agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

gtatas 27-07-2012 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1002881)
Neden tüm yetişkinler sıkışınca aynı tatiği kullanıyor anlayamadım :D

Kardeşim olaya el koyuyorum. Bu olayı ben başlattım ben bitireyim. Kıyamam ben sana öyle acı biber filan. Senin gibi şeker bir çocuğa neymiş acı.
Saygı değer abilerim Mete' ye kıymayın derim. Siz ne dersiniz, bir büyüklük yapın vazgeçin bu sevdadan. Mete kardeşimiz yeşili, doğayı, ziraati seven dost canlısı birisidir. Evet son kararlarınızı bekliyorum :confused::confused::confused:

Halil Önen 27-07-2012 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 1003003)
.. Senin gibi şeker bir çocuğa neymiş acı.
...

Bence de kıymayalım daha çok genç; bir bahçede yedirelim bhut' u düz duvar olmasa da en azından tırmanacağı bir ağaç olamalı...:D

Mete Tiren 27-07-2012 15:37

Abi kıysanızda kıymasanızda ben hazır kıtayım :)

TaşevliBahçe 27-07-2012 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1003013)

:D:D:D

akşama yazacam ben daha....:D:D

hk50 27-07-2012 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1003013)

İlerde torunlarına anlataçak açı bir anın olur,Tohum ihtiyaçını karşılarsınız.Açının ne demek olduğunu öğrenirsiniz.Açı sizden sorulur.
Bence dönülmez akşamın ufkuna gelinmiş.

MeyveliTepe 27-07-2012 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1002893)
Abi o bhut tohumu için kaç paralar döküpte bir türlü taze tohum bulamadığımı biliyormusun sen :) :) Fırsat ayağıma geldi dur abi geri çevirmeyelim :D

Taze tohum Eylülde olur. O zamana kadar ancak kızarıp olgunlaşırlar.

Biber tohumu taze olmadığında çimlenme oranı hemen düşüyor.

Türkan 27-07-2012 20:07

rafet abi bu konuyuda konusalim ama ben senin bahcendeki gelismeleride gormek isterim
mete abim darilmaz insallah

TaşevliBahçe 28-07-2012 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1003089)
rafet abi bu konuyuda konusalim ama ben senin bahcendeki gelismeleride gormek isterim
mete abim darilmaz insallah

Haklısın sevgili Türkan , Mete'nin acı biber sevdasından bahçemize olan ilgiyi azalttık , Mete'de sanki video daki gibi acı biber yiyecek . Yok yemekle yerim , yok kızarmış yerim , yok biberi ısıramam ben ,:D, yok dilimleyin , yok gelemem kargo yapın , :D vs.vs. mazeretler aldını başını gidiyor ..istersen Reçelini yap öle yersin , sen alışıksın Reçel yapmaya..:D:D

Ben bu kadar kıvıracağını baştan biliyordum zaten..:D

Türkan 28-07-2012 18:17

e o zaman bahcenden bir iki kareyle bizi mutlu edebilirsin arrtik dimi abicim?

TaşevliBahçe 28-07-2012 18:18

1 Eklenti(ler)
Mete'nin dandini diye dalga geçtiği santini domateslerle sahurda ziyafet çekiyoruz..

Hazırladığımız salatanın tüm malzemeleri bahçemizden , zeytinyağı , biberi , domatesi ve hıyarı... ekmek fırından ama .. Onuda bazen Ekmek yapma makinası ile evde hazırlıyoruz...

Türkan 28-07-2012 18:21

ooooooooooo e banada yer var dimi sofrada.kendimi zor tutuyorum valla.elimi uzatip manitordan almak geliyor icimden.afiyyet bal seker olsun

TaşevliBahçe 28-07-2012 18:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1003416)
ooooooooooo e banada yer var dimi sofrada.kendimi zor tutuyorum valla.elimi uzatip manitordan almak geliyor icimden.afiyyet bal seker olsun

Yer olmazmı sevgili Türkan , hem soframızda hem gönlümüzde her daim yerin olacak..

Elini gönülden uzatırsan mönitörden dahi ulaşabilirsin..;)

TaşevliBahçe 28-07-2012 18:44

3 Eklenti(ler)
Can çekişen patlıcan fidanımız çapadan sonra kendine gelmeye başladı.

Diğer Patlıcanlarımızın hasadına başladık , bu akşam tadına bakıcaz inşallah güzeldir..

Mete Tiren 28-07-2012 18:50

Abi hadi bana bir tane thai göstersene benim sayfamda bas bas bağırdın :)

Türkan 28-07-2012 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1003420)
Yer olmazmı sevgili Türkan , hem soframızda hem gönlümüzde her daim yerin olacak..

Elini gönülden uzatırsan mönitörden dahi ulaşabilirsin..;)

abicim geldim yedim ictim doydum.sofran her daim bol bereketli olsun.sevgi evinden hic eksik olmasin.sizde benim kalbimdesiniz.operim ellerinden:)

TaşevliBahçe 29-07-2012 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1003442)
abicim geldim yedim ictim doydum.sofran her daim bol bereketli olsun.sevgi evinden hic eksik olmasin.sizde benim kalbimdesiniz.operim ellerinden:)

Afiyet şeker , bal olsun....sofra ve sevgi paylaşıldıkça çoğalır bereketli olur...

TaşevliBahçe 29-07-2012 12:29

2 Eklenti(ler)
Toprak gerçekten çok bereketli , çevremizle paylaştığımız halde mahsülü taze olarak tüketip bitiremiyoruz , çünkü ardından hemen yenisi yetişiyor.

domatesleri rendeleyip , kaynatıp , şişeledik...kış hazırlıklarımız devam edecek...

peyyide 29-07-2012 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1003592)
Toprak gerçekten çok bereketli , çevremizle paylaştığımız halde mahsülü taze olarak tüketip bitiremiyoruz , çünkü ardından hemen yenisi yetişiyor.

domatesleri rendeleyip , kaynatıp , şişeledik...kış hazırlıklarımız devam edecek...

Maşallah, çok güzel görünüyor. Bereketiniz bol olsun:)

TaşevliBahçe 30-07-2012 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1003596)
Maşallah, çok güzel görünüyor. Bereketiniz bol olsun:)

Teşekkür ederim , cümlemizin inşallah.....;)

TaşevliBahçe 30-07-2012 21:14

2 Eklenti(ler)
Sebzelerin aralarına diktiğimiz mısırlar da büyüyor...

gtatas 31-07-2012 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1003429)
Can çekişen patlıcan fidanımız çapadan sonra kendine gelmeye başladı.

Diğer Patlıcanlarımızın hasadına başladık , bu akşam tadına bakıcaz inşallah güzeldir..

Aman maşallah o patlıcanları kalın kesip kızartıcaksın abicim bir de sarmısaklı domates sosu yapıcaksın. Sonra bonfile niyetine yiyeceksin.bereketli olsun.

TaşevliBahçe 31-07-2012 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 1004536)
Aman maşallah o patlıcanları kalın kesip kızartıcaksın abicim bir de sarmısaklı domates sosu yapıcaksın. Sonra bonfile niyetine yiyeceksin.bereketli olsun.

Ya da fırında közde bütün halde pişireceksin , küçük küçük kıyacaksın ,sarmısaklı yoğurt ile karıştırıp soğuk meze yapacaksın ammaaaa beyaz enzim olmadan da tadı çıkmaz .... bayramdan sonra dedik yaniiii :D

TaşevliBahçe 31-07-2012 22:35

1 Eklenti(ler)
Bu gün hasadımız çeşit açısından zengindi .. Patates fidesinin bir tanesi kurumaya başlamıştı. Bende kazıp dibinde meyvesini merak ettim olmuş mu diye ... 5-6 tane yumru yapmış..kıyıda kaldığı için çok büyümemiş ve fidesi kurumuştu.

Mısırlardan da bir tanesi olmuştu kopardım .Evde çocuklar dalga geçiyor , bir mısırı dört kişi nasıl yeriz diye..:D

hepgül 31-07-2012 22:40

Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu günler içinde keyifle tüketmek nasip etsin.... mmmm görüntüler harika : ) Saygılar

TaşevliBahçe 01-08-2012 10:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 1004665)
Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu günler içinde keyifle tüketmek nasip etsin.... mmmm görüntüler harika : ) Saygılar

Sn hepgül ,

Teşekkür ederim , cümlemize inşallah...

Görüntüler harika evet , görüntülerdekiler elenerek allanıp pullanmış olan konu mankenleri.:)

Özellikle domateslerde bende sizin gibi çok sorun yaşıyorum. Her iki domatesten birini atmak zorunda kaldım bu yıl. Yeterince sulama yapılmadığından patlıcanlarımızda malesef acı .:(:(

gtatas 01-08-2012 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1004658)
Ya da fırında közde bütün halde pişireceksin , küçük küçük kıyacaksın ,sarmısaklı yoğurt ile karıştırıp soğuk meze yapacaksın ammaaaa beyaz enzim olmadan da tadı çıkmaz .... bayramdan sonra dedik yaniiii :D

Tamam abicim oleyyyy oleyyyy oleyyyy.Bu sefer gelicem inşallah allah nasip ederse.:p:p:p

sevgiçiftliği 01-08-2012 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1004664)
Bu gün hasadımız çeşit açısından zengindi .. Patates fidesinin bir tanesi kurumaya başlamıştı. Bende kazıp dibinde meyvesini merak ettim olmuş mu diye ... 5-6 tane yumru yapmış..kıyıda kaldığı için çok büyümemiş ve fidesi kurumuştu.

Mısırlardan da bir tanesi olmuştu kopardım .Evde çocuklar dalga geçiyor , bir mısırı dört kişi nasıl yeriz diye..:D

Nazar değmesin Rafetciğim.Baya iyi mahsül var.Banim acı biberlerde baya bi çok.Domatesler her halde hastalandı var da yapraklar sanki susamış gibi kıvrılıyor.İki defa gülleci bulamacı attım.3 günde bir suluyorum. bakalım ne olacak.
Mısırların hepsini kuşlar yedi.Benim ceviz ağaçlarında birkaç ceviz oldu onuda kuş delip bırakıyor. selamlar.

TaşevliBahçe 02-08-2012 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgiçiftliği (Mesaj 1004902)
Nazar değmesin Rafetciğim.Baya iyi mahsül var.Banim acı biberlerde baya bi çok.Domatesler her halde hastalandı var da yapraklar sanki susamış gibi kıvrılıyor.İki defa gülleci bulamacı attım.3 günde bir suluyorum. bakalım ne olacak.
Mısırların hepsini kuşlar yedi.Benim ceviz ağaçlarında birkaç ceviz oldu onuda kuş delip bırakıyor. selamlar.

Benim bahçenin bu sene neşesi yok.. Meyve fidanlarından kuruyanlar var . Hele biri var ki sorma içim gitti valla. Anısı hatırası olan bir fidandı .Neyse hatırlayıpta içimi karartmayım bari..

Zamanında müdahale etmedik şimdi bahçeyi kurtarmaya çalışıyorum. Su çok azaldı kuyuda şu an bahçeye yetmiyecek seviyede .Pompa büyük olduğu için kuyuda olan suyun tamamını çekemiyor . Küçük bir motorla sistemi otomatik hale getirmeyi planlıyorum.

pazar aksilik olmazsa bahçeyim. beklerim.

saygılar.....

rise_com 03-08-2012 07:55

Büyük pompa boşa düşecekse müşteri olabilirim :)

Maviş 03-08-2012 15:15

Sayın Taşevli Bahçe bahçenizi sevdim Zeytin ağaçlarınız ve sebzeleriniz çok güzel.:):):D:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025