![]() |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Çanakkale salçalık domates ve santini domateste meyve tutumu çok olurken , pembe domates sadece bir tane meyve tutumu gerçekleştirdi.
Özel bakım mı gerekiyordu ? Pembe domates yapısından mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bazı domatesler tripsiye daha dayanıklı oluyor. Pembeler bu konuda biraz zayıflar. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Ne zaman nerden çıkacağıda belli olmuyor. Geçen meyve fidanı etrafını sulama için arık açarken toprak altından iki tane irice olanından karşıma çıkınca çok şaşırdım. Genelde taş vb. şeylerin altında olur diye biliyordum .. |
Alıntı:
Örtü altı yetiştiricilik için ne dersiniz ? Daha mı zahmetli olur? |
5 Eklenti(ler)
Tüm Ağaçlar.net üyelerinin Ramazan Bayramını kutlar , Sağlık içinde nice bayramlar geçirmenizi Temenni ederim..
Bahçeden birazda çiçek resimleri... |
4 Eklenti(ler)
Sıcak kompost yapmak için gübre temin etmeye gittiğimde özellikle keçilerin ağıla dönmesini beklemiştim.
Tozu dumana katıp yarış halinde dönüyorlardı..Keyifli oldukları belliydi.. |
Alıntı:
sayın taşevlibahçe, sıcak kompost gübre için torba elinde peşlerinden mi koşuyorsun yoksa.Pek anlayamadım da.Ama keçilerin keyifleri yerinde maşaallah.İki tane beslesen de bizde gübreden istifade etsek dermişim:Bir haftadır ödemiş GÖLCÜK'teyim.Sıcakları atlatalım dedim.Ama dün dayanamadım geldim tarlaya:görüşmek üzere selamlar.:D |
Alıntı:
|
Merhaba Rafet bey,
Bu rençberler de bir tuhaflar:))). Köydeki arkadaşımdan biliyorum. ''Temmuz-Ağustos gelme, ya da çalışacaksan tarlada gel'' der hep. Eskiden tütün ekerdi. O zamanda ''fide zamanı gelme/kırım zamanı gelme'' derdi. Alışkanlık edinmiş. Siz kardeşimin işi nedeniyle kürkçü dükkanı var, rençberlik şimdilik hobi düzeyinde. Sayfanızdaki yazılar azaldı, sebeb bence rençber çevreniz. Sevgili Hasan abim hariç, hoş, o da tatilden çığırıyor:))). Saygılar ona. Diğerleri benim arkadaşım gibi yoğun iş günü nedeniyle ve de yorgunluktan sayfalardan uzak. Dostlarınızın tatil/iş sezonunu bitirip tekrardan seslerini duyurmaları ve sağlık dileklerimle inşallah. Emekli biri, gece, vaktini nasıl geçirir... Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
yazlık,yayla sıcaklar derken yine aklımız ve kafamız hep tarlada idi.Onun için o sıcaklar da herşeyi bırakıp o güzelim bahçeme döndüm.Ama benim tarla da herşey düzenli idi.Çünki,bakan aileler vardı.(Bende sizden değil ama)dedikodulardan korkarak hemen döndüm.(Bahçeden masrafları da çıkardık nasıl olsa.) Rafet'e gelince ona dokunmayın,yanlız kalmış ordu komutanı gibi.ne yapsın herşey onun sırtında(galiba tepesinde)kolay değil.ona da kolaylıklar diliyor,sizleri de saygı ve sevgiyle kucaklıyorum.selamlar.:D |
Sn. mrduran ,
nokta atışı yaptınız , hedef de zaten vurulmaya hazırmış , istemem yan cebe koy der gibi ..:D:D saygı bizden efendim.. |
Sn. Keyf Bahçesi ,
Bugün bahçenizdeki gezinti harikaydı , önceden gidileceğini bilseydim mutlaka fotoğraf makinasını alırdım yanıma. Gördüğüm ve tadından oldukça haz aldığım ürünlerinizin görüntüsünü paylaşırdık en azından.. Tecrübelerinizden oldukça istifade ettim , Teşekkür ederim her şey için.. saygılar.. |
4 Eklenti(ler)
Söktüğüm kabakların yerine marul ve brokoli diktim.
|
Alıntı:
YabanStore Anasayfa YabanStore ;D |
Alıntı:
neye niyet neye kısmet buna derler.biz tulumba peşinde koşarken yol benim bahçeye çıktı.Kısmette oraları da görmek varmış.Yapabilirsem resimleri yayınlıyacağım.Ama sana tulumba şart gibi geliyor bana.7-8 metreden su nasıl çekilirmiş kendin gördün ve yaptın,gerisi sana kalmış.Kolaylıklar dilerim.(Lazım olursa yardıma gelirim,sevinirim.)selamlar.:D |
4 Eklenti(ler)
kuruyacak sandığımız fidanlar kendini yavaş yavaş toplamaya başladı...
|
Rafet bey bahçeniz çok güzel. Bu konuda ki tüm mesajları da okumayı ancak yeni bitirdim.
Kuyu çalışmasına ait çizimleriniz tek kelime ile "Harika" Tebrikler bu çalışma için. Meyvelerinizin 2 ayaklı kuşlar tarafında yenilmesine (yürütülmesine) inanın ki çok üzüldüm. Bu ülkede emeğe saygı - mala saygı - insan hakkı diye birşey kalmadı neredeyse. Acı biberlerinizin fotoğraflarına ise kıskançlık ile baktım. Balkonumda tohumdan yetiştirip boy atmasını sağladığım meksika biberim çiçek açmasına rağmen çiçek döktü ve hiç meyva - biber - vermedi. Hala çiçeklenmeye devam ediyor. Kış gelmeden yemek nasip olsa bari. |
Sn. deretepeorg ,
Bahçeme yaptığınız ziyaret ve övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim. Emeğe saygısı olmayan insanlar günümüzde malesef çoğalmakta , üzülerek bunlara hala insan demeye devam ediyoruz ... Acı biberlerinizin keyifle tadına bakarsınız inşallah.. İzmirdesiniz , vaktiniz olursa bahçeme ziyarete beklerim. saygılarımla... |
3 Eklenti(ler)
Büyük bir hevesle Salçalık olarak diktiğim biberlerin boyu çok küçük kaldığından üzülüyordum.
Taaa ki geçen akşam mangalda közleyene kadar.... Boyuna baktığında bir şeye benzemesede lezzetine diyecek yoktu.. Hele yanında bizim bahçenin meşhur acı biberi , birde beyaz enzim oldumu ..:D:D |
Yarasın.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Neyse ki sabah balıkçı gelmişti sardalya yeni çıkıyor bir kilo kadar almıştım evde de balık seven yok, külübede de biraz beyaz enzim olacaktı Mangalı yakmak farz oldu. |
2 Eklenti(ler)
Santinilerin üzeri hala meyve ile dolu , her gittiğimde hemen santinilerin başına çöküyorum. Dalından koptuğu gibi yenildiğinde lezzetine diyecek yok.
|
Alıntı:
sopayı veya yanına terliği koyarsan ve birde domates vermessen seni terlikle döverim dersen tabi ki verirler ne de olsa can derdinde fidanımız.(biraz da suuuu) o terliği oradan al da bakalım ne olacak.selamlar.:D:D |
5 Eklenti(ler)
Bu yıl bahçeden en keyf alarak yetiştirdiğimiz ve beni bir o kadar da mutlu eden mahsül biber oldu.. İyice olgunlaşan biberlerin tatlısı , acısı , lezzetlerini cömertçe sundular.
|
abicim ya biberler muhtesem olmus.ne zamandir yoktum coook ozlemisim sizleri,
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025