![]() |
Alıntı:
Fidelerin toprağa dikilmesinden hemen sonra uygulanabilir değil mi gülleci bulamacı ? |
Alıntı:
Ayrıca damlama sulama yardımıyla topraktan da uygulayabilirsiniz. |
2 Eklenti(ler)
Bir hafta önce sebze adasına ektiğim roka tohumları hızla çıkmaya başlamış.
|
Rokanın minik hali büyük halinden daha tatlı büyüdü mü bu kadar iştah açıcı olmuyor. :D
Tabi bu benim fikrim. |
Sn : Taşevlibahçe
Tüm sayfanızı baştan sona okudum. Gerçekten de çok güzel bir bahçe oluşturmuşsunuz. İnsanın hayallerini yaşaması kadar güzel bir şey yoktur sanırım. İnşallah hayatınız boyunca hayallerinizi gerçekleştirirsiniz. Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Nane ve rokalar hızla büyüyor.
Rokaları ekerken yine elimizin ayarı fazla kaçmış ve çok sık olmuşlar. |
çalışmalarınız takdire şayen:))
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bacak kadar boyuna aldırış etmeden döktüğü tanelere bakarmısınız ?
Bu yıl dutun tadına bakabiliriz inşallah... |
4 Eklenti(ler)
Üzümler tane tutumuna başladı , üzümlerinde bu yıl inşallah tadına bakmak nasip olacak...
|
Alıntı:
Naneler ve rokaların maşallahı var. Çok güzel büyümüşler. Ben biraz geç kaldım sanırım benimkiler henüz sizin topraktan ilk çıkanlarınız gibi. Acaba bu havalarda fazla verim alamaz mıyım? |
Alıntı:
Ben hazırlamış olduğum sebze adasına dikim yapıyorum . Sebze adası güneye bakan yüzde kalıyor ve kuzeyden esen sert rüzgarları almıyor. Erken serpilmesinin bununla alakası olabilir. Roka sıcak nemli ortamı seviyor. Belirli aralıklarla yağmurlama şeklinde sulamada hemen serpiliyor.. |
2 Eklenti(ler)
Bu yıl gülleri çoğaltmaya karar verdik . Çelikler patlamaya başladı...
|
3 Eklenti(ler)
Güller tomurcuklanıp uyanıyor ...
|
Tam belli olmuyor ama güllerde şu küçük yesil sineklerden var galiba . Güllere gelmişse meyve filizlerini de emer bu sinekler.
Yarına iş çıktı. kolay gelsin. |
Alıntı:
İşler başladı , gözümüzde büyüyor , sıraya koyup yapılacak artık :) 1- Sebze dikilecek yer hazırlığı. 2- Sulama tesisatı yapılacak.(hem bahçeye hemde eve ) 3- Sıcak kompost yapılacak. 4- Ağaç dipleri çapalanacak. 5- Ağaçlar ve fidanlara ilaç (gülleci ve bordo bulamacı ) atılacak. 6- Sundurma boyanacak. 7- sundurma altına aydınlatma yapılacak. 8- Tavuk ve kaz için kümes yapılacak. 9- Tavuklar ekilen bahçeye girmesin diye tel örgü çevrilecek. 10- Ev ilaçlanacak (haşere ilacı 3 ay kalıcı ilaç ) 11- Bahçe çevresi ilaçlanacak (toz kükürtle ve toz kireçle) Aklımıza gelmeyen bir çok iş daha bizi bekliyor. |
3 Eklenti(ler)
Asmalar çapalandı , Yabani ot temizliği yapıldı...
|
Alıntı:
İşlerinizde kolaylıklar diliyorum...:) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bahçeye milli toprak karıştırıp sürdük...
|
3 Eklenti(ler)
Enginar dökmeye başladı . İlk hasadı yaptık bile , gerçekten çok keyifli çok lezzetli geliyor insanın kendi yetiştirdiği...
|
Alıntı:
Bu mevsimde bordo bulamacı yapılabiliyor mu acaba? Biz de kısa süre önce bahçeli bir eve taşındık ve bahçede birkaç meyve ağacı var. Bana bordo bulamacının Ocak- Şubat aylarında yapıldığını söylemişlerdi. Biz de bu sene geçti artık diye vazgeçtiydik. Bir de o gülünüzdeki yeşil böceklerden de bizde de var. Netür bir ilaç kullanıyorsunuz onlardan kurtulmak için acaba? Şimdiden teşekkürler, işlerinizde kolaylıklar! |
Alıntı:
Öncelikle bahçeli eviniz hayırlı olsun , güle güle oturun inşallah. Bordo bulamacı dediğiniz gibi sonbahar ve özellikle ilk baharda ağaçlar çiçek açmadan önce kullanılır. Biz Çiçek bölgesinden ziyade gövde bölümünden toprağa doğru olan bölgeye uyguladık . Birde asmalara komple uyguladık. Güllerdeki yeşil bitler için ise ; 8-10 iri diş sarımsağı, 5-6 çok acı thai biberini (beş kardeşler veya yedi kardeşler biberi )ince ince dilip, bir su şişesinde (2 litre kadar su ile) bir gün beklettikten sonra, uygulamadan hemen önce yarım çay bardağı zeytinyağı, bir çorba kaşığı bulaşık detarjanı karıştırıp atabilirsiniz |
3 Eklenti(ler)
Traktörün yanaşamadığı fidanların dibini çapa makinasıyla çapaladım.
|
3 Eklenti(ler)
Asmalara ve tüm meyve fidanlara bordo bulamacı hazırlayıp attım .
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl asmalardan oldukça ümitliyim . Geçen yıl meyve tutumu hem az olmuştu , hem geriye kalan meyveleri de kuşlar yemişti . Geçen yıl tadına bakacak fırsat bile olmadı...
|
Alıntı:
benim arı sizin üzümlere dadanmış haberin olsun .şimdiden tedbirini alasın.selamlar.:D:D |
1 Eklenti(ler)
bu da benim oluk çileklerimden.(tükürük karpuz gibi)
|
5 Eklenti(ler)
baklalarım,iş başındaki arılarım,marul gibi maydanozlar,güller ve çilekler.şimdilik bu kadar devamı vaaa...:D:D:D
|
4 Eklenti(ler)
Bahçede sıcak kompost yapımına başladık . Belediyenin parklardan biçmiş olduğu çimleri çuvala doldurup getirdim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025