agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

TaşevliBahçe 18-06-2013 10:50

4 Eklenti(ler)
Bu işin en keyif verici anı işte burası , emek veriyorsunuz ve karşılığını görüyorsunuz .

Verdiğiniz emeği inkar etmeyen , kat kat fazlasıyla karşılığını veren toprak anaya nasıl hayran kalınmaz.

Safranlı 18-06-2013 10:59

Halil hocamın sesi çıkmıyor
sağlığı ve keyfi yerindedir inşallah
bilğiniz varmı....

TaşevliBahçe 19-06-2013 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 1171150)
Halil hocamın sesi çıkmıyor
sağlığı ve keyfi yerindedir inşallah
bilğiniz varmı....

Bizde epeydir biraraya gelemedik ama sağlığında ve keyfinde şükür yaramaz bir durum yok. sadece biraz kırgınlığı var diye biliyorum...

Safranlı 19-06-2013 17:07

Aman aman sağlığı iyi olsunda....
Kırıklıklar oluyor malesef....
Hepimiz insanız....

Keyf Bahçesi 19-06-2013 22:05

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1171147)
Bu işin en keyif verici anı işte burası , emek veriyorsunuz ve karşılığını görüyorsunuz .

Verdiğiniz emeği inkar etmeyen , kat kat fazlasıyla karşılığını veren toprak anaya nasıl hayran kalınmaz.

bahsettiğimiz tükürük karpuzlar bayağı hızlı gidiyor ve vişneler de toplanıyor.hasat zamanı ...devamı vaaa:D:D

Keyf Bahçesi 20-06-2013 00:00

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1171732)
bahsettiğimiz tükürük karpuzlar bayağı hızlı gidiyor ve vişneler de toplanıyor.hasat zamanı ...devamı vaaa:D:D

vişnelerimiz ağaçtan sofraya(bira reçel,biraz hoşaf)(üreticiden tüketiciye) ve maşallahı olan üzüm salkımlarımız. devamı vaaa..:D

TaşevliBahçe 21-06-2013 10:08

2 Eklenti(ler)
Marul fidelerinden hiç ümidim yoktu ama beni utandırdılar . Çünkü dikmeye fırsat bulamadığımdan uzun süre poşette kalan fidelerin çoğu çürümüştü. geriye kalan 5-6 cılız fideyi dikerken tutacağını beklemiyordum..

TaşevliBahçe 27-06-2013 09:21

2 Eklenti(ler)
Sabırsızlıkla üzümlerin büyümesini bekliyorum , Bu yıl ilk kez tadına bakacak olmamız heyecanımızı oldukça arttırıyor....

Keyf Bahçesi 04-07-2013 11:58

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1174269)
Sabırsızlıkla üzümlerin büyümesini bekliyorum , Bu yıl ilk kez tadına bakacak olmamız heyecanımızı oldukça arttırıyor....

bizim şeftali ağaçlarımız ve sofraya gelen şeftali'lerimiz.Tulumba da gelin sizi yıkayayım der gibi bakıyor sanki:D:D devamı vaaa

Keyf Bahçesi 04-07-2013 12:02

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1176636)
bizim şeftali ağaçlarımız ve sofraya gelen şeftali'lerimiz.Tulumba da gelin sizi yıkayayım der gibi bakıyor sanki:D:D devamı vaaa

şeftalilerimize kanatlı arkadaşlarımızda uğruyorlar.varolsunlar,sağolsunlar.onlar da dengeyi sağlıyorlar.:D:D devamı vaaa

Keyf Bahçesi 04-07-2013 12:07

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1176641)
şeftalilerimize kanatlı arkadaşlarımızda uğruyorlar.varolsunlar,sağolsunlar.onlar da dengeyi sağlıyorlar.:D:D devamı vaaa

Nektar'larımızı yorulmasınlar diye destekledik ve alttaki gibi oldular.(maşallah):D:Ddevamı vaa

h_dogan 04-07-2013 12:26

Maşallah çok güzel görünüyor.
Kuşlar sanıldıklarının aksine bence çok zekiler. Nerde güzel bir meyve, bir yemiş varsa bilin ki ilk kez onlar tadına bakıyor. ;)

TaşevliBahçe 05-07-2013 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1176651)
Maşallah çok güzel görünüyor.
Kuşlar sanıldıklarının aksine bence çok zekiler. Nerde güzel bir meyve, bir yemiş varsa bilin ki ilk kez onlar tadına bakıyor. ;)

Kesinlikle katılıyorum , tamamen temiz olan ve en güzel meyveyi seçiyorlar . Kaolin kili kullanmayı bu yüzden mantıklı buluyorum. Hem zehir değil hemde meyve kirli gibi göründüğünden börtü böcek istilasına uğramıyor....

TaşevliBahçe 07-07-2013 18:38

3 Eklenti(ler)
Bu yıl patlıcanlar oldukça neşeli , onlar coşku içinde büyüyorlar bizde afiyetle tüketiyoruz.....

TaşevliBahçe 08-07-2013 09:49

2 Eklenti(ler)
çilek bir tane meyve vermiş . 4 kişilik aileye biraz fazla gelecek ama ne yapalım bizde geri kalanı reçel yaparak değerlendiririz...

h_dogan 08-07-2013 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1177550)
Bu yıl patlıcanlar oldukça neşeli , onlar coşku içinde büyüyorlar bizde afiyetle tüketiyoruz.....

Abi patlıcanın çeşidi nedir? Ne çok uzun ne de topağa benziyor. İlk meyveleri diye mi öyle? Bir de arka sıradaki bitkinin meyveleri biraz açık renkli gibi.

TaşevliBahçe 08-07-2013 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1177832)
Abi patlıcanın çeşidi nedir? Ne çok uzun ne de topağa benziyor. İlk meyveleri diye mi öyle? Bir de arka sıradaki bitkinin meyveleri biraz açık renkli gibi.

ön sırada bulunan koyu renkli olanlar aydın siyahı , arka tarafta açık renk olanlar manisa çizgili patlıcan . maşallah gözler keskin .....

h_dogan 09-07-2013 08:08

Patlıcan yetiştirmeyi seviyorum ondandır abi. :) Tohumlardan takasta paylaşırsan talibim. :dilli:

TaşevliBahçe 09-07-2013 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1178035)
Patlıcan yetiştirmeyi seviyorum ondandır abi. :) Tohumlardan takasta paylaşırsan talibim. :dilli:

memnuniyetle ....

TaşevliBahçe 09-07-2013 09:09

5 Eklenti(ler)
Bu yıl bahçenin ve evin her tarafında boyutları oldukça büyük örümceklerle dolu , avuç içi büyüklüğünde ve her birinin şekli , rengi değişik oluşu bana çok ilginç geliyor.

Domates fidanının üzerine o kadar geniş ağ örmüş ki ; insan bu ağa kapılıp kurtulamayacak gibi hissediyor.

TaşevliBahçe 09-07-2013 09:17

3 Eklenti(ler)
Bahçeyi sahipsiz sandılar galiba , küçük hırsız iş başında yakalandı . Suçunu itiraf edince derhal bahçeden uzaklaştırma aldı ......

TaşevliBahçe 12-07-2013 09:51

1 Eklenti(ler)
Domatesler hasat olgunluğuna ulaştı. Koparır koparmaz tüm malzemesi bahçenin ürünü olan harika bir zeytin yağlı salata ziyafeti çektik. İftar ve sahur sofrasının vazgeçilmezi haline geldi.....

TaşevliBahçe 12-07-2013 10:06

5 Eklenti(ler)
biberler ve patlıcanlar topladıkça sanki hızla çoğalıyor. Tüketmeye yetişemiyoruz....

semracan 12-07-2013 10:15

Maşallah çok güzel bir bahçe afiyet olsun da ya böyle güzel bahçesi olan var olmayan var:(

attar 12-07-2013 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1174269)

sayın TaşevliBahçe, üzümleri ilk meyvesini alacağınızı belirtmişsiniz, kaçıncı yılında üzümler?

bir önceki mesajda üzüm çardağı gördüm, biraz daha detaylı resimlerini yükleyebilir misiniz, ben de bugünlerde üzüm asmaları için bir çardak yapmaya çalışıyorum, fakat çardak konusunda tecrübemiz yok, belki bize yol gösterir diye düşünüyorum, saygılarımla

TaşevliBahçe 12-07-2013 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1178969)
Maşallah çok güzel bir bahçe afiyet olsun da ya böyle güzel bahçesi olan var olmayan var:(

Teşekkür ederim . Bahçesi olanın olmayana borcu varmış efendim . Gerçekte olsun sanal ortamda olsun , tanıyan olsun tanımayan olsun herkesi bahçeme davet ediyorum.

Karşılıklı keyif alabiliyorsak gerisi teferruattır .... Buradan çok güzel dostluklar çıktı ve çıkmaya devam ediyor.....

semracan 12-07-2013 10:34

Tamam anlaştık öyle ise bahçeniz bahçemdir gerçekten çok güzel ve özenli olmuş yağmur yagdığında toprak kokusu ne kadar güzel olur bence bahçenin tadını çıkarın....şanslısınız :)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1178978)
Teşekkür ederim . Bahçesi olanın olmayana borcu varmış efendim . Gerçekte olsun sanal ortamda olsun , tanıyan olsun tanımayan olsun herkesi bahçeme davet ediyorum.

Karşılıklı keyif alabiliyorsak gerisi teferruattır .... Buradan çok güzel dostluklar çıktı ve çıkmaya devam ediyor.....

TaşevliBahçe 12-07-2013 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1178970)
sayın TaşevliBahçe, üzümleri ilk meyvesini alacağınızı belirtmişsiniz, kaçıncı yılında üzümler?

bir önceki mesajda üzüm çardağı gördüm, biraz daha detaylı resimlerini yükleyebilir misiniz, ben de bugünlerde üzüm asmaları için bir çardak yapmaya çalışıyorum, fakat çardak konusunda tecrübemiz yok, belki bize yol gösterir diye düşünüyorum, saygılarımla

Üzümler üçüncü yılını doldurdu. Meyvesi olmasına oluyor fakat biz biraz geciktiğimizden bize nasip olmuyor.

Sayfanızda çardak yaptığınızı gördüm. Ben çardak yapımından ziyade dikey şeritler halinde tel yapmayı uygun gördüm. yani belli aralıklarla diktiğimiz direklere , yerden yaklaşık 60 cm mesafede birbirine paralel yaklaşık 40 cm aralıkla 3 sıra dikine tek çektim. Asmayı bu tellere sardırıyorum . Detaylı resimnlerini bulup yüklerim ..

saygı bizden efendim....

Safranlı 12-07-2013 10:42

Uzakta yakında gördüğümüz görmediğimiz
bu cennet vatanı seven doğamızı seven ve tabi ki insanımız seven sizler gibi dostalrımzın olması ne güzel....
Yüce rabbim bu topraklara acılar yaşatmasın...
Gönlünüze göre olsun....

TaşevliBahçe 12-07-2013 10:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 1178982)
Uzakta yakında gördüğümüz görmediğimiz
bu cennet vatanı seven doğamızı seven ve ****** insanımız seven sizler gibi dostalrımzın olması ne güzel....
Yüce rabbim bu topraklara acılar yaşatmasın...
Gönlünüze göre olsun....

Amin efendim .

Her şey sevmekle başlıyor , yaradılanı severiz yaratandan ötürü ....

Allah cümlemizin gönlüne göre versin..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025