agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

mehmet03 15-02-2013 13:52

Ben böyle bir yaşamın hayalini kurarken siz gerçeğini yaşıyorunuz, ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu yaşamlar diliyorum abi...

TaşevliBahçe 15-02-2013 18:16

Teşekkür ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin , İnşallah sizde ailenizle hayal ettiğiniz yaşantıyı huzur ve mutluluk içinde yaşarsınız..

TaşevliBahçe 15-02-2013 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 1100948)
Abi bunlar yencek hale gelmiş bence , yamuk bir bacada vardı zannedersem orada bi gelelim artıkta şu eksik kalan işleri halledelim derim.:confused::confused::confused::confused:

Sen cezalısın zaten biliyorsun dimi , Sana özel bir ceza kesecez artık hele bi gelde ...;)

gtatas 15-02-2013 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1102091)
Sen cezalısın zaten biliyorsun dimi , Sana özel bir ceza kesecez artık hele bi gelde ...;)

Abi esas kaptan abimize kesin siz cezayı valla.Bir gün belirleyelimde ben de işimi ona göre ayarlayayım çizmelerimi kapıp geleyim.

TaşevliBahçe 22-02-2013 08:43

2 Eklenti(ler)
Çapadan ve bereketli yağmurlardan sonra mahsul oldukça verimli olmaya başladı.

h_dogan 22-02-2013 09:25

Marullar oldukça iştah açıcı görünüyor. ;)

TaşevliBahçe 25-02-2013 08:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1106486)
Marullar oldukça iştah açıcı görünüyor. ;)

Nar ekşili ve bol zeytinyağlı salatası gerçekten de iştah açıyor..;)

Muda 01-03-2013 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1080835)
Bu yıl kıymetli eşimiz dostumuz sayesinde zeytinlerimizi geç de olsa topladık. Her yıl Yağ sıkım işini yapan fabrikayı değiştirdik . Aslında temeline indiğinizde aynı gibi görünsede bu fabrikada önemli farklılıklar var .

Tartım işinden sonra zeytin yıkamaya gidiyor.

Muğla'lı bir tanıdığımızdan öğrendiğim kadarı ile zeytin toplandıktan sonra içerisinde hiç yaprak olmadan yağı alındığı zaman en kaliteli, asidi en az oluyormuş. Hatta onun bu yaprakları ayıklayan bir makina yapmış. Ancak zeytin bahçesi istimlak edilince ve yaşlanınca artık yapmıyor. Zeytin toplandıktan sonra içindeki yaprakla birlikte beklediği zaman asit oranı yükselmekte, kalitesinin ise azaldığı söylenmişti.

TaşevliBahçe 02-03-2013 09:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1111635)
Muğla'lı bir tanıdığımızdan öğrendiğim kadarı ile zeytin toplandıktan sonra içerisinde hiç yaprak olmadan yağı alındığı zaman en kaliteli, asidi en az oluyormuş. Hatta onun bu yaprakları ayıklayan bir makina yapmış. Ancak zeytin bahçesi istimlak edilince ve yaşlanınca artık yapmıyor. Zeytin toplandıktan sonra içindeki yaprakla birlikte beklediği zaman asit oranı yükselmekte, kalitesinin ise azaldığı söylenmişti.

Haklısınız , Zeytin toplama ekibiniz güçlü olacak ki , zaman kaybetmeden çok kısa sürede toplayıp , hemen yağ çıkarma işlemine tabi tutulmalı . Topladığınız zeytin yapraksızda olsa uzun süre beklediğinde yine asit oranı yüksek çıkıyor.

Birde soğuk sıkım denilen taş ile ezilen ve 25 derecede çıkarılan sistem , yağın içersindeki yararlı maddelerin zarar görmeden kalmasını sağlıyor.

TaşevliBahçe 11-03-2013 19:09

2 Eklenti(ler)
Gövdesinden jel kıvamında sıvı gelen fidanımızı kurur diye bekliyordum .

Bu hafta filizlenip çiçek açtığını gördüm ve mutlu oldum . Bu sevinç çok kısa sürüp bizi hayal kırıklığı yaşatırmı bilemem.

Herhangibir tedavi yöntemi uygulamadım . Vakit bulupta gülleci bulamacı da yapamadım.

Hazırlıklara başladım ama ilk iş gülleci bulamacı yapmak.....

TaşevliBahçe 14-03-2013 13:55

2 Eklenti(ler)
Bu yıl çok güzel yağmur yağdı . Yağmurun bereketi hemen toprağa yansıdı .

Her yer yeşile büründü , Toprak o kadar coştu ki sanki kabartılmış doğal bir halının üzerinde geziniyorsunuz.

İnsana mükemmel bir huzur veriyor , saatlerce bu doğal harikayı seyredip hayallere dalıyorum .......

Keyf Bahçesi 14-03-2013 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1119754)
Bu yıl çok güzel yağmur yağdı . Yağmurun bereketi hemen toprağa yansıdı .

Her yer yeşile büründü , Toprak o kadar coştu ki sanki kabartılmış doğal bir halının üzerinde geziniyorsunuz.

İnsana mükemmel bir huzur veriyor , saatlerce bu doğal harikayı seyredip hayallere dalıyorum .......

biraz daha büyüsünde o zaman nasıl keserim hayalleri de başlar gibi geliyor bana.selamlar.:D:D

Akhisarlı 15-03-2013 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1119754)

Siz bu çimen/çayıra bakarak ne hayal ediyorsunuz bilemem ama ben kuzu olasım geliyor.

h_dogan 15-03-2013 20:40

Bence bu bahçede sağa sola koşuplayan 2-3 keçi ve 2-3 kuzu olmalı. Onları bu bahçede izlemek ne keyifli olurdu. Ne yalan söyleyeyim aklımda 2 tane keçi almak var. :D

TaşevliBahçe 16-03-2013 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1120171)
biraz daha büyüsünde o zaman nasıl keserim hayalleri de başlar gibi geliyor bana.selamlar.:D:D

sanki biri aklımdan geçenleri okuyor ...:D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1120484)
Siz bu çimen/çayıra bakarak ne hayal ediyorsunuz bilemem ama ben kuzu olasım geliyor.

Güzellik gerçekten insanı cezbediyor.

her türlü hayal kuruyorsunuz , en azından çocukken çimenlerin üstünde pantolon yırtmaca diye bir oyun vardı onu oynardık .

hatırlayan çıktımı bilmiyorum ? topla oynanırdı ,ebe olan kişi ayakta , diğerleri elleri geriye doğru yerde otururdu , ebe topla onları vurmaya çalışır , yerdekiler asla elle müdahale etmeden sadece ayaklarıyla gelen topu geri çevirmeye çalışırdı , ebe yerdeki kişilerden birini başından isabet ettirirse oyunu kazanmış olurdu.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1120613)
Bence bu bahçede sağa sola koşuplayan 2-3 keçi ve 2-3 kuzu olmalı. Onları bu bahçede izlemek ne keyifli olurdu. Ne yalan söyleyeyim aklımda 2 tane keçi almak var. :D

Valla inanın çok güzel olurdu , bende çok isterim ama bazı hafta sonları bahçeye giden biri olarak bu iş zor , en azından bizim için...

Keyf Bahçesi 17-03-2013 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1120613)

bu sene bir adet maltı keçisi aldım.adı DÜRİYE.arkadaşımın tekelerinin yanına gönderdim ahbaplık kursunlar diye.onlarda yanlış anlamışlar ahbap yerine AKRABA olmuşuz.Düriye geri geldi,karnı şiş.bir müddet sonra bir baktım üç tane kar beyazı(saanen)torunum olmuş.şimdi bir aylık oldular.nasıl zıplıyorlar,oynular seyre doyum olmuyor.ben işi çözdüm darası TAŞEVLİBAHÇE'ye .selamlar.;)

TaşevliBahçe 19-03-2013 18:19

3 Eklenti(ler)
Hazırlıklara devam ediyoruz .

Gülleci bulamacı hazır...

TaşevliBahçe 19-03-2013 18:34

4 Eklenti(ler)
Asmalar uyanmaya başladı ..

Baharla gelen uyanış ne kadar harika ...

Akhisarlı 19-03-2013 19:19

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1122577)

ben işi çözdüm darası TAŞEVLİBAHÇE'ye

Biz daha önce konuştuk Taşevlibahçeye önce horoz tavuk alınacak çim kalırsa keçi düşünülür.

Eklenti 379822

Akhisar, Aliağadan on obeş gün geç takip ediyor.Burada henüz üzümler uyanmadı .

Üzümleriniz bol bereketli olsun.

sigacik 20-03-2013 04:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1123684)
Hazırlıklara devam ediyoruz .

Gülleci bulamacı hazır...

Sn. Tasevlibahce ,

Gulleci Bulamacı sebzelere nasıl uygulayabilirim ?

Saygılarımla

TaşevliBahçe 20-03-2013 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigacik (Mesaj 1123959)
Sn. Tasevlibahce ,

Gulleci Bulamacı sebzelere nasıl uygulayabilirim ?

Saygılarımla

Sn.sigacik , Gülleci bulamacını hazırladıktan sonra süzüyoruz , Altta kalan tortuyu (yoğun kükürt ve kireç karışımı) fırça yardımıyla budanmış ağaçlarda ve kabuklu bit hastalığı v.b. hastalıklarda ağaç gövdesine sürerek kullanabiliriz.

Sebzelerde kullanımı ise özellikle kırmızı örümcekle mücadelede oldukça faydalı . patlıcan , kabak , salatalık , kavun ,karpuz , fasulye gibi tüylü yapraklarda kırmızı örümceğe karşı Gülleci bulamacı oldukça faydalı .

Gülleci bulamacını 5 gün arayla 20 litre suya 200 cc Gülleci bulamacı koyarak atabiliyoruz . Fazlasının hiç bir zararı yok .

TaşevliBahçe 21-03-2013 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1123718)

Akhisar, Aliağadan on obeş gün geç takip ediyor.Burada henüz üzümler uyanmadı .

Üzümleriniz bol bereketli olsun.

Teşekkür ederim , bu yıl nasip olursa ilk kez randıman alıcaz . Geçen yıl erken davranamadık , gerekli bakımlarını yapamadık ve daha genç fidan olduğundan verim alamamıştık.

TaşevliBahçe 21-03-2013 17:56

2 Eklenti(ler)
Otlar hızla büyüyor ...

Bu hızla büyümeye devam ederse biz evin yolunu bulamıcaz gibi :)

Ne tavuğumuz var nede koyun veya keçi , İş yine bana düşecek belli oldu .

Allahtan benzinli tırpanımız varda iş biraz olsun kolaylaşıyor .

Ne demişler Alet işler el övünür .... ;)

Akhisarlı 21-03-2013 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1124800)
Otlar hızla büyüyor ...

Bu hızla büyümeye devam ederse biz evin yolunu bulamıcaz gibi

Allahtan benzinli tırpanımız varda iş biraz olsun kolaylaşıyor .

Sol tarafı domat biber dikim alanı olarak belirlemiştiniz.

Otlar çok büyür kartlaşırlarsa çapa makinesi için ve sebzeler için sorun olmazmı.?

Sizin zamanınız olmayabilir.

Ama keyf bahçesi oğlarkları seyrederek keyf çatmaya ara verip, biraz yardım eder herhalde.

Güzelbahçenin otları da güzel .Gözüme hepsi kıvırcık marul gibi görünüyor.

Keyf Bahçesi 21-03-2013 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1124819)
Sol tarafı domat biber dikim alanı olarak belirlemiştiniz.

Otlar çok büyür kartlaşırlarsa çapa makinesi için ve sebzeler için sorun olmazmı.?

Sizin zamanınız olmayabilir.

Ama keyf bahçesi oğlarkları seyrederek keyf çatmaya ara verip, biraz yardım eder herhalde.

Güzelbahçenin otları da güzel .Gözüme hepsi kıvırcık marul gibi görünüyor.

sayın akhisarlı
sanki kalbimi okuyorsun ama ben o teklifi otlar o hale gelmeden gerekli teklifi yengemin yanında kendisine sundum.netice bekliyorum dedim.işler açıldımı sonra zorlanırız dedim,dedim,dedim de dedim.şimdi bekliyoruz . keçiler biraz büyüsün onları oraya getireceğim ve temizleme talimatını vereceğim.selamlar.:D

TaşevliBahçe 22-03-2013 19:37

3 Eklenti(ler)
Çiçekler açınca nasılda şenleniyor bahçeler .....

TaşevliBahçe 23-03-2013 10:05

3 Eklenti(ler)
Emeğin karşılığını almak çok büyük haz veriyor insana ...

sigacik 23-03-2013 19:38

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1124264)
Sn.sigacik , Gülleci bulamacını hazırladıktan sonra süzüyoruz , Altta kalan tortuyu (yoğun kükürt ve kireç karışımı) fırça yardımıyla budanmış ağaçlarda ve kabuklu bit hastalığı v.b. hastalıklarda ağaç gövdesine sürerek kullanabiliriz.

Sebzelerde kullanımı ise özellikle kırmızı örümcekle mücadelede oldukça faydalı . patlıcan , kabak , salatalık , kavun ,karpuz , fasulye gibi tüylü yapraklarda kırmızı örümceğe karşı Gülleci bulamacı oldukça faydalı .

Gülleci bulamacını 5 gün arayla 20 litre suya 200 cc Gülleci bulamacı koyarak atabiliyoruz . Fazlasının hiç bir zararı yok .

Cok tesekkurler . Ben de bugun ılk bulamacımı yaptım . Zamansızlıktan teneke'den pet sıselere alamadım . Yarın sabaha teneke icinde saglam kalırlarsa pet sıselere gecırmıs olacagim .

Saygılarımla

TaşevliBahçe 01-04-2013 16:20

3 Eklenti(ler)
Bu yıl yağmurların maşallahı vardı . Otlarda bu ziyafete hayır demedi ...

Sebze dikimi yapacağımız alanı hem yeşil gübreye kazandırmak hemde Toprağın tava daha çabuk gelmesini sağlamak için ot biçimi yaptım..

Benzinli tırpanla kademeli kesim yaptığımda otlar kıyma makinasından çıkmış gibi un ufak oluyor.

TaşevliBahçe 02-04-2013 13:34

2 Eklenti(ler)
Havalar bu şekil devam ederse bahçe hazırlığı yaptığımız alan kısa süre sonra sürülecek hale gelecek .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025