![]() |
Günaydın.
Bende Meksika Biberimi Mutfağa almıştım. Hemen de tomurcuklanmaya başladı. Komple cam kapı arkasında olsa da güneş ışığını direkt alabilmesi için saksı altına yükselti koyarak yükseltmiştim. Rafet bey sizde biber saksınızın altına tabure falan koyup yükseltmeyi düşünür müsünüz. Gün ışığını daha çok alırlar. Sabah sabah çok bilmişlik yaptığım içinde özür. Hayırlı Cumalar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn TaşevliBahçe, Hafif budamasını yaparken yapraklarıda azaltırsanız iki yıl sonra sizinde ağaç büberiniz olur. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Bu yıl bende tv den ögrendiğime göre tüm patlıcanı budadım
müthiş büyüdüler kolu komşu nasiplendi halen dalında mevcut birde tohum bırakacagim biberleri de budadım biberlerimde de çok fayda gördüm alttan itibaren oburları aldım sadece çiçegi olanı bıraktım bu yıl yarı acemi şekilde yaptım seneye nasipse daha da profesyonel budamalar yapmak niyetindeyim en az verimi yüzde 30 arttırdı.. Daha ögrenecek çok şey var |
2 Eklenti(ler)
Bahçeye yaklaşık 15 gündür vakit bulup gidemiyordum . Gördüğüm manzara karşısında biraz üzüldüm. Daha meyvesini doya doya tatmak nasip olmayan erik ağacının hastalandığını gördüm . Çok bilgim olmamasına rağmen artık fidan için yapacak bişey yok sanırım.
Neticede belirli emeklerle bu aşamaya gelmiş fidanı kurtarmak için neler yapılabilir. Belki güç belkide imkansız da olsa en azından fidanı kurtarmak için mücadele etmek istiyorum. Kaybetmek çok kolay , umursamazsınız olur biter , sonrasında olsaydı belki iyi olacaktı diye anılarda sayıklarsınız. Kazanmak kaybetmek kadar kolay değildir. Emek ister , sabır ister , özveri ister . kazanıldığında ise yaşanan o mutluluk ve gurur dünyanın en haz verici duygusu olsa gerek... |
Sayın Taşevlibahçe, ağacınızı gördüğümde üzüldüm, gözümün önüne kendi ağaçlarımız geldi. Ne emeklerle ve uzun zamanlarda bu kadar büyüyorlar, böylesi durumlarda insanın eli kolu bağlanıyor. Dilerim kurtarabilirsiniz.
|
3 Eklenti(ler)
Bir başka sıkıntımız da zeytin hasadı için gerekli zamanın olmayışı . İşyerimizi kapatıp gitmek zorundayız , ekmek kavgası devam ederkende bu biraz güç oluyor.
Bazı dallar geçen çıkan kuvvetli rüzgarlarda kırılmış , kırılmayanların üzerindeki mahsulunde çoğu yere dökülmüş. Zaman olmadığından Aslında hiç dipten toplamayı düşünmüyordum . Ama bu gidişle dökülenide yerde bırakmak müsriflik olacak. |
Ağaçların altına hışır boyacı örtülerinden serseniz.??
Çok fazla maliyetli birşey değil. Dallar ve taşlar ile destek sağlanır. Dökülen zeytinler hop diye toplanır. |
[QUOTE]
Alıntı:
Saygılar. |
Alıntı:
Ama buralarda bu örtüyü kullanan görmedim . her ebattaki araziye uygulanabiliyormu ? .. |
Sadece ağacın çevresini sararsınız. Tüm araziyi değil.
Örtü çok dayanıklı bir materyal değil.! http://www.hisirortu.com/hisir-ortuler.html :) |
[QUOTE=hk50;1068856]
Alıntı:
Bu hastalık neden oluyor , olmaması için ne önerirsiniz? birde bu hastalık ne diye biliniyor? biraz çok mu oldum ?:D saygılar.. |
Alıntı:
Teşekkür ederim İyi fikir tek sıkıntı bizim buraları çok rüzgarlı , petkim tüpraş gibi tesislerin buraya kurulmasındaki tek neden de budur zaten. Yılın hemen hemen her zamanı rüzgar vardır . Delikli ve rüzgarın kaldırıp savuramayacağı bir malzeme daha verimli olur kanısındayım... |
Alıntı:
Ağacın bu kadar ağlaması gerçekten çok ilginç. Gövdede kabukların olmadığı görünüyor. Kabukları bir alet **** hayvan çıkartmış olabilir mi? |
Alıntı:
|
[QUOTE=TaşevliBahçe;1068887]
Alıntı:
Gövdeyi kanser sarmış.Tedavi mümkün değil. Yapılaçak masrafa değmez.Yenisi daha gür ve dinç yetişir.İlaçlı tedavi bitmiş,cerrahi müdahale ister Hastalık genelde beslenme nedeni.Bol su Kompoze güpre (Kompoze güpre kimyasal olmuyabilir)Büyükbaş küçükbaş ve kanatlılar güpresi karıştırılıp Hümüt ve Fulvit asit ilavesi ile yapabilirsiniz. Saygılar.Geçmiş olsun. |
Sayın Taşevlibahçe Bahçeme 15 gündür bende uğramıyordum ve dün gittiğimde sizdeki aynı manzarayla bende karşılaştım.Geçen yıl pulluğun yaraladığı kiraz ve erik ağacımda bende aynı şekli gördüm.Bu durum bir zamklanma fakat,yağış ve soğuktan katılaşmamış jel kıvamında kalmış.Bana kalırsa ağacın özsuyu o yara yerden akmış çünkü bu sene sert soğuklar olmayınca ağaçların gövdesinde hala su var.Önümüzdeki bahar o bölgeleri derince temizleyip fungusit sürerek sıkı bir şekilde macunlayacağım.Sanırım bir faydası olur.
|
Alıntı:
Bir zeytin için eğilip kalkmak sinir bozucu. Yere çöksen yer çamur. Belki bir kez daha toplamaya giderim . kalsın artık zaten yerden toplananların asit seviyesi yüksek çıkıyor sabunluk. Size kolay gelsin. |
Alıntı:
Pazar günü eşimle birlikte toplayalım diye gittik. Ağaçta kalan zeytin oranı 1/4 oranında . 3 kasa yerden topladık 1 kasa ağaçtan topladık. Evet benimde hiç niyetim yoktu yerden almayı düşünmüyordum ama bu şekilde başka çare de yok gibi. Ağaçtan toplananlarla ne olur ne kalır bilmiyorum. Zeytin bu yıl bizde sıkıntı oldu. Stres yaptık biraz... cümlemize kolay gelsin.... |
Ağaç için bir çözüm buldunuz mu?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bahçe yine yeşile büründü...
|
3 Eklenti(ler)
Yağmurlardan sonra zeytinler epey irileşti. olgunlaştı fakat rüzgardan ve hele dün gece yağan şiddetli doludan sonra heralde ağacın tepesinden toplanacak zeytin kalmamıştır.
|
Alıntı:
Dibe dökülen zeytinler toprakla temas ettiği için ve üzerine yağmur yağdığı için asidiği yüksek olur. İstesen yağını çıkardığında bakalım yemeklik olarak kullanılmayacak kadar kötüyse ondan zeytin yağlı sabun yapalım. İçine kekik v.b de katar kokulu yaparız... |
Alıntı:
Yerden topladığınız zeytinlerin yağ çıkarılma aşamasında yıkama makinasında yıkanıp kırıcıya gitmek için döküldüğü anda içerisine turunç meyvesi kabuğu atarsanız hoş kokulu farklı aromalı yağınız olur afiyetle tüketebilirsiniz. İkinci yöntem turunç yerine limon atabilirsiniz buda farklı tad ve hoş kokulu bir yağ elde etmenizi sağlayacaktır. Zeytinleri topladıktan sonra bekletmetden yağ yaptırmanızı tavsiye ederim. Bir de zeytinyağı yaptırırken suyun aşırı sıcak olmaması önemlidir yağ kalitesi açısından. |
Alıntı:
Teşekkür ederim , Yerden sadece İri , diri ve taze görünümlü olanları toplasak yinede sizin dediğiniz gibi sabunluk derecede asitik olurmu yağımız? Geçen yıl erken toplamıştık , bu kadar yere dökülen olmamıştı , yere dökülenleride karıştırmıştım tepeden toplananlara , 0,5 dizem çıkmıştı yağımız . |
Alıntı:
saygılar.... |
Salın eşe dosta haber hep beraber toplayın.
:) |
Alıntı:
Sn. smsünal'ın yağanesi - kontine_ var. Ben de yeni duyuyorum, zeytine yağ çıkarma öncesi turunç ve limon katılmasını.. Tel ile o kadar sohbet ediyoruz. Hiç böyle bir şey demedi. Ben yağları çıkardım bu yıl kaçırdım. Artık senden tadarız, bakalım...:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025