agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

TaşevliBahçe 14-10-2013 08:51

Sn zelish ,

uzun süredir rahatsızlık veren yol çalışmasının bu şekil bir sürpriz yaşatmasına çok sevindim . Aynı hissiyatı ve mutluluğu ziyadesiyle ben de yaşadım. sanki çok uzun süredir görüşemeyen iki arkadaşın özlem gidermesi gibi oldu. :)

zeliha hanım , en kısa sürede ailenizle birlikte sohbetin devamı için sizi Taşevlibahçe'ye davet ediyorum .

saygılar , eşinize de selamlar....

TaşevliBahçe 24-10-2013 12:32

1 Eklenti(ler)
kış sebzeleri için toprak hazırlığı yapıldı...

TaşevliBahçe 24-10-2013 12:39

2 Eklenti(ler)
sıcak kompostumuz kullanıma hazır. keçi gübresi ve biçilmiş çimden hazırlanan homojen kompostumuz harika görünüyor..

semracan 25-10-2013 11:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1211075)

Efendim kolay gelsin:)

Keyf Bahçesi 28-10-2013 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1211075)

sayın
taşevlibahçe,

çok acele ediyorsun daha vakit çok derim.kışlıklar için.(bize soracak olursan kışlık taze yaş sebzelerin yemesini yarıladık bile,brokoli,taze soğan,turp,pırasa,kereviz.henüz yemediklerimiz ise ıspanak,kırmızı pancar.onlar da eli kulağındalar.geçen gün Ayhan kaptan ziyaret etti.epey dertleştik (laf aramızda bahçe için iyi not aldım kimseye söylemedim sen bilesin diye)selamlar.kolay gelsin.:p

TaşevliBahçe 29-10-2013 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1211409)
Efendim kolay gelsin:)

Teşekkür ederim...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1212442)
sayın
taşevlibahçe,

çok acele ediyorsun daha vakit çok derim.kışlıklar için.(bize soracak olursan kışlık taze yaş sebzelerin yemesini yarıladık bile,brokoli,taze soğan,turp,pırasa,kereviz.henüz yemediklerimiz ise ıspanak,kırmızı pancar.onlar da eli kulağındalar.geçen gün Ayhan kaptan ziyaret etti.epey dertleştik (laf aramızda bahçe için iyi not aldım kimseye söylemedim sen bilesin diye)selamlar.kolay gelsin.:p

Evet bence de daha vakit var , hasat için yani :)

TaşevliBahçe 29-10-2013 14:15

3 Eklenti(ler)
kış sebzeleri hazırlığı devam ediyor... ıspanak ve marul ekildi..

TaşevliBahçe 31-10-2013 11:02

3 Eklenti(ler)
Bu yıl zeytin yok denecek kadar az . kendimize sofralık çıkacak kadar vardı sadece . bu yıl yağı parayla satın alıcaz .

Her yıl nasıl toplarız diye kendimize dert edinirdik . Bu yıl böyle bir derdimiz yok diye teselli ediyoruz kendimizi ...

semracan 31-10-2013 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1213176)
Bu yıl zeytin yok denecek kadar az . kendimize sofralık çıkacak kadar vardı sadece . bu yıl yağı parayla satın alıcaz .

Her yıl nasıl toplarız diye kendimize dert edinirdik . Bu yıl böyle bir derdimiz yok diye teselli ediyoruz kendimizi ...

Efendim ALLAH bereket versin bir de laf aramızda zeytin yok deyip duruyordunuz hani hiç olmayan lar var onları da düşünerek yok deseniz ve insan iki tane dahi olsa tadımlık gönderir paylaşır bunun içinde sizi kınıyorum ya paylaşın ya resimleri kaldırın....(ciddiyim,göz görmeyince gönül katlanır)

TaşevliBahçe 31-10-2013 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1213189)
Efendim ALLAH bereket versin bir de laf aramızda zeytin yok deyip duruyordunuz hani hiç olmayan lar var onları da düşünerek yok deseniz ve insan iki tane dahi olsa tadımlık gönderir paylaşır bunun içinde sizi kınıyorum ya paylaşın ya resimleri kaldırın....(ciddiyim,göz görmeyince gönül katlanır)

Evet Allah bereket versin diyorum. zeytin yok derken ciddiyim. Olanı biteni bu kadar işte . fotoğraf çekecek kadar çıktı şükürler olsun...:D

Dost var düşman var . Resimler düşman çatlatmak için , dostlarımızla her daim elimizde olanı paylaşıma hazırız. yeter ki gönüller bir olsun .

Haydi buyrun sofraya ...;)

zelish 31-10-2013 15:36

Zeytinleriniz cok olsaydı seve seve toplamak üzere yardıma gelirdim. Azmıs :( kısmet olmadı, Ayrıca bag bahce de çapalanır. Bilginize ;)

TaşevliBahçe 31-10-2013 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zelish (Mesaj 1213286)
Zeytinleriniz cok olsaydı seve seve toplamak üzere yardıma gelirdim. Azmıs :( kısmet olmadı, Ayrıca bag bahce de çapalanır. Bilginize ;)

Yoğun iş temposunda zeytin toplamak gerçekten büyük sıkıntı oluyordu. Ara ara yaparım diyeceğiniz , bir hafta sonra da kalanını toplarım diyeceğiniz bir şey değil. bizim için başlandığında 2-3 gün içinde bitmesi gereken iş olduğundan gerçekten yakın dostlarımıza rica ediyoruz . bu işe gönüllü ve zaman ayırabilen dostlar sayesinde mahsulümüzü topladık şimdiye kadar , sağolsunlar...

Zeytin konusunda malesef bu yıl işler sıkıntılı , ama çapa konusunda sizi kırmayacağımdan emin olun .:D

en kısa sürede telefonumu bekleyin derim ..;)

zelish 01-11-2013 14:00

Bekliyorum ;)

Müdürün Bahçesi 15-12-2013 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1213176)

Bende çok hem siyah zeytin yemeklik ,0,6 d izem zeytinyağı organik(Müdürün Bahçesi)'inden selamlar.

TaşevliBahçe 24-12-2013 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müdürün Bahçesi (Mesaj 1230187)
Bende çok hem siyah zeytin yemeklik ,0,6 d izem zeytinyağı organik(Müdürün Bahçesi)'inden selamlar.

bak işte dost dediğin böyle günde belli olur :D biliyordum sahipsiz olmadığımı ...

müdürüm zahmet edip getiricem diye sakın yorulma , sen yerini tarif et yeter... ;)

Müdürün Bahçesi 27-12-2013 01:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1232454)
bak işte dost dediğin böyle günde belli olur :D biliyordum sahipsiz olmadığımı ...

müdürüm zahmet edip getiricem diye sakın yorulma , sen yerini tarif et yeter... ;)

Ulaşmak çok kolay değil,Bagi ve zilli 'ye gelirken kemik getirirsen belki ulaşabilirsin.Pazar günü güveçte horoz yağnisi yemeğe bahçeme bekliyorum.Kaptan'ımız yılbaşını karşılamamız lazım dedi.Selamlar....

TaşevliBahçe 09-01-2014 17:21

3 Eklenti(ler)
marullar sofraya gelecek kıvamda oldu....

zafersu 10-01-2014 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1239692)
marullar sofraya gelecek kıvamda oldu....

Sayın Taşevlibahçe, marullara lastik mi takılı, yaprakları fazla açılmamış duruyor.
Teşekkürler, kolay gelsin.

TaşevliBahçe 10-01-2014 17:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1239949)
Sayın Taşevlibahçe, marullara lastik mi takılı, yaprakları fazla açılmamış duruyor.
Teşekkürler, kolay gelsin.

Evet lastik takılı yan yapraklar deforme olmuyor , daha güzel göbek gelişimi oluyor ....

TaşevliBahçe 15-03-2014 16:18

1 Eklenti(ler)
Enginar sezonunu açtık ...

TaşevliBahçe 17-03-2014 10:23

2 Eklenti(ler)
ot temizliği pahalıya mal oldu. benzinli tırpana biraz fazla yüklenince piston kilitledi. :(

masraftan ziyade işin yarım kalması canımı sıktı. benzine yağ koymayı bir daha asla unutmam herhalde ..

h_dogan 17-03-2014 10:26

Kesinlikle yağsız kullanmamak gerekir. Hızarda da aynı durum söz konusu. Geçmiş olsun.

TaşevliBahçe 17-03-2014 10:33

teşekkürler sn.h_dogan ,

bir müsibet bin nasihatten iyidir demişler. kulağımıza küpe olmuştur heralde :)

KAPTANzst 03-04-2014 11:11

Motorun benzinine yağ karıştırmayınca oluşabilecek durumu sizde üzülerek tecrube etmiş olduk.
İnşallah biz yaşamayız ve bir daha olmaz.
Kolay gelsin.

TaşevliBahçe 05-04-2014 17:03

3 Eklenti(ler)
bu yıl domates tohumlarını roka diktiğim kasalara dikmeye karar verdim . elimde hazırda bulunan malzemelerle mini sera oluşturmuş oldum..

TaşevliBahçe 14-04-2014 19:16

3 Eklenti(ler)
domates fidelerimiz hazır ama dikeceğimiz yer hazır değil , tam bahçe zamanı inşaata başladık ...

Keyf Bahçesi 14-04-2014 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1267130)
bu yıl domates tohumlarını roka diktiğim kasalara dikmeye karar verdim . elimde hazırda bulunan malzemelerle mini sera oluşturmuş oldum..

sera çok güzel olmuş ve de bayağı büyük.fidelerin bir bağını kaça satıyorsunuz.başka çeşitlerinizde varsa onlardan da alabiliriz.paramız yettiği kadar.selamlar.

TaşevliBahçe 15-04-2014 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1270879)
sera çok güzel olmuş ve de bayağı büyük.fidelerin bir bağını kaça satıyorsunuz.başka çeşitlerinizde varsa onlardan da alabiliriz.paramız yettiği kadar.selamlar.

müdürüm dur yaa . hemen kafa bulma , bilerek az diktim resimlerden görüp sizin gibi biri çıkar da fide bağışlar diye bekliyorum..

geçerken uğrasan hani diyorum ....

TaşevliBahçe 26-04-2014 18:59

3 Eklenti(ler)
bahçede tadilat işleri başladı....

TaşevliBahçe 26-04-2014 19:05

2 Eklenti(ler)
yer seramiği döşenince bir şeye benzedi sanki....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025