![]() |
Sülükleri daha yeşil biraz daha ister hasada. ;)
|
4 Eklenti(ler)
Bu yıl domatesten oldukça verim aldık. o kadar çok hasat yaptık ki ( maşallah) komşularla paylaşmamıza rağmen , kaynatıp şişeledikten sonra geri kalanları uzun süredir yapmadığımız (üşendiğimiz) salçayı yapmaya karar verdik ...
Bu yıl domates fideleri Sn. Halil Önen'den idi . Sağ olsun fideleri getirmekle yetinmeyip (belki bize güvenemedi):D , bizzat kendi ellerinle dikmişti. Teşekkür ederim sn.Halil Önen , Forumdaki faaliyetinizi özlüyoruz , keşke aramızda olsaydınız...:( Neyse buradan selam ve saygılar gönderiyorum size ...... |
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe Sn. yağmur , Bahçenizi ve sayfanızı ilgi ile izliyorum , çalışmalarınız tek kelimeyle harika . Dikkatimi sera yapımında kullandığınız polikarbon levhalar çekti. Özel sera naylonuna göre bu malzeme ışığı daha fazlamı iletiyor. veya daha dayanıklı olduğu için mi tercih ettiniz ??.. saygılar... kusura bakmayin sn tasevlibahce gec cevap verrdim. kalici olsun diye polikarbon levhalari tercih ettik laylonlarin Yirtilma riski daha cok levhalar pahali ama dayanikli Isik ayni gibi . Paylaş |
cok guzel verim almissiniz gule gule yiyin,
daha bizim domatesler 10 gundur filan kizarmaya basladi Siz salca bile yapiyorsunuz kolay gelsin.))) |
Alıntı:
|
Alıntı:
saygılar..... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hasat diyorsunuz ya benim de balkondakilere baktımda 5 adet domates 8 adet sivri biber olanı biteni bu:)
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl sulama borularını kemirgen bir hayvan delik deşik yapıp kullanılmaz hale getirmiş , beni de oldukça sinirlendirmişti. Her gittiğimde patlamış boruları tamir etmekle uğraşıyordum.
Bu yıl da damlama borularını kemirmeye başlayınca , çareyi yakınlara kap içersinde su koymakla buldum. Açıkta ve kolay ulaşabileceği su varken damlama borularını kemirmeye uğraşmıyor hayvan..... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
emeğinize saygılar. |
Alıntı:
Buradan Emek ve yardımlarından dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum ..... |
5 Eklenti(ler)
Bu yıl üzümlerimizden ilk defa mahsül alıyoruz . Kuşlardan arta kalanlar bunlar . Oruçlu olduğum için tadına bakamadan kopardım , hasat için de geç kalmak istemiyordum çünkü kuşlardan bize bir şey kalmayacaktı.
Hasat ederken çok canım çektiği için , iftardan sonra hemen tadına bakınca yüzüm burkuldu. üzümler ekşi idi ve biz erken hasat etmiştik. Yenecek gibi değildi. Ziyan etmemek için bizde kaynatıp , üzüm suyu elde ettik. iftarda buz gibi içmesi güzel olacak inşallah..... |
Kuşlar sizi kandırmış desenize. Ama olgunlaşmış görünüyorlar. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sera guzel oluyor yaparsiniz yavas yavas. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
suyun içerisindeki çalıyı hemen kullanmaya başladılar. su içerken mümkün olduğunca güvenli ortamları tercih ediyorlar....
|
peki bu tohumlardan nasıl alırız? taşevli bahçe.
|
Alıntı:
Sizin ihtiyaç duyduğunuz tohumları belirtirseniz yardımcı olabilirim. |
Alıntı:
Sn.Zeytinlibahçe'ye beş tek tohum gönderelim herhalde üç yıl olmuştur. Oradaki dağıtım konusunda izin isteyerek gereken duyarlılığı göstermişti. Ek bir bilgi olarak şunu ilave etmeliyim. Bu çeşitin baz alınan 3-5 adet ilk tohumlarının gelmesini takiben yıllarca seleksiyon ile ıslah sürecinden geçerek bugünkü durağan çeşide yönlendirilmiştir. Bu yıldan itibaren artık baz alınan çeşitten bağımsız bir durağan çeşit olduğu için tekrar isimlendirdim. Süreç ile ilgili detaylı hikayeyi buradan görebilirsiniz. Bu çeşidin geçen sene kayıtsız olarak "ubyi cherry domates" şeklinde dağıtılmış olduğunu öğrenmiş olmaktan da emeğe saygı ve etik sebeplerden yapanlar adına üzüntü duydum. Bu çeşidi sevdiyseniz, son iki senedir uygulanan seleksiyonlar ile en iyi özellikleri ile durağan hale gelen yeni jenerasyon tohumlarla yenilemenizi tavsiye ederim. |
Alıntı:
Sizden bir zahmet buraya domatesin büyüklüğünü belirtmek amacıyla; ölçek olması açısından, herkes tarafından bilinen bir değerle (madeni 1 lira, kibrit kutusu gibi) yanyana resimlemenizi isteyerek, teşekkür ediyorum. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Meyvelerin ağırlığını ortalama 15 gr olarak belirtmiştim. Meyvelerin uzunlukları 3-4 cm, çapları da 2-2,5 cm kadardır. |
Alıntı:
Ben de bu yazıdan buna bundan da bu yazıya ulaşmıştım, karışıklık olmasın diye yazma ihtiyacı hissettim. Kolay gelsin. |
Merhaba Sn. TaşevliBahçe,
Siz ve Sn. Müdürün Bahçesi'ni gördüm forumda, Aliağa ya taşınalı 2 ay oldu. Sizlerle tanışmayı çok isterim. Sevgi ve Saygılarımla, |
Alıntı:
hoş geldiniz , sefa getirdiniz . Ben de Aliağa'ya geleli yaklaşık 13 yıl oldu . Burayı çok seviyorum. Umarım sizde seversiniz. Görüşmek dileğiyle saygılar , sevgiler... |
Hoşbuldum,
Siz kıdemli olmuşsunuz, ben daha çömez ;) Alışıyorum galiba... :) |
Birkaç haftadır sizlerle tanısmak icin can atarken, tesadüf bu ya kendimi yol çalışması sebebiyle dükkanınızın önunde buldum. :) Rafet bey, tatlı diliniz hoşsohbetinizle beni çok mutlu ettiniz. Sizinle tanıstıgıma cok ama cok memnun oldum.
En kısa zamanda ailece tekrar sohbet etmek dileğiyle, Sevgiyle kalın... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025