agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

YeniGine 20-07-2013 00:37

Maşallah!.. Maşallah!.. Ağız tadı ile yiyesiniz inşallah!..

TaşevliBahçe 22-07-2013 10:01

4 Eklenti(ler)
domateslerin şimdilik keyfi yerinde , inşallah böyle devam eder....

Keyf Bahçesi 23-07-2013 00:51

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1182556)
domateslerin şimdilik keyfi yerinde , inşallah böyle devam eder....

bunlar da bizimbamya'larımız ve ürünleri hem de (kırmızı bamya,kıymetli)lerden.devamı vaaa...

Akhisarlı 23-07-2013 08:05

Sayın Taşevlibahçe ;

Domatesleriniz gerçekten çok güzel olmuşlar. Böyle domatesler yemeğe katılarak ziyan edilmez.

En iyisi, biraz tulum peyniri varsa yeşil soğan la bereber elde ,ısırdığın yere her seferinde biraz tuz ekeleyerek yemek.

Sayın keyf bahçesi ;Ürününüz bereketli olsun, afiyet olsun.

Geçen yıl komşudan aldığım bamya tohumlarını yaklaşık yüz metre kare yere saçalayıp üstünü çapa makinası ile karıştırmıştım.

Çok kolay olmuştu benim için .Biraz üşengeç işi.

Olacağı varya ,bu işten para kazanmaya çalışan komşumun bamyaları seyrek sepeldek çıkarken ,benim bamyalar gürmen oldular.

İçine bir kilo da kuzu eti koysalar her yıl bir iki kez yerim ,başka yok

Gel gelelim toplamaya . Dördüncü beşinci kez topluyorum şimdiden bıktırdı.Akhisarda komşular için topluyorduk, artık onuda bıraktık.Kartlaşıp uzayıp gittiler.

Bu işi yapanlar Menemen tarafında kırmızı bamyanın tutulduğunu ,Akhisarda kimsenin kırmızı bamyaya bakmadığını söylüyorlar.Ekilmiyor.

Ama siz yine de tohumu biraz fazla alın , Yemesemde ,çeşit olsun.

Bir de burada, pazarda bamyanın çok küçük olanını alıyorlar hani çiçek daha tepesindeyken.

KAPTANzst 23-07-2013 08:49

Selam Taşevlibahçe
Sayfanızda dolaşarak bahçe düzeni hakkın da da bilgi almış oldum.İklim farkı olmasına rağmen verimli bir sezondasınız. Bu sizin çabalarınızla daha da belirginleşmiş. Özellikle domateslere özendim. Bizde bu sene pas hastalığı perişan etti domatesleri. Seradakilerde bile hasar var.
Çalışmalarınızda başarıların devamını bol hasatlar dilerim

TaşevliBahçe 23-07-2013 09:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1182949)
Sayın Taşevlibahçe ;

Domatesleriniz gerçekten çok güzel olmuşlar. Böyle domatesler yemeğe katılarak ziyan edilmez.

En iyisi, biraz tulum peyniri varsa yeşil soğan la bereber elde ,ısırdığın yere her seferinde biraz tuz ekeleyerek yemek
.

Bu yıl domatesi dediğiniz gibi tüketileceğinden fazla ekmişiz , mecburen yemeğe de kullanıyoruz , daha sonra tüketmek için kaynatıp şişeliyoruz da . Bazen iftara eve yetişemiyorum ,bahçede böyle anlarda iftarı kopardığım körpe bir salatalık ve domatesle açıyorum . Bana dünyanın en güzel iftarlığı gibi geliyor...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1182949)

İçine bir kilo da kuzu eti koysalar her yıl bir iki kez yerim ,başka yok

Ben bamyayı çok seviyor olmama rağmen senede ancak bir - iki kez yeme şansım oluyor. Hele bahsettiğiniz gibi kuzu eti ile olursa hiç dayanamam . Ailede bamyayı tek seven olunca malesef bu mükemmel lezzetten az istifade etmiş oluyorum.

çok tüketilmediği içinde bahçeye dikmiyorum.....

TaşevliBahçe 23-07-2013 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1182957)
Selam Taşevlibahçe
Sayfanızda dolaşarak bahçe düzeni hakkın da da bilgi almış oldum.İklim farkı olmasına rağmen verimli bir sezondasınız. Bu sizin çabalarınızla daha da belirginleşmiş. Özellikle domateslere özendim. Bizde bu sene pas hastalığı perişan etti domatesleri. Seradakilerde bile hasar var.
Çalışmalarınızda başarıların devamını bol hasatlar dilerim

Selamlar , saygılar efendim , hoş geldiniz sefa getirdiniz ..

Bahçemi gezip beğenmeniz beni onurlandırdı. Düzen konusunda benim yakından takip ettiğim bir bahçeniz var . Yapmak istediklerim konusunda oldukça fikir veriyor çalışmalarınız.

Düşündüklerinizi pratiğe aktarabilen , yaratıcı olan yapınızı takdir ediyorum..

saygılar efendim....

TaşevliBahçe 25-07-2013 11:17

4 Eklenti(ler)
Hasat çoğaldı , Allah bereket versin , komşu paylarını verdikten sonra geriye kalanları daha sonra tüketebilmek için kaynatıp kavanoza koyduk...

iynk 25-07-2013 12:34

Domates soslarını görünce acıktığım aklıma geldi :)

semracan 25-07-2013 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1183689)
Hasat çoğaldı , Allah bereket versin , komşu paylarını verdikten sonra geriye kalanları daha sonra tüketebilmek için kaynatıp kavanoza koyduk...

Maşallah güle güle afiyetle yiyin ve domatesler çok güzel duruyor albenisi fazla...

TaşevliBahçe 25-07-2013 15:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iynk (Mesaj 1183721)
Domates soslarını görünce acıktığım aklıma geldi :)

Aman efendim ramazan günü bu resimleri paylaşmakla hata mı ediyoruz diye bir an düşündüm. Oruçlu olanları zorlamıyoruz inşallah.......

TaşevliBahçe 25-07-2013 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1183725)
Maşallah güle güle afiyetle yiyin ve domatesler çok güzel duruyor albenisi fazla...

Teşekkür ederim , Cümlemize afiyetle tüketmek nasip olsun...

TaşevliBahçe 26-07-2013 09:47

3 Eklenti(ler)
Biberler ve içi oyulmuş patlıcanlar ipe serilip kurutuldu.....

semracan 26-07-2013 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1183990)
Biberler ve içi oyulmuş patlıcanlar ipe serilip kurutuldu.....

Bu biberleri kızratıp üzerine yine bahçe domateslerinden sos oldumu offffffff süper olur size afiyet olsun da yedikçe benide hatırlayın:)...(galiba pis boğaz oldum)

TaşevliBahçe 26-07-2013 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1184007)
Bu biberleri kızratıp üzerine yine bahçe domateslerinden sos oldumu offffffff süper olur size afiyet olsun da yedikçe benide hatırlayın:)...(galiba pis boğaz oldum)

Offf iftarı zor yapacaz galiba bugün , yaz aylarının vazgeçilmez yemeği kızartma hele bahçeden taze toplanan sebzelerle yapıldı mı lezzetine diyecek yok.

Efendim yerken sizi de hatırlıyor olucam , hatta sizin yerinize de yerim . Yakın olsanız davet edicem ama epey mesafe var arada , ben yinede davet edeyim . gerisi size kalsın.....

iynk 26-07-2013 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1183780)
Aman efendim ramazan günü bu resimleri paylaşmakla hata mı ediyoruz diye bir an düşündüm. Oruçlu olanları zorlamıyoruz inşallah.......

Öyle düşünmeyin, o kadarcık şeylerden etkilenelicekse işimiz var ;)

Paylaşmaya devam edin lütfen..

semracan 26-07-2013 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1184018)
Offf iftarı zor yapacaz galiba bugün , yaz aylarının vazgeçilmez yemeği kızartma hele bahçeden taze toplanan sebzelerle yapıldı mı lezzetine diyecek yok.

Efendim yerken sizi de hatırlıyor olucam , hatta sizin yerinize de yerim . Yakın olsanız davet edicem ama epey mesafe var arada , ben yinede davet edeyim . gerisi size kalsın.....

Davetiniz için sağolun gönüller bir olsun,bende bari marketten alrım sizin bahçeden gelmiş gibi yerim:) ve hayırlı cumalar...

TaşevliBahçe 27-07-2013 11:47

3 Eklenti(ler)
Karpuzlar oldukça iştahlı büyüyorlar , sabırsızlandım daha fazla bekleyemedim ve birini kopardım , ilk hasadın kaç kilo olduğunu merak ettim .

Maşallah tam 10.2 kilo geldi. henüz kesmedim , inşallah bu kiloya rağmen , bu kadar emeğe karşı kelek çıkmaz ......

limon_sever 27-07-2013 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1184303)
Karpuzlar oldukça iştahlı büyüyorlar , sabırsızlandım daha fazla bekleyemedim ve birini kopardım , ilk hasadın kaç kilo olduğunu merak ettim .

Maşallah tam 10.2 kilo geldi. henüz kesmedim , inşallah bu kiloya rağmen , bu kadar emeğe karşı kelek çıkmaz ......

Sayın TaşevliBahçe maşallah diyorum.

Şaplağı indirdiniz mi? :D Böyle tok ses geldiği zaman çok lezzetli olduğunun işaretidir.

Bol hasatlar dilerim. ;)

Keyf Bahçesi 27-07-2013 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1184303)

iki kişiye fazla gelmezmi?yabana gitmesin,hatırlatalım dedik de...:D

h_dogan 27-07-2013 22:59

Koparırken meyve sapının olduğu yerde sülükler var. Sülükler kurumuşsa tamamdır. Eğer hepsini toplamadıysanız deneyin isterseniz. ;)

TaşevliBahçe 29-07-2013 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1184310)
Sayın TaşevliBahçe maşallah diyorum.

Şaplağı indirdiniz mi? :D Böyle tok ses geldiği zaman çok lezzetli olduğunun işaretidir.

Bol hasatlar dilerim. ;)

Çok şaplak patlattım ama sesin tokluğunu bekleyecek sabır olmadığından koparmıştım. :)

TaşevliBahçe 29-07-2013 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1184488)
iki kişiye fazla gelmezmi?yabana gitmesin,hatırlatalım dedik de...:D

Daha karpuzu kesecedik geldik ama kimse yoktu bahçede , Bide her gün bahçedeyim dersin , yoklamadan sınıfta kaldın haberin olsun....

bugrahan45 29-07-2013 16:25

o bamyaları koruk suyu ile ekşilendirip koy önüme sabah akşam yerim. ağzım sulandı mübarek. hafta sonu köyde annemin bahçesinden toplayıp canım anama yaptırayım.

Keyf Bahçesi 29-07-2013 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1184968)
Çok şaplak patlattım ama sesin tokluğunu bekleyecek sabır olmadığından koparmıştım. :)

seninki şaplak değil OSMANLI TOKADI olmuş.:D

Keyf Bahçesi 29-07-2013 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1184971)
Daha karpuzu kesecedik geldik ama kimse yoktu bahçede , Bide her gün bahçedeyim dersin , yoklamadan sınıfta kaldın haberin olsun....

abisi,
herkese duyurdukya hasatları kalite kontrol uzmanımız Dikili'de diye .Onun için oraya gitmiştim.pardon,beklerim.hele haberim olursa ooooof...selamlar.(çaktırma hasatları dikili'de pazarlıyorum kimse duymasın):D

TaşevliBahçe 30-07-2013 10:25

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1184508)
Koparırken meyve sapının olduğu yerde sülükler var. Sülükler kurumuşsa tamamdır. Eğer hepsini toplamadıysanız deneyin isterseniz. ;)

sülüklere baktım evet kurumamıştı . ben sabırsızlık edip yinede kopardım . rengi soluk olmasına rağmen tadı oldukça iyidi . yaklaşık bunun gibi 10 tane daha var , onların sülüklerinin kurumasını bekleyip koparıcam.....

TaşevliBahçe 30-07-2013 10:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1185205)
abisi,
herkese duyurdukya hasatları kalite kontrol uzmanımız Dikili'de diye .Onun için oraya gitmiştim.pardon,beklerim.hele haberim olursa ooooof...selamlar.(çaktırma hasatları dikili'de pazarlıyorum kimse duymasın):D

pazar sağlamsa bizim ürünleri de pazarlayalım , bu yıl hasadın maşallahı var , bizim kalite uzmanı bu yıl çok yoruldu , toplananları değerlendirecem derken benim toplama hızıma yetişemiyor....:D yeter artık eve getirme demeye başladı....

TaşevliBahçe 31-07-2013 10:20

2 Eklenti(ler)
Kavunlar da hızla büyüyor yakında onların da hasat zamanı geliyor.

Safranlı 31-07-2013 13:45

ne güzel yaaa....
toprağmızın bereketi müthiş...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025