agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

TaşevliBahçe 01-05-2012 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 957453)
sn.taşevlibahçe
biz sele sele çilek ihraç ediyoruz.sen hala yaprakta mısın?selamlar.

Sn.Keyf Bahçesi,

fidelerin sizin fideler olduğunu kimseye sölemem merak etmeyin..:D:D

saygılar , iyi geceler...;)

TaşevliBahçe 01-05-2012 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 957473)

Sn. limon merhaba ,

öncelikle sayfama gösterdiğiniz ilgi ve alakanızdan ziyadesiyle memnun kaldığımı belirtmek isterim.

verdiğiniz linkte çilekleri korumak adına alınacak çok basit tedbirler olduğunu görüyorum.

Bu yılda toprağa diktim çilekleri. Seneye sebze adacıkları gibi hazırladığım adacıklara dikmeyi düşünüyorum...

Bu adacıklara tünel sera gibi koruma faktörleri düşünülebilir..

saygılar....

TaşevliBahçe 02-05-2012 10:49

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 957563)
Sn.Keyf Bahçesi,

fidelerin sizin fideler olduğunu kimseye sölemem merak etmeyin..:D:D

saygılar , iyi geceler...;)

Sadece resimlerle cümle aleme yayınlarım..:D:D

Hemde kendi ellerinizle söküp verdiğinizi..:D:D

Keyf Bahçesi 02-05-2012 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 957719)
Sadece resimlerle cümle aleme yayınlarım..:D:D

Hemde kendi ellerinizle söküp verdiğinizi..:D:D

sn.taşevlibahçe
ben de kimden aldınız diye soracaktım( bende isteyebilir miyim ?)diye.Ancak nerden aldığınızı en azından ismen değil de resimle söylediğinize göre ben onu bulurum.Herşey için teşekkürler.
methiyeleriniz için ayrıca teşekkür ederim.Bu methiyeler size zarar verebilir.Bazı arkadaşlar(!) kızarlar.ona göre.sağlıklı,neş'eli,mutlu ve verimli yıl diliyorum.Keyf'iniz bol olsun.keyf bahçesi.

TaşevliBahçe 05-05-2012 19:01

2 Eklenti(ler)
Mahallemizin çikolata canavarını açıklamanın zamanı geldi.

Hangisi olduğunu söylemeden hemen anladınız dimi. Çikolata gibi maşallah:D

İstediğini kesinlikle elde eden biri , yeterki kafaya koysun..

Baksanıza Efe'yi (sarışın olan) kafaya koymuş nasıl çekiyor kendine..:D

Mahalleyi birbirine katacak nerdeyse ..:D

Millet rekabete girdi , kim daha iyi çikolatayı verecek yarışı var resmen ..

Eşim Efe'nin hayranı , Ben ise Naz'ın hayranıyım. Bayılıyoruz onlar için..

Hafta sonları bahçede kuşların cıvıltısı ile keyf alıyoruz, hafta içi akşam üzerleride Naz ve Efe'nin cıvıltısı bizi dinlendiriyor resmen..

İkna edebilirsek bahçemde onlar için hazırladığım kum havuzunda oynadıklarını görmek istiyorum.

Hem onların cıvıltısı hemde kuş cıvıltısı eminim bahçemize müthiş bir keyif katar..;)

TaşevliBahçe 05-05-2012 19:13

2 Eklenti(ler)
Bu yıl küçük sebzeler için küçük adacıklar yaptım. Kışın bile pratik bir şekilde seraya dönüştürerek sebze yetiştirmek mümkün..

Aslında seneye Sn.MeyveliTepe'nin yapmış olduğu büyük sebze adalarından yapmayı düşünüyorum.

MeyveliTepe 05-05-2012 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 960286)
Bu yıl küçük sebzeler için küçük adacıklar yaptım. Kışın bile pratik bir şekilde seraya dönüştürerek sebze yetiştirmek mümkün..

Mutfak otları için ideal. Eve de yakın olursa çok kullanışlı olur.

TaşevliBahçe 09-05-2012 14:43

2 Eklenti(ler)
Boşta duran kullanmadığım 300 lt lik bir depom vardı.

Bunu kompost çayı yapımında kullanmanın iyi fikir olacağı düşüncesiyle , eksik olan komprosör motorunuda temin ettikten sonra , o kadar yoğun işin arasına onuda aldım.

Bu hafta işler çok olduğundan bahçeye erken gittik. Sabah kuş cıvıltısı eşliğindeki kahvaltının ardından , kompost çayı için işe soyundum.

deponun dört üst yanından açtığım deliklere damlama hortumları yerleştirdim.

TaşevliBahçe 09-05-2012 14:58

3 Eklenti(ler)
Komprosörü çalıştırdığımda umduğumdan daha iyi hava verdiğini gözlemledim.

Nedense kompostu bir çuval veya kadın çorabı içinde suyun içine salmak aklıma gelmedi. Onun yerine kompostu eleyip suyun içine direk attım. Bu ilk denemeyi damlama sistemine vermeyi düşünmediğimden olsa gerek.
İkinci denemeyi çuval içine koyup , çayıda damlama sistemi ile vermeyi düşünüyorum..

Daha önceden hazıladığım EM 'yide kompost çayına ilave ettim.

TaşevliBahçe 10-05-2012 09:07

2 Eklenti(ler)
Komprosör motorunu 80 saat kadar çalıştırdım. Aslında 48 saatin yeterli olduğunu biliyorum .Amacım hem motorun dayanıklığını test etmek hemde daha verimli olacağını düşündüğüm çayın verimini arttırmaktı.

80 saatin sonunda motoru durdurdum ve hiç zaman kaybetmeden mahsülle buluşturdum.

Kompostu çuval içinde suya salmadığımdan dolayı , hortumla direk olarak mahsülün dibine döktüm.

TaşevliBahçe 10-05-2012 09:29

3 Eklenti(ler)
Sn.Zeytinlibahçe'nin verdiği santini domatesler çiçek dökmeye başladılar. Aynı boyda ve aynı zamanda dikilmiş olan diğer domateslerde daha hiç bir hareket yok.

Boyları henüz çok küçük bana çok erken çiçek dökmüş gibi geldi..

MeyveliTepe 10-05-2012 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 963150)
Sn.Zeytinlibahçe'nin verdiği santini domatesler çiçek dökmeye başladılar. Aynı boyda ve aynı zamanda dikilmiş olan diğer domateslerde daha hiç bir hareket yok.

Boyları henüz çok küçük bana çok erken çiçek dökmüş gibi geldi..

En erken onlar başlar, en geç de onlar biter :)

TaşevliBahçe 10-05-2012 11:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 963177)
En erken onlar başlar, en geç de onlar biter :)

Sn.MeyveliTepe ,

Desenize bu yıl bahçemizde domates şenliği var.Bu yaz domates güzeli festivali düzenleyebiliriz.:D Benim sağlam adayım hazır bile...;)

Zeytinlibahçe 10-05-2012 11:37

Rafet bey yaptığımız eğitimlerin pratiğe dönüştüğünü görmek gerçekten çok sevindirici. Sizi kutluyorum.

Kompost çayı, yapımı son derece kolay, ucuz, bitkiyi mükemmel besleyip bağışıklık sistemini güclendiren oldukça etkili bir yöntem. Kökten doğrudan verilebileceği gibi yapraklara spreylemenin de bir çok faydaları var.

İhtiyaca göre az miktarda minik bir akvaryum pompasıyla yapılabileceği gibi, sizin yaptığınız ölçülerde, hatta çok daha büyük oranlarda rahatlıkla üretilebilir.

Sn Meyvelitepenin bizlere tanıttığı Santini domates mükemmel lezzetiyle, güçlü yapısı ve çömertliğiyle bizim de bu yıl bahçemizin gözdesi konumunda. Tutunacağı sağlam bir çatı sistemi yapmayı unutmayın :)

TaşevliBahçe 13-05-2012 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe (Mesaj 963246)
Rafet bey yaptığımız eğitimlerin pratiğe dönüştüğünü görmek gerçekten çok sevindirici. Sizi kutluyorum.

Teşekkür ederim sizlerin ışığı ile yol almak gerçekten çok güzel , çok keyifli...;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe (Mesaj 963246)

Sn Meyvelitepenin bizlere tanıttığı Santini domates mükemmel lezzetiyle, güçlü yapısı ve çömertliğiyle bizim de bu yıl bahçemizin gözdesi konumunda. Tutunacağı sağlam bir çatı sistemi yapmayı unutmayın :)

gerçekten çok büyük bir merakla Santini domateslerin bir an önce yetişmesini bekliyorum..Zaman bulduğumda profil demirlerle sağlam çatı yapmayı düşünüyorum...

TaşevliBahçe 13-05-2012 21:31

1 Eklenti(ler)
Bahçemizden Tüm Annelere kucak dolusu sevgilerle......

TaşevliBahçe 13-05-2012 21:55

Fidanlarımızın çapa zamanı geldi.

http://d1205.hizliresim.com/x/f/5u6yn.jpg

santini domatesleri yatırıp gövdesinden de kök salarak gelişiminin hızlı olmasını sağlamak için toprak takviyesi yaptım..

http://d1205.hizliresim.com/x/f/5u6yx.jpg

mavi eylul 13-05-2012 23:16

şimdiden kolay gelsin Rafet Bey Fideleriniz çok güzel görünüyor nazar değmesin aman
bizim buralarda daha yeni yeni toprağa dikim yapılmaya başladı..

Keyf Bahçesi 13-05-2012 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 965561)
Bahçemizden Tüm Annelere kucak dolusu sevgilerle......

asmalı gül hediye etmek hiç aklıma gelmemişti.(fotoğrafta gördüm.)Bende şimdi daha orijinal birşeyler bulmak zorundayım.Selamlar.

TaşevliBahçe 15-05-2012 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavi eylul (Mesaj 965638)
şimdiden kolay gelsin Rafet Bey Fideleriniz çok güzel görünüyor nazar değmesin aman
bizim buralarda daha yeni yeni toprağa dikim yapılmaya başladı..

Sn. mavi eylul ,

Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.

Yılardır karadeniz turu hayali kuruyoruz , İşlerden fırsat bulurda yeşil cennet olan bölgenizi gezmek gerçek olur inşallah..

Bahçe işlerinde olduğu kadar güzel yemek yaptığınızı da duydum. Yemeklerin tadına bakamıyacağımıza göre :D, bahçe çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz :)..

saygılar...

TaşevliBahçe 15-05-2012 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 965654)
asmalı gül hediye etmek hiç aklıma gelmemişti.(fotoğrafta gördüm.)Bende şimdi daha orijinal birşeyler bulmak zorundayım.Selamlar.

Maşallah efendim , ne göz varmış sizdede ...

Fotoğraftan gördüğünüz kesin , yaklaşık 2 aydır bahçeye gelmiyorsunuz ...

Hafta sonu çay içmeye gelirseniz orjinal bişiler yakalama şansımız olabilir...;)

mavi eylul 16-05-2012 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 966565)
Sn. mavi eylul ,

Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.

Yılardır karadeniz turu hayali kuruyoruz , İşlerden fırsat bulurda yeşil cennet olan bölgenizi gezmek gerçek olur inşallah..

Bahçe işlerinde olduğu kadar güzel yemek yaptığınızı da duydum. Yemeklerin tadına bakamıyacağımıza göre :D, bahçe çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz :)..

saygılar...

tesekkürler Rafet bey bahçe işinde acemiyim sebzeler konusunda annemin bahçesine yardım ediyorum..ben daha çok çiçek meraklısıyım bahçe çiçeklerine ama sitede oturuyorum ve ne kadar düzenleyebilirsem işte yapacağım

karadenize gelirseniz de sizi yemeklerimden yedirmeden göndermem..;)

TaşevliBahçe 17-05-2012 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavi eylul (Mesaj 967137)
tesekkürler Rafet bey bahçe işinde acemiyim sebzeler konusunda annemin bahçesine yardım ediyorum..ben daha çok çiçek meraklısıyım bahçe çiçeklerine ama sitede oturuyorum ve ne kadar düzenleyebilirsem işte yapacağım

karadenize gelirseniz de sizi yemeklerimden yedirmeden göndermem..;)

Nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim.

Burnuma çok sevdiğim hamsi ve yemek çeşitleri kokusu geldi sanki..:D

Hamsiyi karadenizde yemek başkadır herhalde..;)

TaşevliBahçe 20-05-2012 22:22

1 Eklenti(ler)
Bir haftadır bahçeye gidememiştim. Gözlerime inanamadım.
Santini domatesler diğer cinslerine göre korkunç fark atmış , çiçek ve gövde gelişimi olarak epey öne geçmişlerdi.

Bu yıl hazırda bulunan sıcak kompostumuzu , kompostumuzdan elde ettiğimiz çayımızı , yine hazırda bulundurduğumuz gülleci bulamacımızı geçen haftalarda uygulamış olmamız oldukça fayda sağlamışa benziyor..

TaşevliBahçe 20-05-2012 22:32

4 Eklenti(ler)
Santini domateslerin bu haftaki durumu.....

Geçen hafta gülleci bulamacı atmıştım..

TaşevliBahçe 23-05-2012 16:15

2 Eklenti(ler)
Bu hafta bahçede zamanı iyi değerlendirip çok iş yapmak istiyorduk.

Zeytinlerin dipleri Çalgıcı otu diye bilinen yabani hardal otu ile dolmuştu.Benzinli tırpanla bunları biçmeyi planlıyordum.

Epey uğraşmama rağmen benzinli tırpanı çalıştıramayınca , iş başa düştü , birazını elle kökledim , birazınıda el tırpanı ile biçtim.

Ahhh benzinli tırpan olacaktı ki .....:D:D

Keyf Bahçesi 23-05-2012 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 971498)
Bu hafta bahçede zamanı iyi değerlendirip çok iş yapmak istiyorduk.

Zeytinlerin dipleri Çalgıcı otu diye bilinen yabani hardal otu ile dolmuştu.Benzinli tırpanla bunları biçmeyi planlıyordum.

Epey uğraşmama rağmen benzinli tırpanı çalıştıramayınca , iş başa düştü , birazını elle kökledim , birazınıda el tırpanı ile biçtim.

Ahhh benzinli tırpan olacaktı ki .....:D:D

sayın taşevlibahçe

ben hergün (hala devam ediyorum)o tırpanla 3 dönüm yeri bitirdim.geriye kaldı 2 dönüm.bu hafta da orayı halledersem sana yardıma gelirim.(hem de tırpanla beraber,istersen 10 dakika gel bak güzel oluyormu?)kolaylıklar dilerim.

TaşevliBahçe 25-05-2012 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Keyf Bahçesi (Mesaj 971756)
sayın taşevlibahçe

ben hergün (hala devam ediyorum)o tırpanla 3 dönüm yeri bitirdim.geriye kaldı 2 dönüm.bu hafta da orayı halledersem sana yardıma gelirim.(hem de tırpanla beraber,istersen 10 dakika gel bak güzel oluyormu?)kolaylıklar dilerim.

Maşallah efendim insan genç ve dinamik olunca ortaya bu güzellikler çıkıyor..

Yardım teklifiniz için teşekkür ederim..Keyf Bahçesinde keyf yapmayı özledim..;)

Her an çat kapı yapabilirim..;)

saygılar.....

TaşevliBahçe 27-05-2012 22:04

2 Eklenti(ler)
Bu hafta santiniler oldukça açık ara fark ile önde gidiyor.

Santiniler meyveya yattı bile , diğerleri yerinde sayıyor daha....

fludek 28-05-2012 14:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 845374)
yaklaşık 3 ay önce aldığımız çapa makinasını fırsat bulup iyice test etme şansımız olmamıştı. geçen yıl sebze yetiştirdiğimiz, bu yıl boş bıraktığımız , ve gelecek yıl düzenli bir damlama sistemli olarak hazırlamayı düşündüğümüz alanda ilk denememizi yaptık.
sonuç mükemmeldi, makinayı sadece tutmanız ve yön vermeniz yeterli. insan hiç yorulmuyor. ilk aldığımda makinanın boyutlarınada bakınca , eyvah dedim hatalı bir iş mi yaptık diye düşünmüştüm doğrusu. Fakat makina beni fazlasıyle utandırdı. Çapa makinası almak isteyenler, hiç düşünmeden alsınlar , sonuç harika...

Merhaba , Çok geç bir soru ve farkına varmak olsa da imkanınız olursa çapa traktörünüzün teknik bilgileri hakkında benzinli mi dizel mi vites şekli çalışma durumu kaç beygir olduğunu v.s yazarsanız çok memnun olurum. Ayrıca bu çapa makinası ile belleme dediğimiz işi yapabiliyormusunuz yanı büyük traktör misali arkasına kaz ayağı takıp sürüm işlemi gerçekleşe biliyor mu ve tüm bu sorulardan sonra bu çapayı yaklaşık ne kadarlık bir araziyi işlemek için kullanıyorsunuz . ****** .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025