![]() |
Ben böyle bir yaşamın hayalini kurarken siz gerçeğini yaşıyorunuz, ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu yaşamlar diliyorum abi...
|
Teşekkür ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin , İnşallah sizde ailenizle hayal ettiğiniz yaşantıyı huzur ve mutluluk içinde yaşarsınız..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Çapadan ve bereketli yağmurlardan sonra mahsul oldukça verimli olmaya başladı.
|
Marullar oldukça iştah açıcı görünüyor. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Birde soğuk sıkım denilen taş ile ezilen ve 25 derecede çıkarılan sistem , yağın içersindeki yararlı maddelerin zarar görmeden kalmasını sağlıyor. |
2 Eklenti(ler)
Gövdesinden jel kıvamında sıvı gelen fidanımızı kurur diye bekliyordum .
Bu hafta filizlenip çiçek açtığını gördüm ve mutlu oldum . Bu sevinç çok kısa sürüp bizi hayal kırıklığı yaşatırmı bilemem. Herhangibir tedavi yöntemi uygulamadım . Vakit bulupta gülleci bulamacı da yapamadım. Hazırlıklara başladım ama ilk iş gülleci bulamacı yapmak..... |
2 Eklenti(ler)
Bu yıl çok güzel yağmur yağdı . Yağmurun bereketi hemen toprağa yansıdı .
Her yer yeşile büründü , Toprak o kadar coştu ki sanki kabartılmış doğal bir halının üzerinde geziniyorsunuz. İnsana mükemmel bir huzur veriyor , saatlerce bu doğal harikayı seyredip hayallere dalıyorum ....... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bence bu bahçede sağa sola koşuplayan 2-3 keçi ve 2-3 kuzu olmalı. Onları bu bahçede izlemek ne keyifli olurdu. Ne yalan söyleyeyim aklımda 2 tane keçi almak var. :D
|
Alıntı:
Alıntı:
her türlü hayal kuruyorsunuz , en azından çocukken çimenlerin üstünde pantolon yırtmaca diye bir oyun vardı onu oynardık . hatırlayan çıktımı bilmiyorum ? topla oynanırdı ,ebe olan kişi ayakta , diğerleri elleri geriye doğru yerde otururdu , ebe topla onları vurmaya çalışır , yerdekiler asla elle müdahale etmeden sadece ayaklarıyla gelen topu geri çevirmeye çalışırdı , ebe yerdeki kişilerden birini başından isabet ettirirse oyunu kazanmış olurdu. Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Hazırlıklara devam ediyoruz .
Gülleci bulamacı hazır... |
4 Eklenti(ler)
Asmalar uyanmaya başladı ..
Baharla gelen uyanış ne kadar harika ... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 379822 Akhisar, Aliağadan on obeş gün geç takip ediyor.Burada henüz üzümler uyanmadı . Üzümleriniz bol bereketli olsun. |
Alıntı:
Gulleci Bulamacı sebzelere nasıl uygulayabilirim ? Saygılarımla |
Alıntı:
Sebzelerde kullanımı ise özellikle kırmızı örümcekle mücadelede oldukça faydalı . patlıcan , kabak , salatalık , kavun ,karpuz , fasulye gibi tüylü yapraklarda kırmızı örümceğe karşı Gülleci bulamacı oldukça faydalı . Gülleci bulamacını 5 gün arayla 20 litre suya 200 cc Gülleci bulamacı koyarak atabiliyoruz . Fazlasının hiç bir zararı yok . |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Otlar hızla büyüyor ...
Bu hızla büyümeye devam ederse biz evin yolunu bulamıcaz gibi :) Ne tavuğumuz var nede koyun veya keçi , İş yine bana düşecek belli oldu . Allahtan benzinli tırpanımız varda iş biraz olsun kolaylaşıyor . Ne demişler Alet işler el övünür .... ;) |
Alıntı:
Otlar çok büyür kartlaşırlarsa çapa makinesi için ve sebzeler için sorun olmazmı.? Sizin zamanınız olmayabilir. Ama keyf bahçesi oğlarkları seyrederek keyf çatmaya ara verip, biraz yardım eder herhalde. Güzelbahçenin otları da güzel .Gözüme hepsi kıvırcık marul gibi görünüyor. |
Alıntı:
sanki kalbimi okuyorsun ama ben o teklifi otlar o hale gelmeden gerekli teklifi yengemin yanında kendisine sundum.netice bekliyorum dedim.işler açıldımı sonra zorlanırız dedim,dedim,dedim de dedim.şimdi bekliyoruz . keçiler biraz büyüsün onları oraya getireceğim ve temizleme talimatını vereceğim.selamlar.:D |
3 Eklenti(ler)
Çiçekler açınca nasılda şenleniyor bahçeler .....
|
3 Eklenti(ler)
Emeğin karşılığını almak çok büyük haz veriyor insana ...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Saygılarımla |
3 Eklenti(ler)
Bu yıl yağmurların maşallahı vardı . Otlarda bu ziyafete hayır demedi ...
Sebze dikimi yapacağımız alanı hem yeşil gübreye kazandırmak hemde Toprağın tava daha çabuk gelmesini sağlamak için ot biçimi yaptım.. Benzinli tırpanla kademeli kesim yaptığımda otlar kıyma makinasından çıkmış gibi un ufak oluyor. |
2 Eklenti(ler)
Havalar bu şekil devam ederse bahçe hazırlığı yaptığımız alan kısa süre sonra sürülecek hale gelecek .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025