agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

Murat Öz 21-01-2013 11:24

Evet. Katılıyorum size zaman içinde çok iyi bir zaman planlaması yapabileceksiniz bahçenizde ki ürünler konusunda.

TaşevliBahçe 21-01-2013 11:35

2 Eklenti(ler)
Kırmızı lahana ve brokoli 15 gün önce bu haldeydi ....

zafersu 21-01-2013 21:32

Peki sonra? (Ya da bugün ne haldeler.)

Murat Öz 21-01-2013 21:42

Rençber yanında Fotoğrafçı da lazımmış.
:D

TaşevliBahçe 22-01-2013 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1089039)

Arkası yarın :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Murat Öz (Mesaj 1089045)
Rençber yanında Fotoğrafçı da lazımmış.
:D

Allaha şükür yanımızda fotoğrafçıya ihtiyaç yok , Çok profesyonel olmasada kendi işimizi görecek kadar makinada , beceride var . :D

İsmailYILMAZ 22-01-2013 08:25

İyi günler;

Merhaba iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .Onlar sizin güzellikleriniz.İş temposu ve zaman azlığı forma girmeye zaman kalmıyor.Çalışıyorum.Açık öğretim 4.sınıf son sınıf okuyorum.Kızım 4.sınıf okuyor,onun dersleri,çevre ile ilgili faaliyetler hafta sonu tarla anlayacağınız hızlı tempo çalışma ama çok istiyorum forma her gün girip takip etmek çok güzel paylaşımlar var.Ama şu bir gerçek sizler bu işlerde artık Maşallah söz sahibi oldunuz.Başarılarınızın devamını diliyorum.Bu arada face book' ta ALİAĞA GÜZELHİSAR OVASINI SEVİYORUZ grubum var bizim ovayla ilgili ziaret ederseniz sevinirim.

Saygılarımla.

TaşevliBahçe 23-01-2013 14:20

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1089039)

Marullarda 15 gün önce bu haldeydi...:D

h_dogan 23-01-2013 20:27

Sarmıştır biraz 15 günde. :)

Eriklibahçe 23-01-2013 20:46

Rafet Bey maşallah marullar pek taze görünüyor,kıvırcık yok mu:rolleyes:

zafersu 23-01-2013 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1089999)

''Orijinal Mesaj Sahibi zafersu
Peki sonra? (Ya da bugün ne haldeler.)''

Sanırım Sayın Müdürünbahçesi'nin ziyaretine gittiler. (Akşam üzeri tabii.)

sevgiçiftliği 24-01-2013 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1008164)
Aynı sulamaya rağmen diğerleri boyun bükerken bu biberler neden bu kadar iştahlı?....

Bahçeye her gidişimde onlarla ilgileniyor , onlarla konuşuyorum , güzel , verimli ve cömert olmalarının bununla bir ilgisi var mıdır?

Her öğünde çokta severek tüketiyorum. Kahvaltıda dahi sıcak çayla nefis keyif alıyorum.:D Mete'de duymasın şimdi yarış yapmaya kalkar , bu biberler anca bana yeter , kusura bakmasın ben bunları kimseyle paylaşamam ..:D

Biberlerin gerçekten çok güzel görünüyor.Afiyetolsun.

TaşevliBahçe 25-01-2013 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eriklibahçe (Mesaj 1090390)
Rafet Bey maşallah marullar pek taze görünüyor,kıvırcık yok mu:rolleyes:

Nokta atışı yaptınız valla , marulun tazesi elbet güzel oluyor amaaaa hele birde kıvırcık demeyin bana . Hastasıyım kıvırcığın , bayılırım kıvırcığa . Fideleri dikerken sanırım karışıklık olmuş , Bahçemde kıvırcıktan başka marula asla yer olmaz ..;)

TaşevliBahçe 25-01-2013 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1090447)

Yok henüz gitmediler , Müdürünbahçesi'nden güveç kokusu gelmesini bekliyoruz .;)

TaşevliBahçe 26-01-2013 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgiçiftliği (Mesaj 1090659)
Biberlerin gerçekten çok güzel görünüyor.Afiyetolsun.

Teşekkür ederim . Yılın bahçedeki en gözde bitkisi bu biberlerdi . Damağımıza verdiği eşsiz lezzetin yanısıra forumda yol açtığı tatlı tartışmaları asla unutulmayacak.

TaşevliBahçe 26-01-2013 19:22

1 Eklenti(ler)
Evin önünde yaptığımız tadilattan dolayı , değişen kullanım şeklinden ayak altında kalan enginarları söküp başka yere taşıdım . fırının kenarına denk gelenleri ellemedim.

TaşevliBahçe 28-01-2013 17:42

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1090447)

Evet bir kısmı dün akşam üzeri müdürünbahçesi'ne ziyarete gitti. Siz sanki geleceği okuyor gibisiniz . Sizden korkulur valla .:D

TaşevliBahçe 28-01-2013 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmailYILMAZ (Mesaj 1089181)
İyi günler;

Merhaba iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .Onlar sizin güzellikleriniz.İş temposu ve zaman azlığı forma girmeye zaman kalmıyor.Çalışıyorum.Açık öğretim 4.sınıf son sınıf okuyorum.Kızım 4.sınıf okuyor,onun dersleri,çevre ile ilgili faaliyetler hafta sonu tarla anlayacağınız hızlı tempo çalışma ama çok istiyorum forma her gün girip takip etmek çok güzel paylaşımlar var.Ama şu bir gerçek sizler bu işlerde artık Maşallah söz sahibi oldunuz.Başarılarınızın devamını diliyorum.Bu arada face book' ta ALİAĞA GÜZELHİSAR OVASINI SEVİYORUZ grubum var bizim ovayla ilgili ziaret ederseniz sevinirim.

Saygılarımla.

Dostum seni daha sık görmek istiyoruz . Bilgilerinle eminim bir çok kişiye ışık tutarsın , yol gösterirsin . Yoğun tempoda olsa buradaki paylaşımlar inan insanın yorgunluğunu alıyor. Sonrasında ise bağımlılık yapıyor , istesenizde kopamıyorsunuz.

Hadi o zaman ne duruyoruz .....;)

h_dogan 28-01-2013 20:50

Marulların yanında kangallar güzel görünüyorlar şimdilik. Bence erken mücadele edin sonra başınıza bela olurlar. ;)

TaşevliBahçe 29-01-2013 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1093368)
Marulların yanında kangallar güzel görünüyorlar şimdilik. Bence erken mücadele edin sonra başınıza bela olurlar. ;)

Haklısınız , kendi dikipte büyütmeye çalıştıklarımız büyümüyor , onları durdurmaya çalıştığımız halde durmuyorlar , ama nede olsa toprağın öz evlatları onlar değilmidir ?....

h_dogan 29-01-2013 21:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1093712)
Haklısınız , kendi dikipte büyütmeye çalıştıklarımız büyümüyor , onları durdurmaya çalıştığımız halde durmuyorlar , ama nede olsa toprağın öz evlatları onlar değilmidir ?....

Aslında yabancı ot biziz toprak için ama ne yaparsın yaşamak için onları yok ediyoruz malesef. Abartmasak güzel olacak ama egomuzu tatmin edeceğiz diye kendimizi bitiriyoruz haberimiz yok. :dilli:

TaşevliBahçe 01-02-2013 18:06

1 Eklenti(ler)
Brokoli pazar günü bu haldeydi....

TaşevliBahçe 01-02-2013 18:10

1 Eklenti(ler)
kırmızı lahana daha yeni göbekleniyor.

Keyf Bahçesi 02-02-2013 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1095496)
kırmızı lahana daha yeni göbekleniyor.

sayın taşevlibahçe
onlara biraz yağlı besin verirsen daha çabuk göbek yapar diyorlar.selamlar.:D

TaşevliBahçe 02-02-2013 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1095672)
sayın taşevlibahçe
onlara biraz yağlı besin verirsen daha çabuk göbek yapar diyorlar.selamlar.:D

Sn. Müdürüm yağlı besin vericemde kolesterol yapar diyorlar..:D

saygı ve selam bizden efendim..

TaşevliBahçe 02-02-2013 18:57

2 Eklenti(ler)
Yeşilliğimiz oldukça bereketli her gittiğimde biçiyorum . Yeşil soğanlarda tüketilmeyi bekliyor.

TaşevliBahçe 09-02-2013 18:47

2 Eklenti(ler)
Pazar günü hava çok rüzgarlıydı . Yağmur olmayışı nedeniyle çalışabildik biraz . Marul ve lahanalara yabani ot bakımı ve çapa yaptım .

TaşevliBahçe 09-02-2013 18:50

2 Eklenti(ler)
Asmalar budandı , çapalandı , tele iple bağlandı ..

TaşevliBahçe 13-02-2013 10:35

2 Eklenti(ler)
Hastalanan eriğin filizlenip canlandığını görüyorum , budama yaptım ve gövdesine kireç vs. sürüp tedavi etmeyi düşünüyorum. Ağacın bu hale gelmesi benim suçum olsa gerek , çapa makinasıyla çok yakından sürdüğüm için gövdesini yaralamıştım.

Halil Önen 13-02-2013 11:20

Kolay gelsin...

Asmaları, erik ağacına, şeftaliye ve bazı meyve fidanlarına bu günlerde %2lik bordo bulamacı atmak gerekiyor. Asmadaki külleme ve şeftalideki yaprak kıvırcıklığı ve erikdeki hastalık bu bu sene için gerekli. Önce hastalığı ortadan kaldırmak için bu uygulanmalı. Sonra ise ise gülleci bulamacı düzenli kullanılarak bir daha bordo bulamacı atmaya gerek kalmıyor...

Havalar yağışlı ve serin gidiyor, meyve ağaçları erken uyanmaya, gözler kabarmaya başlıyor, bordo bulamacı bitkiyi yavaşlatır bu yönü ile de faydalıdır...

gtatas 13-02-2013 15:58

Alıntı:

Abi bunlar yencek hale gelmiş bence , yamuk bir bacada vardı zannedersem orada bi gelelim artıkta şu eksik kalan işleri halledelim derim.:confused::confused::confused::confused:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025