agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

YeniGine 31-10-2012 23:44

Rafet Bey; eviniz, bahçeniz, arkadaşlarınız (ekip), hasılat herşey çok güzel; ağız tadı ile daim olsun inşallah.

TaşevliBahçe 01-11-2012 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 1039399)
Ne yapalım şimdi abi eski kamelya da enzimleri tadamadık çok üzüldüm ama. Şimdi ne yapıcaz ??????? Şaka şaka hayırlısı olsun Halil abiden de okeyi almışsınız demek ki gerekliymiş. İşleriniz de kolaylıklar dilerim.

Kamelya gitti yerine sundurma geldi , masa yine aynı masa , biz denedik beyaz enzimin tadında herangibir fark yok..:D

Dostum süresi açık davetiyen her daim geçerli , yeterki geliyorum diye haber ver.

TaşevliBahçe 01-11-2012 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1039999)
Rafet Bey merhaba; özür dileyerek hatırlayamıyorum ama değerli üyelerimizden birinin sayfasında da fanus içersinde balıklar görmüş idim. Ve değerli bir üyemiz fanus içerisinde balık yetiştirmenin yanlış ve sakıncalı olduğunu belirtmişler idi. Nacizane...

Sonu hüzünlü biten denemeyle test etmiş olduk malesef..:(

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1040001)
Maşallah; ne kadar güzel!.. Ben de yeşillendiklerini görünce çok sevindim inanın. Çok şükür.

Bazılarını kurtarabildik , ama kuuruyan da çok oldu.:(

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1040012)
Rafet Bey; eviniz, bahçeniz, arkadaşlarınız (ekip), hasılat herşey çok güzel; ağız tadı ile daim olsun inşallah.

Dostlarımızın güzelliği yansıyor değil mi ? Dostlar olmasa , paylaşım olmasa yaşantının bir anlamı olmaz diye düşünüyorum. Hayatımızı renklendiren can dostlarımız , sağolsunlar ...;)

Murat Öz 01-11-2012 09:04

Kökler fazla sudan zarar görmüş (Çürümüş) olabilir.

Fidanların toprağına fazla suyu emici materyal ( Perlit ve türevleri) koymalısınız.

Keyf Bahçesi 02-11-2012 17:24

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1038838)
Evin önüne sundurma yapınca , bahçeyi ilk aldığımda kendi elimle yaptığım kamelyayı yıkmak zorunda kaldım.

Kamelya Yıkılışı - YouTube

Bir çok misafirimizi konuk ettiğimiz , çok güzel sohbetlerin edildiği , hatıralarla dolu kamelyaya veda etme zamanı geldiğinde içimi hüzün kaplamış olmasına rağmen , yapısının bozulup emniyeti tehdit etmesinden dolayıda birisinin canını yakmadan yıkılmasına da sevinçliydim.

sayın taşevlibahçe
sanki bir tarih kayboldu.orada ne hatıralarımız vardı demi!!neyse şimdi de yeni yerde yeni hatıralar olur inşallah.bu arada bu senenin dev kabağınğ yayınlıyayım.diğer resimler yolda.

TaşevliBahçe 03-11-2012 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1041179)
sayın taşevlibahçe
sanki bir tarih kayboldu.orada ne hatıralarımız vardı demi!!neyse şimdi de yeni yerde yeni hatıralar olur inşallah.bu arada bu senenin dev kabağınğ yayınlıyayım.diğer resimler yolda.

Evet gerçekten çok güzel dostlukları ve sohbetleri paylaşmıştık , Ama Sundurma daha güzel ve kullanışlı oldu.

Efendim maşallah , elinize sağlık , kabak epey heybetli olmuş , 2012 dev kabak yarışmasına koysaydık bunu ...

Akhisarlı 03-11-2012 12:24

Kararlı ve tok bir devam sesiyle herbiri 600 kuruş değerinde güzelim kiremitler kırsal dönüşümün kurbanı oldu birkaç saniyede.

Çok bi hatıram yok ama bende başka bir çeşit üzüldüm işte.

İki arkadaş kahvede (avcılar kulübü) sohbet ederlerken biri demişki."Ben bir kabak yetiştirdim bahçemde .Kırk kişi kırk gündür balta sallıyorlar daha sapını kesemediler"

Diğeride ...Çok güzel dedikten sonra. "Sorma ya bende bir kazan yaptım, kırk kişi kırk gündür çekiç sallıyorlar daha kulbunu çeviremediler.

Diğeri atılmış yalana bak diye .

Kazancıda senin kırk kişi ile sapını kesemediğin kabak hangi kazanda pişecek bu kazanda pişecek demiş. :)

Sayın Keyf Bahçesi Maşallah diyorum afiyetle yemek nasip olur inşallah.

TaşevliBahçe 03-11-2012 12:29

3 Eklenti(ler)
Evin giriş kapısına denk gelecek şekilde patika yol yaptım..

Patika yolun solunda( bina girişine göre) kalan yeri bahçe (sebze ekimi )için hazırlamayı düşünüyorum..

TaşevliBahçe 03-11-2012 13:25

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1041600)
Kararlı ve tok bir devam sesiyle herbiri 600 kuruş değerinde güzelim kiremitler kırsal dönüşümün kurbanı oldu birkaç saniyede.

Kiremitler zaten yeni değildi , Kamelyanın üzerine de eski bir binadan söküp getirmiştim. Kırılanlara yapacak bişi yoktu , ama kalan sağlar bizimdir diyerek bizde fırının üzerine kullandık . Gerçi evin ön bölümünde yaptığımız sundurmanın yanında biraz sönük kaldı.. Şimdilik kullanılsın ama ilerleyen zamanda yenileri ile değiştirmeyi düşünüyorum..

Akhisarlı 03-11-2012 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1041601)
Evin giriş kapısına denk gelecek şekilde patika yol yaptım..Patika yolun solunda( bina girişine göre) kalan yeri bahçe (sebze ekimi )için hazırlamayı düşünüyorum..

Gerçi mavi gömleğiniz var ama ben yinede Maşallah diyorum.

Keyf Bahçesi 03-11-2012 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1041600)

İki arkadaş kahvede (avcılar kulübü) sohbet ederlerken biri demişki."Ben bir kabak yetiştirdim bahçemde .Kırk kişi kırk gündür balta sallıyorlar daha sapını kesemediler"

Diğeride ...Çok güzel dedikten sonra. "Sorma ya bende bir kazan yaptım, kırk kişi kırk gündür çekiç sallıyorlar daha kulbunu çeviremediler.

Diğeri atılmış yalana bak diye .

Kazancıda senin kırk kişi ile sapını kesemediğin kabak hangi kazanda pişecek bu kazanda pişecek demiş. :)

Sayın Keyf Bahçesi Maşallah diyorum afiyetle yemek nasip olur inşallah.

sayın akhisarlı,
o tarihi örtü altında ve içerideki güzel sohbetlerimiz vardı beraberce.güzelim tarih yok oluyor.yıkıyorlar ama herhalde yeni hatıralarımıza zemin hazırlanıyor da olabilirler.bekleyip göreceğiz.Kabak işine bu sene biraz fazla meyil verdim de ondan.sezon başındaki fotoğrafları sırayla (yapabilirsem)yayınlıyacağım.selam ve saygılar.;)

Keyf Bahçesi 03-11-2012 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1041635)
Kiremitler zaten yeni değildi , Kamelyanın üzerine de eski bir binadan söküp getirmiştim. Kırılanlara yapacak bişi yoktu , ama kalan sağlar bizimdir diyerek bizde fırının üzerine kullandık . Gerçi evin ön bölümünde yaptığımız sundurmanın yanında biraz sönük kaldı.. Şimdilik kullanılsın ama ilerleyen zamanda yenileri ile değiştirmeyi düşünüyorum..

sayın taşevlibahçe,
bu kadar güzel bir yapıya böyle örtü yakışırdı zaten.Ve de böyle güzel bir örtüye de çok güzel bir açılış yakışır derim.Hergün özel kontrol yapıyorum.(bilesin).Su tankları ağır ise (boşken)indirmeye gelelim.kolaylıklar diliyorum.selamlar.:D:D
unuttum o taşlar yerine kırmızı halı yokmuydu,aklımda öyle kalmış da.

Keyf Bahçesi 04-11-2012 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1041864)
sayın akhisarlı,
o tarihi örtü altında ve içerideki güzel sohbetlerimiz vardı beraberce.güzelim tarih yok oluyor.yıkıyorlar ama herhalde yeni hatıralarımıza zemin hazırlanıyor da olabilirler.bekleyip göreceğiz.Kabak işine bu sene biraz fazla meyil verdim de ondan.sezon başındaki fotoğrafları sırayla (yapabilirsem)yayınlıyacağım.selam ve saygılar.;)

şimdi sezon başındayız;

Selehattin 67 04-11-2012 19:35

sayın akhisarlı o ilaç yabancı otlar kadar doğa için tam bir zehir tam bir doğa katili karadeniz de özellile fındık üreticisi fındık bahçelerinin altındaki yabancı otlar için bu ilacı bilinçsizce kullanmış yabancı otları temizlemiş lakin doğada otla beraber keklik, tavşan ,ceylan,kurt ,çakal gibi hayvanları katletmiştir

Murat Öz 05-11-2012 08:28

Yabancı ot için topraklarınıza malç uygulasanız daha iyi olmaz mı.?

Tabii çok büyük bir alandan bahsediyorsanız ??

Keyf Bahçesi 06-11-2012 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deretepeorg (Mesaj 1042420)

sayın taşevlibahçe,
Yeni su deposu yeriniz hayırlı ve bol sulu olsun.Artık sebzeleri sulamasan da olur.yeterki suyu depoda karşıdan görsünler.meseleyi siz çabuk öğrendiniz ve çözdünüz.Bol meyveli bahçeler dilerim.:D:D:D

Akhisarlı 07-11-2012 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1042161)
sayın akhisarlı o ilaç yabancı otlar kadar doğa için tam bir zehir tam bir doğa katili karadeniz de özellile fındık üreticisi fındık bahçelerinin altındaki yabancı otlar için bu ilacı bilinçsizce kullanmış yabancı otları temizlemiş lakin doğada otla beraber keklik, tavşan ,ceylan,kurt ,çakal gibi hayvanları katletmiştir

Bu hayvanların kimyasal ilaçlarla çevre kirliliği ile yok olması çok üzücü.

Neslinin tükendiğini düşündüğüm (bu bölgede) ok kirpisini bir arkadaşım gördüğünü söyleyince çok mutlu olmuştum.

Akhisarlı 07-11-2012 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deretepeorg (Mesaj 1042420)

Bu konuda fazla bilgim yoktu sayeniz de biraz araştırdım. Ot mücadelesine yardımcı olacağı belirtiliyor.

Alan biraz büyük .bunları yapabilmek biraz masraflı olur.

Ne masraf yaparsam yapayım tarlada kalıyor.

Teşekkürler.

TaşevliBahçe 07-11-2012 09:59

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 1041865)
sayın taşevlibahçe,
bu kadar güzel bir yapıya böyle örtü yakışırdı zaten.Ve de böyle güzel bir örtüye de çok güzel bir açılış yakışır derim.Hergün özel kontrol yapıyorum.(bilesin).Su tankları ağır ise (boşken)indirmeye gelelim.kolaylıklar diliyorum.selamlar.:D:D
unuttum o taşlar yerine kırmızı halı yokmuydu,aklımda öyle kalmış da.

Biz ufak çaplı bir açılış yaptık , fırında köy ekmeği , közlenmiş topan patlıcan , yağlı ekmek ve kiremitte balık yüzümüze her ne kadar tükürsede işlerin yorgunluğu ile iyi gitmişti.

Esas açılışı hep birlikte beyaz enzimle yapalım diyorum. Ne dersin müdürüm ?

Keyf Bahçesi 07-11-2012 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1043898)
Biz ufak çaplı bir açılış yaptık , fırında köy ekmeği , közlenmiş topan patlıcan , yağlı ekmek ve kiremitte balık yüzümüze her ne kadar tükürsede işlerin yorgunluğu ile iyi gitmişti.

Esas açılışı hep birlikte beyaz enzimle yapalım diyorum. Ne dersin müdürüm ?

hepsinin içinde yaş ve su görüyorum.onlar mı sulu yoksa ben yokum diye AĞLIYOR'lar mı?anlayamadım.Ama yine de afiyet olsun.yarasın ki ekilişte kuvvet olsun,ürünler bol ve kurtsuz olsun.kolay gelsin.her türlü davete açık olduğumuzu bilmem söylemek gerekir mi?selamlar.:o:o

TaşevliBahçe 07-11-2012 13:36

3 Eklenti(ler)
Patika yol ve sundurma bitti .

Murat Öz 07-11-2012 14:00

Ok uçlu demir korkuluklar pek olmamış gibi.
Tehlikeye davette çıkarıyor.

TaşevliBahçe 07-11-2012 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deretepeorg (Mesaj 1044024)
Ok uçlu demir korkuluklar pek olmamış gibi.
Tehlikeye davette çıkarıyor.

Sn. deretepeorg ,

Yerinde ve isabetli bir tespitte bulundunuz. Bu demir korkuluklar başka yerden sökülüp , elimizde atıl vaziyette , nereye değerlendirelim derken , evin önüne dekor oluştursun diye koymayı uygun gördüğümüz malzemelerdir.

Bahsettiğiniz tehlikeyi bizde gördüğümüzden , uçlarının sivriliğini canavar taşı ile yuvarlak hale getirip , zarar veremeyecek hale getirdik.

Tespit ve uyarı için teşekkürler..

saygılar..

Akhisarlı 07-11-2012 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1043898)

Tarih hayal edenleri değilde yapanları yazarmış.

Reklamda söylenip duruyor.

Tarihe geçemeyecem .Ama sayenizde hayal gücüm gelişiyor .

Avuç içini yalamakta fayda var nolmaz nolmaz.

Murat Öz 08-11-2012 07:58

Arada sırada turşu kurmak için kullandığım kaya tuzunu yalıyorum ben.
:D

TaşevliBahçe 08-11-2012 08:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1044320)

Avuç içini yalamakta fayda var nolmaz nolmaz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deretepeorg (Mesaj 1044507)
Arada sırada turşu kurmak için kullandığım kaya tuzunu yalıyorum ben.
:D

:D İyi güldüm sabah sabah ...:D:D

Allahta sizi güldürsün inşallah...

TaşevliBahçe 08-11-2012 16:22

2 Eklenti(ler)
Bundan sonra sebzeleri evin ön kısmına dikmeyi düşünüyorum. Hem gözümün önünde olacaklar , işlemesi kolay olacak , hemde kuyuya ve su depolarına yakın olmuş olacak.

Murat Öz 08-11-2012 16:25

Sebze adaları oluşturmayı düşünmez misiniz.?

TaşevliBahçe 08-11-2012 16:29

2 Eklenti(ler)
Çapa makinasıyla çapaladım fakat sürekli arabayla ezilen toprak beton gibi olmuş , o yüzden biraz uğraştırdı . İlk sürümü traktör ile yapsaydık hem işimiz kolay olacaktı hemde daha derine inmiş olacaktık.

TaşevliBahçe 08-11-2012 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deretepeorg (Mesaj 1044893)
Sebze adaları oluşturmayı düşünmez misiniz.?

Düşündüm aslında hatta zeytinlibahçe Ayhan bey'in yapmış olduğu sebze adalarını yerinde inceledim. Maliyet ve yapım zamanı bu fikrimi ertelememe sebeb oldu . İlerleyen dönemde olabilir tabi ki ...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025