agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

Güler 12-07-2013 11:20

Sayın TaşevliBahçe, bugün bahçenizi dolaşma fırsatını bulduğum için mutluyum.
Ellerinize sağlık, ağaçlarınız da sebzeleriniz de meyveleriniz de çok bakımlı ve güzel.
Patlıcanlarınıza imrendim diyeceğim ama eşim duymasın. Ben patlıcan yemeklerini pek sevmem, kızartmasını yapar, salatasına bayılırım. Diğer türlerini hep ess geçerim, eşim de aksine sever. Ama inanın o seviyor diye yaptıklarım da nedense pek lezzetli olmuyor, acaba patlıcanlar da sevmediğimi seziyorlar mı ? ;)

Çok haklısınız; biberler topladıkça daha da çok döküyorlar. Biz de köydeki her haneye dağıtır olduk.

Üzümleriniz inşallah çok güzel olur. Biz bu konuda bayağı başarılı olduk, her sene çok fazla ve nefis üzümler alıyoruz.
Karabakkal dedikleri kuşlardan illallah demiştik, dediğiniz gibi ilk ve en güzel olmuşları hemen keşfediyorlar ve siz uyandığınızda meyvesiz salkımları buluyorsunuz.
Bahçemizde 77 kök, çeşitli üzümümüz var. Sizin gibi direkler arası 3 sıra tel gererek sardırdık. Kuşlardan korumak için de üzerlerine balık ağı gerdik. Ağ üzümlere değmiyor ve bayağı yüksek, içinde rahatça dolaşıyorsunuz. Kuşlardan ancak bu sayede üzümlerimizi kurtardık.

Duyduğuma göre Gönen'in Bostan Patlıcanı meşhurmuş. Yöresine göre Topan veya Top patlıcan da deniliyormuş.
Eşim, belki aşka gelir de pişiririm diye ekti galiba. :D
Sizin bahçenizde görmedim, tohumundan isterseniz gönderebilirim.

Bu güzel bahçede huzurla, sağlıkla, sevdiklerinizle beraber mutlu günler geçirmenizi dilerim.

TaşevliBahçe 12-07-2013 12:01

Sn. Güler ,

Öncelikle bahçemi gezmeniz ve değerlendirme yapmanız benim için gurur ve mutluluk verici oldu. Teşekkür ederim.

Sizler gibi bu foruma emek vermiş kişiler sayesinde , bizde öğrendiklerimizi bahçemizde uygulayıp , aldığımız güzel sonuçlar neticesinde keyif alıp mutlu oluyoruz. Emek ve paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Patlıcana gelince , evde oğlum dışında kızım eşim ve ben patlıcanı severek tüketiyoruz. Hele topan patlıcana bayılıyoruz . bahçede odun ateşinde közlenmiş patlıcanın hem domatesli salatasını hemde yoğurt ve sarımsaklı tüketmeye bayılıyoruz. Bu kadar sevmenize rağmen bahçende niye yok diye sorduğunuzu duyar gibi oldum . Her yıl yaşandığı gibi bu yılda , en çok isteyerek dikelim dediğimiz şeyler konusunda aksilik yaşadık. Fidan olarak temin ettiğimiz kişi topan patlıcanla diğer patlıcan fidelerini karıştırınca , malesef sonuç bu oldu.

Üzümler konusu için ürettiğiniz çözüm harika. Görünüyor ki üzüm yemek için bizim de başka çaremiz yok.

Meşhur gönen bostan patlıcan tohumuna hayır demem mümkün değil , zahmet olmazsa tabi.

Bahçenizde sağlıklı günler dileğiyle , saygılar....

attar 12-07-2013 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1178981)
Üzümler üçüncü yılını doldurdu. Meyvesi olmasına oluyor fakat biz biraz geciktiğimizden bize nasip olmuyor.

Sayfanızda çardak yaptığınızı gördüm. Ben çardak yapımından ziyade dikey şeritler halinde tel yapmayı uygun gördüm. yani belli aralıklarla diktiğimiz direklere , yerden yaklaşık 60 cm mesafede birbirine paralel yaklaşık 40 cm aralıkla 3 sıra dikine tek çektim. Asmayı bu tellere sardırıyorum . Detaylı resimnlerini bulup yüklerim ..

saygı bizden efendim....

teşekkürler sayın TaşevliBahçe

semracan 15-07-2013 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1178965)
biberler ve patlıcanlar topladıkça sanki hızla çoğalıyor. Tüketmeye yetişemiyoruz....

Yetiştirme konusunda beceriksizim ama tüketim konusunda uzman:)

TaşevliBahçe 15-07-2013 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1179995)
Yetiştirme konusunda beceriksizim ama tüketim konusunda uzman:)

İşin önemli kısmı aslında tüketmeyi bilmek , biz dönem dönem ürettiğimizi değerlendirme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Aksi taktirde yetiştirmenizin bir önemi kalmıyor malesef....

semracan 15-07-2013 11:16

Efendim domates lerden salça yapabilirsiniz,biber kurutması offffffff birde seneye bahçeye bostan patlıcan dikersen reçeli olur benden bir fikir ha o da olmadı bana gönder:)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1179998)
İşin önemli kısmı aslında tüketmeyi bilmek , biz dönem dönem ürettiğimizi değerlendirme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Aksi taktirde yetiştirmenizin bir önemi kalmıyor malesef....

TaşevliBahçe 15-07-2013 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1180001)
Efendim domates lerden salça yapabilirsiniz,biber kurutması offffffff birde seneye bahçeye bostan patlıcan dikersen reçeli olur benden bir fikir ha o da olmadı bana gönder:)

En son teklifiniz bana şu şekilde cazip gelir , ben yetişen ürünleri size göndereyim , domatesleri salça yapın , biberleri kurutun , patlıcanları reçel yapın , bu haliyle de birazını bana gönderin ne dersiniz. ??

imece usulu dedikleri bu olsa gerek ;)

Keyf Bahçesi 15-07-2013 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1177728)
çilek bir tane meyve vermiş . 4 kişilik aileye biraz fazla gelecek ama ne yapalım bizde geri kalanı reçel yaparak değerlendiririz...

bir yerden tanıyorum onu ben.sanki akrabayız gibi geldi bana.selamlar.:D:D

TaşevliBahçe 16-07-2013 07:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1180198)
bir yerden tanıyorum onu ben.sanki akrabayız gibi geldi bana.selamlar.:D:D

Sizin çileklerin kardeşi gibi duruyor sanki .....:)

semracan 16-07-2013 09:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1180100)
En son teklifiniz bana şu şekilde cazip gelir , ben yetişen ürünleri size göndereyim , domatesleri salça yapın , biberleri kurutun , patlıcanları reçel yapın , bu haliyle de birazını bana gönderin ne dersiniz. ??

imece usulu dedikleri bu olsa gerek ;)

Günaydın nasılsınız umarım iyisinizdir ve bence sorun olmaz siz yetiştirin çünkü ben yetiştirme konusun da sınıfta kaldım bu sene bende işleyeyim ürünleri sonra doğal organik ürünlerimizi satarız behçeyi büyütürüz:)

TaşevliBahçe 16-07-2013 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1180291)
Günaydın nasılsınız umarım iyisinizdir ve bence sorun olmaz siz yetiştirin çünkü ben yetiştirme konusun da sınıfta kaldım bu sene bende işleyeyim ürünleri sonra doğal organik ürünlerimizi satarız behçeyi büyütürüz:)

Ben şu an olayın hobi tarafındayım . Hiç ticari boyuta getirmeyi düşünmemiştim. Çok masraf yaptım . Belirli seviyede deneyime ulaştığımda , ki donanım olarak hazır sayılırım , Şu ana kadar yaptığım masrafların bir kısmını çıkarma anlamında olayı ticari boyuta taşıyabilirim.

Benim sadece pazar bulmakta endişelerim var . Kaldı ki günümüzde her şeyin suni ve sahte olduğunu düşündüğümüzde pazar oluşturmakta zorlanmayacağımızı düşünüyorum ....

semracan 16-07-2013 09:42

Ben de hobi olarak denedim ama olmadı beceremedim fakat seneye daha deneyimli olacağım biliyorum şimdi bahçeye ortaksak kâr zarar da ortağız merak etme ve sen üretime devam et pazar bulamasak ben alırım ve bir şey daha ben yazdığın **** hazırladığın ilaçları yani çiçek ve sebze için olanı göremedim **** profil sayfası nerde çözemedim...:confused::
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1180300)
Ben şu an olayın hobi tarafındayım . Hiç ticari boyuta getirmeyi düşünmemiştim. Çok masraf yaptım . Belirli seviyede deneyime ulaştığımda , ki donanım olarak hazır sayılırım , Şu ana kadar yaptığım masrafların bir kısmını çıkarma anlamında olayı ticari boyuta taşıyabilirim.

Benim sadece pazar bulmakta endişelerim var . Kaldı ki günümüzde her şeyin suni ve sahte olduğunu düşündüğümüzde pazar oluşturmakta zorlanmayacağımızı düşünüyorum ....

semracan 16-07-2013 11:24

Maşallah çok tatlı cimcime ve çocukların doğayı topragı sevmesi kadar güzel bir şey olur.ve rahmetli babaannem in bir sözü görgülü kuş gördüğünü işler...derdi.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1154920)
Büyüklerinden öğrendiklerini hemen uygulamaya çalışıyor , hatta kırılan bir fidanın dalını ya tutarsa diyerek onu da dikiyor toprağa .... :)

semracan 16-07-2013 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1015506)
Büyük bir hevesle Salçalık olarak diktiğim biberlerin boyu çok küçük kaldığından üzülüyordum.

Taaa ki geçen akşam mangalda közleyene kadar.... Boyuna baktığında bir şeye benzemesede lezzetine diyecek yoktu..

Hele yanında bizim bahçenin meşhur acı biberi , birde beyaz enzim oldumu ..:D:D

Afiyet olsun süper ya ve her şey emek istiyor onu görüyorum...

semracan 16-07-2013 11:36

Bu biberler coşmuş kabına demek hafif kalır alanına sıgmıyor...

TaşevliBahçe 16-07-2013 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1180335)
Maşallah çok tatlı cimcime ve çocukların doğayı topragı sevmesi kadar güzel bir şey olur.ve rahmetli babaannem in bir sözü görgülü kuş gördüğünü işler...derdi.

Maşallah dayısı gibi doğaya ve toprağa karşı ilgili , çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras temiz doğa olsa gerek . Gelecek nesillerimize biraz örnek olabilirsek ne mutlu bizlere....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1180337)
Afiyet olsun süper ya ve her şey emek istiyor onu görüyorum...

teşekkür ederim. Emeksiz yemek tatsız olur derler veya zahmetsiz rahmet olmaz derler.. derler derler.....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1180338)
Bu biberler coşmuş kabına demek hafif kalır alanına sıgmıyor...

Geçen yıl bahçemin gururu , onuru olan biberlerim onlar . Geçen yıl müthiş bir coşku vardı , bu yıl ne kadar çabaladıysam malesef canlandıramadım . Resimlerde güzeller artık yapacak bişi yok .....

TaşevliBahçe 16-07-2013 18:37

3 Eklenti(ler)
Çok konuştuk , Birazda hasat yapalım ......

YeniGine 17-07-2013 01:00

Sayın TaşevliBahçe ben bu hasat olaylarını çok seviyor, çok da mutlu oluyorum. Hasatınız maşallah gayet sağlıklı görünüyorlar, bereketi de bol olsun inşallah; afiyet olsun... Ellerinize, emeklerinize sağlık...

TaşevliBahçe 17-07-2013 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1180572)
Sayın TaşevliBahçe ben bu hasat olaylarını çok seviyor, çok da mutlu oluyorum. Hasatınız maşallah gayet sağlıklı görünüyorlar, bereketi de bol olsun inşallah; afiyet olsun... Ellerinize, emeklerinize sağlık...

Aynen efendim , Emeğinin karşılığını görmek insana gerçekten çok büyük mutluluk veriyor.

Allah kimsenin emeklerini boş çıkartmasın.....

TaşevliBahçe 17-07-2013 11:03

3 Eklenti(ler)
Bu yıl karpuz oldukça verimli oldu. Hızla büyüyorlar ....

semracan 17-07-2013 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1180677)

Maşallah ya süper kesmecemi:) ve sizler kendinizi aşmışsınız valla...

Coyan 17-07-2013 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1180461)
Çok konuştuk , Birazda hasat yapalım ......

Tek kelime ile süper! Afiyetle yiyin. :)

Bu işi ben niye beceremiyorum? Temmuz bitecek, daha ortada bir şey yok. :(

TaşevliBahçe 17-07-2013 18:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1180681)
Maşallah ya süper kesmecemi:) ve sizler kendinizi aşmışsınız valla...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Coyan (Mesaj 1180781)
Tek kelime ile süper! Afiyetle yiyin. :)

Bu işi ben niye beceremiyorum? Temmuz bitecek, daha ortada bir şey yok. :(

Teşekkür ederim . Allah sizlere çok daha iyilerini nasip eder inşallah.

Geç dikim yaptıysanız mahsul hasadı geç olabilir...

YeniGine 18-07-2013 01:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1180677)

Maşallah, ellerinize, gönlünüze sağlık; bereketi bol olsun inşallah. E artık bir tanesini yerken bu da YeniGine için dersiniz inşallah... :o

Coyan 18-07-2013 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1180891)
Teşekkür ederim . Allah sizlere çok daha iyilerini nasip eder inşallah.

Geç dikim yaptıysanız mahsul hasadı geç olabilir...

Haklısınız. Ben değil de, Hasan emmi geç dikti. :p Bunca uyarılarıma rağmen ne yazık ki bildiğini okudu. :)

h_dogan 18-07-2013 14:12

Rafet abi karpuzlar hangi çeşide ait. Maşallah harika görünüyorlar.

TaşevliBahçe 19-07-2013 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1181036)
Maşallah, ellerinize, gönlünüze sağlık; bereketi bol olsun inşallah. E artık bir tanesini yerken bu da YeniGine için dersiniz inşallah... :o

Teşekkür ederim . Gönüller bir olduktan sonra Görsel ziyafeti hep beraber yaşıyoruz zaten . Cümlemizin bereketi bol olsun.....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Coyan (Mesaj 1181118)
Haklısınız. Ben değil de, Hasan emmi geç dikti. :p Bunca uyarılarıma rağmen ne yazık ki bildiğini okudu. :)

Merak etmeyin aynı tür emmiden bende de var . ne desem ne yapsam söz geçiremiyorum .....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1181277)
Rafet abi karpuzlar hangi çeşide ait. Maşallah harika görünüyorlar.

Eskiden siyah karpuz diye tabir edilen karpuz revaçtaydı. şimdi doğal çizgili denen bu karpuz daha çok tercih ediliyor...

h_dogan 19-07-2013 10:15

Siyah karpuzun çekirdeği büyüktü ama çok güzel tadı vardı. Çizgili olan da güzel ama siyah farklıydı.

TaşevliBahçe 19-07-2013 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1181589)
Siyah karpuzun çekirdeği büyüktü ama çok güzel tadı vardı. Çizgili olan da güzel ama siyah farklıydı.

Evet siyah karpuz bal gibiydi , çizgili karpuzun tadı daha hafif diğerine göre..

TaşevliBahçe 19-07-2013 10:42

2 Eklenti(ler)
kavunlar da olmaya başladı ....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025