agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

TaşevliBahçe 30-05-2012 19:58

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fludek (Mesaj 974707)
Merhaba , Çok geç bir soru ve farkına varmak olsa da imkanınız olursa çapa traktörünüzün teknik bilgileri hakkında benzinli mi dizel mi vites şekli çalışma durumu kaç beygir olduğunu v.s yazarsanız çok memnun olurum. Ayrıca bu çapa makinası ile belleme dediğimiz işi yapabiliyormusunuz yanı büyük traktör misali arkasına kaz ayağı takıp sürüm işlemi gerçekleşe biliyor mu ve tüm bu sorulardan sonra bu çapayı yaklaşık ne kadarlık bir araziyi işlemek için kullanıyorsunuz . ****** .

Sn.fludek merhaba ,

Çapa makinamız benzinli olup , Ayrıyetten kaz ayağıda aldım . Fakat kaz ayağı bu makinaya hafif kalıyor , ben pek randımanlı bulmadım doğrusu . Çapa olayı harika resimlerde gördüğünüz alanı 20-30 dk içinde 2-3 kat sürmek mümkün .Ağaç diplerine istediğiniz gibi yanaşıp sürebiliyorsunuz. Benim arazim 3 dönüm , fakat ben heryeri bununla süremiyorum vaktim olmadığından dolayı ....

MOTOR TİPİ : 4 ZAMANLI, HAVA SOĞUTMALI

MOTOR MODELİ : G200F

MOTOR GÜCÜ : 6,5 HP

MOTOR DEVRİ : 3600 r/min

MOTOR HACMİ : 196 CC

YAKIT KAPASİTESİ : 3,6 Lt

YAĞ KAPASİTESİ : MOTOR İÇİN - 0,6 Lt

ŞANZIMAN İÇİN : 0,95 Lt

ŞANZIMAN : 2 İLERİ-1 GERİ

ZİNCİR + ÇİFT KAYIŞLI

BIÇAK ENİ : 90 cm

BIÇAK DERİNLİĞİ : 10 - 25 cm den fazla

BIÇAK DEVİR HIZI : 120 r/min

AĞIRLIK : 62.5 kg

TEKERLEK : 2 ADET

HAVA FİLİTRESİ : YAĞLI TİP

TaşevliBahçe 01-06-2012 16:22

4 Eklenti(ler)
Bu yıl mart ayında Sn. sardenya'nın verdiği muz fidelerini dikmiştik.

Fideler tuttu ama çok iyi bakım yapamadığımızdan biraz nazlı büyüyorlar gibi...

Zaten bu yörede muz meyvesini randımanlı göremezsiniz diyorlar.Ben evin üst tarafından sera yaparak muhafaza altına almayı düşünüyorum.

Meyvesini göremezsek yapraklarından fırında balık yaparız , bu arada UBYİ balıkçılarına duyrulur...Bahçede fırın var , muz yaprağı var, odun var , şişe var, santinilerde yetişiyor... gerisini tamamlayıp gelirsiniz artık..:D:D

Müdürün Bahçesi 02-06-2012 00:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 977375)
Bu yıl mart ayında Sn. sardenya'nın verdiği muz fidelerini dikmiştik.

Fideler tuttu ama çok iyi bakım yapamadığımızdan biraz nazlı büyüyorlar gibi...

Zaten bu yörede muz meyvesini randımanlı göremezsiniz diyorlar.Ben evin üst tarafından sera yaparak muhafaza altına almayı düşünüyorum.

Meyvesini göremezsek yapraklarından fırında balık yaparız , bu arada UBYİ balıkçılarına duyrulur...Bahçede fırın var , muz yaprağı var, odun var , şişe var, santinilerde yetişiyor... gerisini tamamlayıp gelirsiniz artık..:D:D

Sevgili Rafet bey;Sizde her şeyin var olduğuna çok sevindim.Çıpra,larda benden olsun fakat çıpraların gelmesini bekliyeceğiz.Gel eylül ayı gell.Eylül ayını urganla çekmeğe başladım bile,sevgilerimle.:(

Halil Önen 02-06-2012 02:04

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müdürün Bahçesi (Mesaj 977724)
Sevgili Rafet bey;Sizde her şeyin var olduğuna çok sevindim.Çıpra,larda benden olsun fakat çıpraların gelmesini bekliyeceğiz.Gel eylül ayı gell.Eylül ayını urganla çekmeğe başladım bile,sevgilerimle.:(

Ölme eşeğim ölme baharda yonca yiyecen...:(

Hani eylüle iki balık, iki tek üzümden enzim atacak ve bir beşlik bozacaktırk..:(

Eklenti 303474

Valla müdür bey bizim eşeği yokuşa sürüyorsun, zaten hayvan terli...:D:

hk50 02-06-2012 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 977769)
Ölme eşeğim ölme baharda yonca yiyecen...:(

Hani eylüle iki balık, iki tek üzümden enzim atacak ve bir beşlik bozacaktırk..:(

Eklenti 303474

Valla müdür bey bizim eşeği yokuşa sürüyorsun, zaten hayvan terli...:D:

Hayel kurmaktan kim ölmüşki ?

Göle su gelenekadar çıkmaz inşallah.

TaşevliBahçe 02-06-2012 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müdürün Bahçesi (Mesaj 977724)

Valla müdürüm bu kadar olur , size taş attığımı hemen anladınız , taş cama geldi ve çok ses yaptı galiba..:D

Bence Eylülü beklemeyelim derim. Hafta içi olağanüstü UBYİ toplantısı yapmaya ne dersiniz..;)

TaşevliBahçe 02-06-2012 19:17

2 Eklenti(ler)
biraz çukura diktiğim patateslerde hızla büyüyorlar..

Büyüdükçe gövdelerini toprakla dolgu yapıyorum.

Tahta kasa içine yapmayı düşünüyordum . kademe kademe büyüdükçe yan tahtaları üste doğru besleyip , patatesin gövdesinin toprakla dolgusunu yapacaktım. Zaman olmayınca apar topar iş yapıyoruz. Bahçenin kenarına dikip geçtik..

Müdürün Bahçesi 03-06-2012 02:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 978054)
Valla müdürüm bu kadar olur , size taş attığımı hemen anladınız , taş cama geldi ve çok ses yaptı galiba..:D

Bence Eylülü beklemeyelim derim. Hafta içi olağanüstü UBYİ toplantısı yapmaya ne dersiniz..;)

Ben her zaman hazırım,bu günlere zeytinli bahçe (kaptan) nımız izine çıkacak onu bekliyelim derim.UBYİ toplantısı onsuz olamaz her halde sevgilerimle.

TaşevliBahçe 03-06-2012 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müdürün Bahçesi (Mesaj 978229)
Ben her zaman hazırım,bu günlere zeytinli bahçe (kaptan) nımız izine çıkacak onu bekliyelim derim.UBYİ toplantısı onsuz olamaz her halde sevgilerimle.

UBYİ ekibi deyince bende komple bahsettim zaten , UBYİ izmir ekibide gelmezse toplantının tadı olmaz....
Kaptanımız olmadan pusulayı şaşırırız ...:D:D

TaşevliBahçe 06-06-2012 22:54

pazar günü Sn.Halil önen bize sürpriz yaparak ziyaret maksatlı bahçemizdeydi.Sohbet konusu santini domates ve bakımı idi..Koltuk alma ile ilgili küçük bir video çekimi yapmıştık..

Domateste koltuk alma - YouTube

Lilium 07-06-2012 00:44

Güzel bir çalışma olmuş teşekkürler,

Santini domatesimiz olsada halil hocayı çağırsak. Belki yanın da beyaz enzimde olur belli olmaz. :)

Halil Önen 07-06-2012 01:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 980644)

Santini domatesimiz olsada halil hocayı çağırsak. Belki yanın da beyaz enzimde olur belli olmaz. :)

Vee santinileri ikiye kesiyorsun üzerine hafif zeytin yağı gezdiriyorsun, yanında beyaz peynir bir de kalın kabuklu yerli kıpkırmızı bir karpuz...deme gitsin...;)

TaşevliBahçe 07-06-2012 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 980644)

Sn.Lilium , bahçemizde yapmayı düşündüğümüz toplantıda sizi de görmek isteriz.. Sizin erikleri görüncede aklıma hemen beyaz enzim geldi. Gelirken getirmeyi ihmal etmezsiniz umarım.. isteyenin yüzü kara..:D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 980660)
Vee santinileri ikiye kesiyorsun üzerine hafif zeytin yağı gezdiriyorsun, yanında beyaz peynir bir de kalın kabuklu yerli kıpkırmızı bir karpuz...deme gitsin...;)

Erikler bir yandan santini bir yandan birde karpuz beyaz peynir offf yaaa canım çekti valla .

Avucumu yalayım bari..:D

Lilium 07-06-2012 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 980772)
isteyenin yüzü kara..:D

Vermeyen de arap olsun, pardon pardon zenci olacaktı. :)

Toplantı ne zaman? yakın zamandaysa eriklere yetişilebilir zira eriklerin son günleri daha fazla ağaçta bekleyemeyecekleri için topladım.

Toplantı gününe kalırmı kalmazmı bilmem, Siz iyisimi adres bilgilerinizi yazın göndereyim.

Lilium 07-06-2012 13:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 980660)

Yahu böylede bu kadar da güzel anlatılmaz ki, mazallah insanın bir yerlerini şişireceksin. :)

TaşevliBahçe 08-06-2012 10:58

4 Eklenti(ler)
Bahçemize meyve ağaçlarını dikerken amacımız tüm canlılar faydalansın , istifade etsin idi. Kurt kuş yesin içsin helal olsun...Resimdeki meyvelerin hiç tadına bakamadan kurdun kuşun yemi oldu..

İki ayaklı kurtların gözüde aç oluyor..:D tadımlık bir iki bıraksaydın bari...:D

TaşevliBahçe 08-06-2012 11:08

3 Eklenti(ler)
Olmasını beklediğimiz , nasip olursa bu yıl ilk kez tadına bakacak olduğumuz meyveler ..

Tabi iki ayaklı kurtlardan kalırsa..:D

Akhisarlı 08-06-2012 23:08

Kayısıları yoldan görmüşlerdir.Göz hakkını abartmışlar .Çok güzel görünüyorlarmış.Seneye kısmetse diyelim diyecem de tadını aldıklarından seneye çağla durumunda iken gidebilirler .

TaşevliBahçe 09-06-2012 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 980929)

Toplantı ne zaman? yakın zamandaysa eriklere yetişilebilir zira eriklerin son günleri daha fazla ağaçta bekleyemeyecekleri için topladım.

Toplantı gününe kalırmı kalmazmı bilmem, Siz iyisimi adres bilgilerinizi yazın göndereyim.

Toplantı günü kesinleşmedi , Ayhan bey izne ne zaman çıkıyor bilmiyorum. önümüzdeki hafta da cumartesiye kadar ben yokum.Tarih belli olur olmaz buradan mutlaka haber veririz.

Erikler içinde teşekkür ederim. Resimlerde bizi ayıltıp bayılttı .. (o kendini bilir) :D, yemiş kadar olduk , Bereketli ürünleriniz olsun..

saygılar...

TaşevliBahçe 09-06-2012 17:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 981987)
Kayısıları yoldan görmüşlerdir.Göz hakkını abartmışlar .Çok güzel görünüyorlarmış.Seneye kısmetse diyelim diyecem de tadını aldıklarından seneye çağla durumunda iken gidebilirler .

Sn.Akhisarlı , efendim nerdesiniz , özlettiniz kendinizi..

Neler yaptınız yeni bahçe arayışı içindeydiniz , umarım gönlünüze göre bahçe bulmuşsunuzdur.

Tarafıma yaptığınız ziyarette sizi görme fırsatı bulamayan UBYİ ekibi oldukça üzgün. nasip olurda yakında toplanırsak sizleride aramızda görmek UBYİ ekibini mutlu edecektir.

saygılar....

ogut 09-06-2012 18:53

sn.taşevlibahçe

kuyu ,çit ve taşev için ortalama nekadar bir meblağ ayrılması gerekir...sakıncası yoksa

saygılar

TaşevliBahçe 10-06-2012 22:13

Sn. ogut ,

Ben Kendi imkanlarımıda kullanarak bahçe dahil toplam 80.000 tl harcama yaparak bu şekilde bir yer tesis edebildim..

Bu rakamın içersinde ; Taş ev , kuyu , çit , elektrik, 3 dönüm arazi , gerekli alet vs.vs.hepsi var....

Zeytinlibahçe 11-06-2012 06:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 982303)
Toplantı günü kesinleşmedi , Ayhan bey izne ne zaman çıkıyor bilmiyorum. önümüzdeki hafta da cumartesiye kadar ben yokum.Tarih belli olur olmaz buradan mutlaka haber veririz.

Rafet bey temmuzun ilk günlerinden yapabiliriz. Tüm dostları da davet ederiz.

Kaolinler bugün geliyor......Bu hafta kaolin haftası olsun :)

ogut 11-06-2012 18:36

teşekkürler..

kolaylıklar dilerim sayın rafet bey...

TaşevliBahçe 22-06-2012 19:50

3 Eklenti(ler)
Santinilerin geçen haftaki durumları , oldukça hızlı büyüyorlar..

mrduran 23-06-2012 03:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 988545)
Santinilerin geçen haftaki durumları , oldukça hızlı büyüyorlar..

Merhaba efendim,

Sizin santiniler Halil Bey' inkileri döver bence.

Fotoğraf hilesi yoksa tabii:))).

Sağlıkla kalın, sağlıkla yeyin inşallah. inşallah.

Saygılarımla lütfen.

hepgül 23-06-2012 07:22

MAŞALLAH görüntüler harika.... Bereketli olsun...Pek imrendim doğrusu..... İşin sırrı nedir acaba? Bizim domatesler pek nazlı, ve tembellermiş bunları görünce : )))

MeyveliTepe 23-06-2012 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 981600)
Olmasını beklediğimiz , nasip olursa bu yıl ilk kez tadına bakacak olduğumuz meyveler ..

Tabi iki ayaklı kurtlardan kalırsa..:D

Armut yapraklarında memeli pas gördüm, yakınlarda ardıç ağacı var galiba.

TaşevliBahçe 23-06-2012 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 988636)
Merhaba efendim,

Sizin santiniler Halil Bey' inkileri döver bence.

Fotoğraf hilesi yoksa tabii:))).

Sağlıkla kalın, sağlıkla yeyin inşallah. inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Aman efendim kılıçları henüz indirmişken santinileri ortaya atıp tekrar ortamı savaş alanına çevirmeye gerek yok..

Ortam da çok sessiz , biraz kıpırtı iyide olur aslında..:D:D

yapmayı düşündüğümüz toplantıda santinileri hep birlikte yemek nasip olur inşallah..

Mete Tiren 24-06-2012 23:23

Sn TaşevliBahçe toplantıya geleceğim dediniz kaytardınız madem siz bize misafir gelmediniz biz size misafir gelelim dedik :D

Hani öyle kaçmak olmuyor üstadım bizden ;) Santini konusunda yorum yapmayacağım bana en yakın olan en güzel olanıdır nede olsa yiyebileceğim o :D Halil abi işleri biraz kolaylasın şöyle bir Aliağa'yı dönelim gezelim diyoruz o zaman santinilerin en güzelini seçeriz. Tabi gurmelik öyle bir domatesle olmuyor yanına ekmek zeytin mutlaka lazımmış...

Allah yardımcınız olsun hocam Saygılarımla

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025