![]() |
Off.
Şu kırmızılığa bakın hele. Bu akşam benim meksika biberini hırpalamaz isem ne olayım. :) |
Alıntı:
|
Kızaracak biber var da kızarması kaldı ağabey.
;D Sanırım sıvı gübre ihtiyacı var. Tozlaşma içinde arı gerekiyordur. 9. kata çıkmakta zorlanıyorlar. |
Alıntı:
Siz en iyisi Meksikalının yüzüne ayna tutun, üç defa tuhhh değin, utansın boyundan posundan...;) bak o zaman meyve verecektir... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Etrafında farklı cins biberlerin olması tozlaşmayı ve meyve tutumunu fazlalaştırıyor mu ? |
Alıntı:
|
Sebze cinslerinin her birini, belli uzaklıklar ile ekin denir. yani, farklı cinsler birbiri ile ayrı ayrı ekilmeli.
Çünkü, tozlaştıklarında melezleşme olup, orjinalliği bozulur diye biliyoruz. |
Alıntı:
|
uzatmam abicim soz/hem gecerli sebeblerim vardi yoksa bu kadar uzatmazdim biliyorsun beni,
|
Alıntı:
....Biberlitaşevlibahçe mi etsez/desez......?. Diğerlerini biberle mi terbiye etsez?. Sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen. |
Biberleriniz çok güzel közlenmiş birberin keyfi başka olur.:D Sık sık ekersen yavaş yavaş değişim olur. Tatlı biberler acımaya başlar. Ben arada bir tohumları başkalarından yeniliyorum.
|
Alıntı:
Acı biber kesmez gibi ......:D saygılar bizden efendim. |
Alıntı:
Sebze cinslerinin herbirini belli uzaklıklar ile ekin denir. Yani, farklı cinsler birbiri ile ayrı ayrı ekilmeli. Tozlaşmada melezleşme olup orijinalliğin bozulmaması açısından. Ama bu ifadeler kullanılırken sanki her sebzede bu sorun varmış gibi bir anlam ortaya çıkıyor. Yeni yeni öğrenen birisi olarak birbirlerini çapraz tozlayan sebzeler ve tozlamayan sebzeler olarak bir kategori oluşturabilir miyiz diye bir istekte bulunabilir miyim? Tohum toplayanlar bu durumu dikkate alarak ona göre davranırlar. Tabi bu durumu bilen zaten ona göre davranıyor. Maksat benim gibi bilmeyenler öğrensin. |
Alıntı:
Öncelikle hoşgeldiniz , sefa getirdiniz. Özür ne kelime efendim , sizin gibi bende yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Sorduğunuz soruları forumun değişmez uzmanı Halil bey'e yöneltelim bence . Halil bey buyrun lütfen.;) saygılar... |
1 Eklenti(ler)
Marullar hemen tohuma kalktı , suyu azmı geldi yoksa zamansız ekim yaptığımız için mi böyle oldu?
|
2 Eklenti(ler)
Patlıcanları çok iyi sulayamadağımız için acı ve çekirdekli oldular. Bu yıl patlıcanlar çok keyifsiz oldu. sonbaharda yeriz umuduyla bugün budama yaptık. Bakalım randımanlı olucakmı.?
|
2 Eklenti(ler)
Biberlerde çok sık olduğundan hasat yaparken onlarıda biraz seyreltmek zorunda kaldık. Biberleri toplarken Sevgili Mete aklıma geldi. Mete merak etme bunların turşusunu kurup sana mutlaka tattırıcam.;) :D
|
Alıntı:
Bunu 2012/2013 ''Tohum Takas Etkinli'' sayfasına alırız... Bakalım bu konuda açılmamışsa açar ve üzerinde konuşur orayı ling de verebiliriz... Çok sağ ol.. Şu kadarını söylemek isterim ki_ acı biberleri yan yana dikilmemeli birbirinin şeklini bozuyor... Acı biber ile tatlı biber yan yana dikilmemeli tatlı acı olmazken acı biber tatlı oluyor... Eğer dar alanda dikmek zorunlu ise [B]arasına fesleğen ve reyhan [/B]dikilmeli ya da saksılar da yetiştirme ise, bir iki saksı yerleştirilmeli... Mısırlar biribini çok etkiliyor çeşitler ayrı ekilmeli... |
Alıntı:
|
Alıntı:
temmuzun ikinci yarısı gibi topraktan en çok bir karış budama yapılır... Hiç dal bırakılmaz... Kök bölgesi çapalanır ve yan kökler keslilir... ( yeniden köklenme teşvik edilir.) Gübrelenir ve hemen bolca sulanır... Havalar güzel giderse kış sonuna doğru ikici verim alınır. İlk kırağı düştüğünde kaybedilir. Küçük seralanırsa kış boyu patlıcan yenir... |
3 Eklenti(ler)
Bu yılın ilk zeytin hasadı gerçekleşti.
Zeytinin en severek tükettiğim şekli çekişte olanı . 8-10 günde acısı çıkar çıkmazki haline bayılıyorum . Tabak Tabak tüketiyoruz.. |
Zeytin hasadı için erken değil mi? Mersin'de henüz hasat başlamadı. Zeytin hasadı için burada sonbahar yağmurları beklenir. Yağmurlardan sonra zeytinlerin daha yağlı olduğu söylenir.
|
Alıntı:
|
|
|
Bizim buralarda zeytinin rengi hızla dönmeye başladı ve şimdiye kadar hiç görmediğim kadar yağlı. Orada durum nedir?
|
Alıntı:
|
Merhaba;
Maşallah takip ediyorumda bu işi ilk başladığından şu ana kadar azmin insana neler yaptırğını sende gördüm.Maşallah nazar değmesin.Selamlar. |
Alıntı:
Öncelikle foruma üye olmana ve sayfama yaptığın ziyaretine çok sevindim , hoşgeldin sefa getirdin. Benim gibi bu işlere çok sonradan başlayan kişiler başta çok zorlansakta , sizler gibi bu işlerle çocukluğundan başlamış kişilerin paylaşımları sayesinde başarabiliyoruz. Çok değerli paylaşımlarının olacağı düşüncesi beni şimdiden mutlu ediyor. sevgi ve selamlar...;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025