![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
ciddiyim bak... |
Alıntı:
Hey Allahım yaaa .. duyanda gerçek sanacak 40 ağaç ve 4 ton zeytin ölemi ?:D Ağaç sayısı doğru 40 ağaç var evet.. Biz köşeyi dönmüşüz de haberimiz yokmuş . Bana 100 lt yağ verin gerisi sizin olsun.. ne dersiniz ?:) |
Belirtmeyi unuttum 5 ağaç toplandı zeytini duruyor , geriye size 35 ağaç kaldı bu 5 ağacın zeytinide benden olsun..:D
|
İzban ile Aliağa İstasyona gelelim diyeceğim ama Cumartesi olabilir ancak.
Hava da yağmurlu değil. Pazar günü dağ etkinliğini iptal edemeyiz ki. :( |
Alıntı:
Yarın gel de ağaç gör... ciddiyim bak... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdi geldim Fabrikada, daha çıkmamıştı... Bir parti 342 kg. geldi. Ona 5 kg. limon attım. Limonlar yeşil ve iriydi. Yağhane sahibi arkadaş bunlar geçmez belki dedi. Ben de yıkamadan hemen sonra kırıcıya girmeden, limonları 5 e 6 e bilerek attım... Soranlara bir şey biliyormuş gibi yayapıp; kaliteyi ve nefaseti arttırıyor dedim. İyi atmışım mı?;) Osman Ustam çok mu attım acaba?..:) |
zeytin toplama
biz gezen bilir olarak cumartesi gelmeyi düşünüyoruz zeytin toplamaya murat bey az önce yazdı ama nasıl gelebiliriz...
|
cumartesi gelelim isterseniz
|
Alıntı:
20-30 ağaç var, yağını yarıya toplayın diyorlar. 4 ton zeytin gelir. 6,5 kg.dan 1 kg. zeytin verir. 20 kişi olursanır 2-3 günde biter belki..Hemen söylüyüyim dağda deynekle gezmeye benzemez... :p Ne dersiniz. Sizin için ayarlıyayım mı?.. Yarıda bırakmak yok...:) |
Bin bir emekle yetiştir, sonra toplatmak için adam ara.
Çok üzücü. |
Alıntı:
Bizde sizi iyi atıcı biliyorduk.:D:D:D Tohum bankasının anahtarı sizde bahçede yetiştirdiklerinizden veya baharat adasında yetiştirdiklerinizin içerisinde bu ürünlerden varsa azda olsa değişik aromalı zeytinyağı elde edip eşe dosta hava atıp 5 katı fiyatada satabilirdiniz. |
Alıntı:
:) Sen cumartesi bana gel de balkonda çay içelim. Ya da yarın. Tüm gün evdeyim. İş yoksa beklerim. |
Akhisarlı arkadaşımız yazmış ama sonra silmiş.
Belki böbürlenmek gibi olacak ama yazmadan edemiyorum. Sürekli doğa yürüyüşü yapıyorum hafta sonları. 17 sene oldu. Yağmur - soğuk - kar ve bunun gibi durumlarda yürüdüm ve arkadaşlar ile yürüdük. Güzel bir kıyafet katmanı ( Termal içlikler - kalın tabanlı dağ botları) ve düzgün bir çalışma sistemi ( Toplanan zeytinlerin en uygun açıda istiflenmesi) ile zeytinleri soğuk hava da da çok rahatça ve hızlıca toplayabileceğimize eminim. Urla da bir arkadaşın bahçede yapmıştık. Hemde yerden toplama ile.:) Her gün akşam eve dönüp sabah tekrar bahçeye gelmek yerine orada kamp atmayı tercih ederim ayrıca. Bazen hayal kurmakta yaşamanın besini oluyor. |
Sayın TaşevliBahçe bütün mesajları buraya kadar okudum. Yaptıklarınızı güzel bir şekilde fotoğraflayıp burada paylaşmanız çok güzel ve faydalı olmuş. Taş eviniz gittikçe güzelleşiyor. Sevdiklerinizle uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.
|
Alıntı:
Sayfanızdaki gelişmeleri yakından takip ediyorum , Cümlemizin emeğinin karşılığını almak nasip olsun. saygılar sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
Bu yıl kıymetli eşimiz dostumuz sayesinde zeytinlerimizi geç de olsa topladık. Her yıl Yağ sıkım işini yapan fabrikayı değiştirdik . Aslında temeline indiğinizde aynı gibi görünsede bu fabrikada önemli farklılıklar var .
Tartım işinden sonra zeytin yıkamaya gidiyor. |
3 Eklenti(ler)
Ön kırma işleminden sonra büyük silindir taşta ezilen zeytin , iyice hamur halini alıncaya kadar kazanlarda karıştırılıyor.
27 derecede Soğuk sıkma tabir edilen bu yöntem sayesinde yağ içersindeki faydalı vitaminler zarar görmemiş oluyor. |
2 Eklenti(ler)
Seperatörde yağ ve acı su birbirinden ayrıldıktan sonra 7000 devirle dönen filtrelerden altın renginde yağımız akıyor.
|
Hayırlı olsun
|
Mahsulünüzü hayırla ve afiyetle tüketmenizi dilerim.
İstihsal safhasını çok iyi resimlemişsiniz. Elinize sağlık!.. |
Bereketli olsun, sağlık ve afiyetle tüketmek nasip olur İnşallah.
|
Abi bereketli olsun sağlık ve afiyetle yiyin inşallah.
|
sağlık ve afiyetle yiyin, arasıra ekmeğide bandırarakta yemenizi tavsiye ederim.
|
Sn rise_com , Sn Ben fakir , Sn zafersu , Sn gtatas , ve Sn ykaya194 ,
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim . Allah cümlemize sağlık bereket mutluluk ve huzur versin . saygılar selamlar.. |
Allah huzur saglık bol kazançlar versin sayın Taşevli
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl narlarımızı geç topladık . o yüzden çoğu döküldü . Kalan iki narda kabukları çatlamış vaziyetteydi . Tadı oldukça güzeldi ama..
|
Rafet bey rafet bey.
Ya da rençber (ne iş yapar bilmiyorum - öğrenirim birazdan) Zeytinler toplanmıyor. Narlar dalda çatlıyor. Olmuyor böyle ama. :( :) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025