![]() |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kompostu hazırlarken biçilmiş çim ve keçi gübresini karıştırdık . bir yandan su ile suladık . alt ve orta kısımlarda yanma iyi olsun diye delikli boru ile baca yaptık. Keçi gübresi ve çimin çok olmasından dolayı kompost tahtası yerine açıkta yapmayı uygun bulduk. Kompostun yaklaşık 1 ayda tamamlandığını düşünürsek , Kompost tahtası ile yapsaydık 3-4 ay sürecekti.
|
3 Eklenti(ler)
şimdi de kiraz ağacımın çiçek durumu,pırasa gibi sarımsaklar ve de kendini sarımsaklara feda eden marul.devamı vaaa.
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl karpuz kavun ve salatalık fidelerine özel yer yaptım . uzun ocaklar şeklinde açtığım çukurları geçen yıldan hazırladığım sıcak kompost gübre , biraz milli kum ve bahçede yine geçen yıldan hazırladığım bahçe toprağı ile karıştırıp doldurdum.
|
2 Eklenti(ler)
Zehranur'da dayım çukuru bir an önce tamamlasa diye bakıyor.
|
2 Eklenti(ler)
Zehranur'a Anaokulu öğretmeni hafta sonu ödevi olarak fidan dikme görevi vermiş. Çok büyük bir hevesle fideleri torbadan çıkarıyor .
|
3 Eklenti(ler)
Bir yanda yengesi bir yanda Ananesi ile tecrübeli ellerden fide dikmeyi öğreniyor.
|
4 Eklenti(ler)
Büyüklerinden öğrendiklerini hemen uygulamaya çalışıyor , hatta kırılan bir fidanın dalını ya tutarsa diyerek onu da dikiyor toprağa .... :)
|
Allah bağışlasın, ellerine sağlık o minik ellerin.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Fidelere can suyunu verince işlem tamamlanıyor.
Zehranur'un yaptığı iş karşısında mutluluğu yüzünden okunuyor , Dayısına da şapka çıkartmak kalıyor ...;) |
maşallah Allah bahtını açık etsin
|
2 Eklenti(ler)
Üzümler oldukça iyi gelişim gösteriyor....
|
4 Eklenti(ler)
bunlarda bizim Yeni Dünyalarımız,marullarımız,börülceler ve nar çiçeklerimiz.devamı vaaa.:D:D
|
Rafet bey üzümlere kükürt atıldığını, gözler uyanmadan önce bordo bulamacı kullanıldığını biliyorum. Pazarda gördüğüm yapraklardan bazılarında ve sizde bordo bulamacını yaptığınızı gördüm. Bu yıl aldığım bahçedeki meyva ağaçlarına ve asmalara ilaç kullanacağım. Ben asmalara kükürt kullanmayı düşünüyordum. Aldığım kişi sadece meyva ağaçlarına ilaç kullanmamı asmalara herhangibir şey atmama gerek olmadığını söylemişti. Ancak benim gördüğüm bazı asmalarda kısmi bağ uyuzu olduğunu düşündüğüm kabartılar var. Bordo bulamacı atmama gerek var mı. Kükürt kullanmada problem olmuyor ancak bordo bulamacı kullanınca asma yapraklarını kullanmada bir zararı olur mu. Teşekkür ederim.
|
Sn muda ,
Bordo bulamacını , toplanması istenen yapraklar çıkmadan atılmalı bence , bordo bulamacı ister istemez atık bırakıyor . bordo bulamacından 15-20 gün sonra yeni gelen yapraklar tercih edilmeli diye düşünüyorum.... |
2 Eklenti(ler)
Atılan gübreden olsa gerek sebzeler sulandıkça yabani otlar hortluyor sanki....
|
3 Eklenti(ler)
çapadan sonraki hali .....
|
3 Eklenti(ler)
Son diktiğim rokalardan siftah bile yapamadan bu hale geldiler. Zamanı geçmesinin yanı sıra çekirge istilasının kurbanı oldu gibi ....
Severek tükettiğim rokalara üzüldüm açıkçası .... :( |
Alıntı:
onları dipten üç parmak yukarısından maydanoz gibi biç ve sulayın tekrar taptaze verecektir size.geç kalmayın derim.afiyet olsun..:D:D:D |
Alıntı:
Bunu söylemekte maalesef siz geç kaldınız , çünkü ne varsa hepsini kökledim ...:D |
1 Eklenti(ler)
Damlama Sulama sitemini vakit bulup yapamadık , hortum uzatarak sulama hem eziyetli oluyor hem de randımanlı olmuyor . İnşallah bu hafta su işini çözeriz..
|
1 Eklenti(ler)
Fidanlar hızla büyüyor ...
|
4 Eklenti(ler)
domatesler çiçek dökmeye başladı...
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sıcak kompostu yapalı yaklaşık bir buçuk ay oldu . Kompost içindeki yanma durdu gibi , Harmanlanıp aktarılmanın zamanı geldi. Önce aktaracağımız yeri tesviye ettik.
|
4 Eklenti(ler)
Tesviye yaptığımız zemine naylon serdik. bir yandan ıslatıp bir yandan karıştırarak aktarma yaptık. 20 gün sonra kompostumuz kullanıma hazır olacak inşallah...
|
1 Eklenti(ler)
Karpuzda büyüyor.. Bakalım kıdemli müdürün tükürük karpuzuna benzeyecek mi ?
|
1 Eklenti(ler)
Su gerçekten hayat demek , su için ne kadar şükretsek azdır.
Suyun doğada buluştuğu her yerde neşe var canlılık var . ”Sadece susayan suyu özlemez, su da susayanı özler.” |
5 Eklenti(ler)
Nihayet bu hafta damlama sistemini kurabildim.
Geçen yıl siyah boru kullanmıştım ve tespitini yapamadığım bir hayvan türü tarafından borular delik deşik olmuştu . Aynı sorunları yaşamamak adına beyaz pvc boru ile füzyon kaynağı kullanarak hazırladım tesisatı. yine geçen yıl ikişer tonluk iki adet su tankı kullanmıştım . plastik ve şeffaf olduğundan , boyamış olmamama rağmen yosundan yana çok sorunlar yaşadım . Bu yıl kuyunun başına teneke depo koydum . Hem eve hem bahçeye bu depodan bağlantı yaptım. Bahçeye zaman ayarlı valf koyup , sulama işini otomatiğe bağlıyorum . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025