agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

TaşevliBahçe 08-08-2016 11:55

3 Eklenti(ler)
bahçede yılan , akrep , çekirge ve daha nice börtü böcek oldukça fazla . yaşam alanlarını , malzemelerimizi muhafaza ettiğimiz depoyu , evin içini ve verandayı yıl boyu etkisini gösteren kimyasal ilaç ile ilaçlıyoruz.

bu ilaçlama sayesinde kafamız biraz rahat . tabi ki bu kimyasal ilaçlama çok az bir bölümü kapladığı için bahçenin geri kalanına da bir çözüm bulmak gerekiyordu.
çözüm hem doğal hem masrafsız olmalı..

bu sebep ile tavuk beslemeye karar verdim ve kümes yapımı için kolları sıvadım.

TaşevliBahçe 08-08-2016 20:02

2 Eklenti(ler)
Tavuk olunca düşmanda çok olur dedik. sahipsiz kalmış fıstık bizim bahçemizde bekçilik görevini üstlenmeye aday olunca hayır deme şansımız kalmadı. biz ona o da bize kısa sürede alıştı. bazen yaramazlıkları oluyor ama yapacak bir şey yok.

çocukluğuna veriyoruz...:rolleyes:

TaşevliBahçe 12-08-2016 09:06

3 Eklenti(ler)
fıstık tavukların bahçede özgürce dolaşmasında oldukça kısıtlama getiriyor. uzun süredir aynı ortamı paylaşmalarına rağmen birbirlerine karşı pek dost gibi davranmıyorlar. tavuklar bahçede gezinirken fıstık zincirini koparacak kadar onlara karşı tepki gösteriyor.

tavukların can güvenliğinden endişeleniyorum , bu işe nasıl bir çözüm bulabilirim?

Mücevher Çalısı 12-08-2016 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1475906)
fıstık tavukların bahçede özgürce dolaşmasında oldukça kısıtlama getiriyor. uzun süredir aynı ortamı paylaşmalarına rağmen birbirlerine karşı pek dost gibi davranmıyorlar. tavuklar bahçede gezinirken fıstık zincirini koparacak kadar onlara karşı tepki gösteriyor.

tavukların can güvenliğinden endişeleniyorum , bu işe nasıl bir çözüm bulabilirim?

O kümeste bir horoz da var Sayın TaşevliBahçe gözümüzden kaçmadı değil.
Fıstık adına bir tekzip bekleriz sizden, bu güzel "Karabaş" cinsiyet ayrımı da yapmıyor ya:D

Çözüm derseniz bu mesajdan hiç umutlanmayınız, o benin ilgim-bilgim dışı:)

kimyager147 15-08-2016 13:19

Ben konuyu yeni fark ettim. Elinize emeğinize sağlık.
Çok yararlı bilgi barındırıyor.
Çok da özendim böyle bir yaşama.

TaşevliBahçe 23-08-2016 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1475926)
O kümeste bir horoz da var Sayın TaşevliBahçe gözümüzden kaçmadı değil.
Fıstık adına bir tekzip bekleriz sizden, bu güzel "Karabaş" cinsiyet ayrımı da yapmıyor ya:D

bahçemizde edindiği tecrübeden sonra fıstık için daha iyi olacağını düşündüğümüz yeni görev tekliflerini değerlendirelim istedik .

iki yerden teklif gelmişti. alacağı görevlerden biri üç-beş küçük baş hayvan koruma görevi , diğeri ise oldukça büyük bir tesis içerisinde bulunan büyük baş hayvanların koruma görevi idi. büyük olan tesis fıstığın geleceği için daha istikrarlı olacağını düşünerek burada görevine başlattık.

bahçede köpek bakımı gerçekten çok emek ve zaman isteyen zahmetli bir iş imiş. tavuk beslemeye benzemiyor. zaman ve ilginizi kesintisiz olarak sunmanız gerekir. tavuklara yaptığınız kadarı köpek için yetmiyor maalesef..

tempolu çalışan biri için ciddi düşünülmesi gereken bir konu köpek bakımı.

çözüm de kendiliğinden bulunmuş oldu ...:rolleyes:

Mücevher Çalısı 23-08-2016 10:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1476979)
...

tempolu çalışan biri için ciddi düşünülmesi gereken bir konu köpek bakımı...

çözüm de kendiliğinden bulunmuş oldu ...:rolleyes:

"Sizinki gibi bir bahçem olsa ben kesin bir köpek edinirdim. Lakin yavru iken edinir, gerekli eğitimini verirdim" dediğime bakmayın, köpeklerden tırsarım ben ne kadar evcilleşseler de:D

Çözüm bulduğunuza sevindim, tüm çiftlik üyelerinize ve size hayırlı olsun:)

bahçe heveslisi 01-09-2017 23:39

kümesiniz çok güzel olmuş sayın TaşevliBahçe... :)

hatipali74 06-09-2017 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 845374)
yaklaşık 3 ay önce aldığımız çapa makinasını fırsat bulup iyice test etme şansımız olmamıştı. geçen yıl sebze yetiştirdiğimiz, bu yıl boş bıraktığımız , ve gelecek yıl düzenli bir damlama sistemli olarak hazırlamayı düşündüğümüz alanda ilk denememizi yaptık.
sonuç mükemmeldi, makinayı sadece tutmanız ve yön vermeniz yeterli. insan hiç yorulmuyor. ilk aldığımda makinanın boyutlarınada bakınca , eyvah dedim hatalı bir iş mi yaptık diye düşünmüştüm doğrusu. Fakat makina beni fazlasıyle utandırdı. Çapa makinası almak isteyenler, hiç düşünmeden alsınlar , sonuç harika...

Markası ne ve nereden aldığınızı sorabilirmiyim?

tcoalngsau 25-09-2018 15:51

gelişmeler nedir?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025