agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

gtatas 14-08-2012 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1008609)
Aceleye gerek kalmadı , zaten balık sizlere ömür olmuştu.:(:(

Abi çok üzüldüm. Aklında olsun illaki büyük akvaryum ve hava motoru lazım abi küçük fanuslar ömürlerini kısaltıyor japon balıklarının.

TaşevliBahçe 18-08-2012 10:16

2 Eklenti(ler)
Çanakkale salçalık domates ve santini domateste meyve tutumu çok olurken , pembe domates sadece bir tane meyve tutumu gerçekleştirdi.

Özel bakım mı gerekiyordu ?

Pembe domates yapısından mı?

Halil Önen 18-08-2012 10:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1010164)
Çanakkale salçalık domates ve santini domateste meyve tutumu çok olurken , pembe domates sadece bir tane meyve tutumu gerçekleştirdi.

Özel bakım mı gerekiyordu ?

Pembe domates yapısından mı?

Sıcaklardan,sudan (ya da azlığından), tripsiden bir şekilde çiçeklerini dökmüştür...

limon_sever 18-08-2012 11:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1010171)
Sıcaklardan,sudan (ya da azlığından), tripsiden bir şekilde çiçeklerini dökmüştür...

Halil bey'e katılıyorum. Meyve sapları gölgede kalan pembelerim daha çok meyve verirken, güneş gören salkımlar çok az meyve tuttu. Sanırım meyve salkımları gölgede güzel meyve tutuyor...

Bazı domatesler tripsiye daha dayanıklı oluyor. Pembeler bu konuda biraz zayıflar.

Akhisarlı 18-08-2012 11:34

1 Eklenti(ler)
Küçücük canlı ama insana iyiki kiremiti öbür ucundan tutmuşum dedirtiyor.

Eklenti 326181

TaşevliBahçe 18-08-2012 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1010185)
Küçücük canlı ama insana iyiki kiremiti öbür ucundan tutmuşum dedirtiyor.

Ne zaman nerden çıkacağıda belli olmuyor. Geçen meyve fidanı etrafını sulama için arık açarken toprak altından iki tane irice olanından karşıma çıkınca çok şaşırdım. Genelde taş vb. şeylerin altında olur diye biliyordum ..

TaşevliBahçe 18-08-2012 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1010171)

Örtü altı yetiştiricilik için ne dersiniz ? Daha mı zahmetli olur?

TaşevliBahçe 18-08-2012 17:57

5 Eklenti(ler)
Tüm Ağaçlar.net üyelerinin Ramazan Bayramını kutlar , Sağlık içinde nice bayramlar geçirmenizi Temenni ederim..

Bahçeden birazda çiçek resimleri...

TaşevliBahçe 24-08-2012 09:55

4 Eklenti(ler)
Sıcak kompost yapmak için gübre temin etmeye gittiğimde özellikle keçilerin ağıla dönmesini beklemiştim.

Tozu dumana katıp yarış halinde dönüyorlardı..Keyifli oldukları belliydi..

Keyf Bahçesi 26-08-2012 00:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1011389)
Sıcak kompost yapmak için gübre temin etmeye gittiğimde özellikle keçilerin ağıla dönmesini beklemiştim.

Tozu dumana katıp yarış halinde dönüyorlardı..Keyifli oldukları belliydi..

sayın taşevlibahçe,
sıcak kompost gübre için torba elinde peşlerinden mi koşuyorsun yoksa.Pek anlayamadım da.Ama keçilerin keyifleri yerinde maşaallah.İki tane beslesen de bizde gübreden istifade etsek dermişim:Bir haftadır ödemiş GÖLCÜK'teyim.Sıcakları atlatalım dedim.Ama dün dayanamadım geldim tarlaya:görüşmek üzere selamlar.:D

TaşevliBahçe 26-08-2012 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1011880)
Bir haftadır ödemiş GÖLCÜK'teyim.Sıcakları atlatalım dedim.Ama dün dayanamadım geldim tarlaya:görüşmek üzere selamlar.

Hoşgeldin sefa geldin , bende ortalık neden sessiz oldu diyordum.:D

mrduran 29-08-2012 23:51

Merhaba Rafet bey,

Bu rençberler de bir tuhaflar:))).

Köydeki arkadaşımdan biliyorum.
''Temmuz-Ağustos gelme, ya da çalışacaksan tarlada gel'' der hep.

Eskiden tütün ekerdi. O zamanda ''fide zamanı gelme/kırım zamanı gelme'' derdi. Alışkanlık edinmiş.

Siz kardeşimin işi nedeniyle kürkçü dükkanı var, rençberlik şimdilik hobi düzeyinde. Sayfanızdaki yazılar azaldı, sebeb bence rençber çevreniz. Sevgili Hasan abim hariç, hoş, o da tatilden çığırıyor:))). Saygılar ona.

Diğerleri benim arkadaşım gibi yoğun iş günü nedeniyle ve de yorgunluktan sayfalardan uzak.

Dostlarınızın tatil/iş sezonunu bitirip tekrardan seslerini duyurmaları ve sağlık dileklerimle inşallah.

Emekli biri, gece, vaktini nasıl geçirir...

Saygılarımla lütfen.

Keyf Bahçesi 30-08-2012 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1013192)
Merhaba Rafet bey,

Bu rençberler de bir tuhaflar:))).

Köydeki arkadaşımdan biliyorum.
''Temmuz-Ağustos gelme, ya da çalışacaksan tarlada gel'' der hep.

Eskiden tütün ekerdi. O zamanda ''fide zamanı gelme/kırım zamanı gelme'' derdi. Alışkanlık edinmiş.

Siz kardeşimin işi nedeniyle kürkçü dükkanı var, rençberlik şimdilik hobi düzeyinde. Sayfanızdaki yazılar azaldı, sebeb bence rençber çevreniz. Sevgili Hasan abim hariç, hoş, o da tatilden çığırıyor:))). Saygılar ona.

Diğerleri benim arkadaşım gibi yoğun iş günü nedeniyle ve de yorgunluktan sayfalardan uzak.

Dostlarınızın tatil/iş sezonunu bitirip tekrardan seslerini duyurmaları ve sağlık dileklerimle inşallah.

Emekli biri, gece, vaktini nasıl geçirir...

Saygılarımla lütfen.

sevgili mr DURAN
yazlık,yayla sıcaklar derken yine aklımız ve kafamız hep tarlada idi.Onun için o sıcaklar da herşeyi bırakıp o güzelim bahçeme döndüm.Ama benim tarla da herşey düzenli idi.Çünki,bakan aileler vardı.(Bende sizden değil ama)dedikodulardan korkarak hemen döndüm.(Bahçeden masrafları da çıkardık nasıl olsa.)
Rafet'e gelince ona dokunmayın,yanlız kalmış ordu komutanı gibi.ne yapsın herşey onun sırtında(galiba tepesinde)kolay değil.ona da kolaylıklar diliyor,sizleri de saygı ve sevgiyle kucaklıyorum.selamlar.:D

TaşevliBahçe 30-08-2012 18:55

Sn. mrduran ,

nokta atışı yaptınız , hedef de zaten vurulmaya hazırmış , istemem yan cebe koy der gibi ..:D:D

saygı bizden efendim..

TaşevliBahçe 30-08-2012 19:02

Sn. Keyf Bahçesi ,

Bugün bahçenizdeki gezinti harikaydı , önceden gidileceğini bilseydim mutlaka fotoğraf makinasını alırdım yanıma. Gördüğüm ve tadından oldukça haz aldığım ürünlerinizin görüntüsünü paylaşırdık en azından..

Tecrübelerinizden oldukça istifade ettim , Teşekkür ederim her şey için..

saygılar..

TaşevliBahçe 30-08-2012 19:05

4 Eklenti(ler)
Söktüğüm kabakların yerine marul ve brokoli diktim.

Murat Öz 31-08-2012 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 858631)
Bir tüfeğiniz...

Eklenti 245409

Bir dedektif dostunuz... Yoksaa...

Eklenti 245410

Şapkayı zor bulursunuz.:D

YabanStore Anasayfa YabanStore

;D

Keyf Bahçesi 31-08-2012 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1013431)
Sn. Keyf Bahçesi ,

Bugün bahçenizdeki gezinti harikaydı , önceden gidileceğini bilseydim mutlaka fotoğraf makinasını alırdım yanıma. Gördüğüm ve tadından oldukça haz aldığım ürünlerinizin görüntüsünü paylaşırdık en azından..

Tecrübelerinizden oldukça istifade ettim , Teşekkür ederim her şey için..

saygılar..

sayın taşevlibahçe,
neye niyet neye kısmet buna derler.biz tulumba peşinde koşarken yol benim bahçeye çıktı.Kısmette oraları da görmek varmış.Yapabilirsem resimleri yayınlıyacağım.Ama sana tulumba şart gibi geliyor bana.7-8 metreden su nasıl çekilirmiş kendin gördün ve yaptın,gerisi sana kalmış.Kolaylıklar dilerim.(Lazım olursa yardıma gelirim,sevinirim.)selamlar.:D

TaşevliBahçe 01-09-2012 18:15

4 Eklenti(ler)
kuruyacak sandığımız fidanlar kendini yavaş yavaş toplamaya başladı...

Murat Öz 03-09-2012 15:12

Rafet bey bahçeniz çok güzel. Bu konuda ki tüm mesajları da okumayı ancak yeni bitirdim.

Kuyu çalışmasına ait çizimleriniz tek kelime ile "Harika"

Tebrikler bu çalışma için.

Meyvelerinizin 2 ayaklı kuşlar tarafında yenilmesine (yürütülmesine) inanın ki çok üzüldüm.
Bu ülkede emeğe saygı - mala saygı - insan hakkı diye birşey kalmadı neredeyse.

Acı biberlerinizin fotoğraflarına ise kıskançlık ile baktım.
Balkonumda tohumdan yetiştirip boy atmasını sağladığım meksika biberim çiçek açmasına rağmen çiçek döktü ve hiç meyva - biber - vermedi.

Hala çiçeklenmeye devam ediyor.

Kış gelmeden yemek nasip olsa bari.

TaşevliBahçe 04-09-2012 20:36

Sn. deretepeorg ,

Bahçeme yaptığınız ziyaret ve övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.

Emeğe saygısı olmayan insanlar günümüzde malesef çoğalmakta , üzülerek bunlara hala insan demeye devam ediyoruz ...

Acı biberlerinizin keyifle tadına bakarsınız inşallah.. İzmirdesiniz , vaktiniz olursa bahçeme ziyarete beklerim.

saygılarımla...

TaşevliBahçe 05-09-2012 18:58

3 Eklenti(ler)
Büyük bir hevesle Salçalık olarak diktiğim biberlerin boyu çok küçük kaldığından üzülüyordum.

Taaa ki geçen akşam mangalda közleyene kadar.... Boyuna baktığında bir şeye benzemesede lezzetine diyecek yoktu..

Hele yanında bizim bahçenin meşhur acı biberi , birde beyaz enzim oldumu ..:D:D

hk50 05-09-2012 19:54

Yarasın.

Müdürün Bahçesi 06-09-2012 00:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1015506)
Büyük bir hevesle Salçalık olarak diktiğim biberlerin boyu çok küçük kaldığından üzülüyordum.

Taaa ki geçen akşam mangalda közleyene kadar.... Boyuna baktığında bir şeye benzemesede lezzetine diyecek yoktu..

Hele heleki o mangalda birde Çıpra Baliğı olsayı ne güzel olurdu enzimle beraber,işte o zaman dahada lezzetli olurdu.Ogünlere az kaldı.sevgi,sağlıcakla kalın.

gtatas 06-09-2012 15:59

Alıntı:

Amanın sabahlar olmasın deriz o zaman:D:D:D

Lilium 06-09-2012 16:18

Alıntı:

Oldu mu ya şimdi, canı çekenler ne olacak şimdi,

Neyse ki sabah balıkçı gelmişti sardalya yeni çıkıyor bir kilo kadar almıştım evde de balık seven yok, külübede de biraz beyaz enzim olacaktı

Mangalı yakmak farz oldu.

TaşevliBahçe 10-09-2012 16:04

2 Eklenti(ler)
Santinilerin üzeri hala meyve ile dolu , her gittiğimde hemen santinilerin başına çöküyorum. Dalından koptuğu gibi yenildiğinde lezzetine diyecek yok.

Keyf Bahçesi 10-09-2012 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1017127)
Santinilerin üzeri hala meyve ile dolu , her gittiğimde hemen santinilerin başına çöküyorum. Dalından koptuğu gibi yenildiğinde lezzetine diyecek yok.

sayın taşevlibahçe
sopayı veya yanına terliği koyarsan ve birde domates vermessen seni terlikle döverim dersen tabi ki verirler ne de olsa can derdinde fidanımız.(biraz da suuuu) o terliği oradan al da bakalım ne olacak.selamlar.:D:D

TaşevliBahçe 12-09-2012 20:01

5 Eklenti(ler)
Bu yıl bahçeden en keyf alarak yetiştirdiğimiz ve beni bir o kadar da mutlu eden mahsül biber oldu.. İyice olgunlaşan biberlerin tatlısı , acısı , lezzetlerini cömertçe sundular.

Türkan 12-09-2012 20:10

abicim ya biberler muhtesem olmus.ne zamandir yoktum coook ozlemisim sizleri,

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025