agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2132Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-11-2011, 23:28   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Tavuk gübresi kullanacağım zeytinler toplandıktan sonra.

Eklenti 256478

Zeytinler böyle genel olarak ,yağlık olarak sıradan topluyorum.Yoldan geçen bir komşu trilyeleri toplamamamız gerektiğini yağmur yağarsa zeytinlerin şişeceğini söyledi.Bir ağacı suladığımızı söyledik .topraktan almaz yağmurdan alır dedi.Toplama işi nerede ise bitti.Ya şişerse zeytinler ! Yine kaybeden tarafta olacağım.

Eklenti 256479

Bir haftadır değişmeyen öğle yemeği menüsü.Çalışmaya ara verdiğimiz zaman olduğundanmıdır ? Ziyafet gibi geliyor.

taze ekmekle helva da olursa yanında bütün ekmek vız geliyor insana.bereketli ve afiyet olsun.

Keyf Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2011, 23:38   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Sayın hasangultepeli
Sizinde, yerli buğday unundan ekşi maya ile yapılma ,fırından yeni çıkmış köy somun ekmeğinin arasına ev salçası sürerek ve üzerine zeytin yağı dökülmüş halinin mükemmmel tadını bildiğinizi düşünüyorum.Bazen beş taze ekmek yarım kilo halva, on arkadaş ile yeter adama. Ancaaak helvadan daha güzel olanı helvayı yedikten yarım saat sonra helvanın hararetini yarım testi buz gibi suyu kafaya dikerek gidermek bir başka
güzellik çok kişinin yaşamadığı.

MEMLEKET HASRETİ

Bir de gitsem tezem beni görseydi
İçi çokelikli dürüm dürseydi
Hele azıcık da sızgıt verseydi
O an pirzolayı yermek istiyom.

Bağ bozumu üzüm haftına batsak
Bekmez kazanına hayvalar atsak
Boranıynan damla şiresi datsak
Arı soksa, çamır sürmek istiyom.


Bir hağbe kemeyi yüklesem sırta
Çıksam bir alamaç yapacak sırta
Beş gö suvan, üç kaynamış yımırta
Bazlama içine sarmak istiyom.

Semsi Yastıman

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 01:10   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Sayın hasangultepeli
Sizinde, yerli buğday unundan ekşi maya ile yapılma ,fırından yeni çıkmış köy somun ekmeğinin arasına ev salçası sürerek ve üzerine zeytin yağı dökülmüş halinin mükemmmel tadını bildiğinizi düşünüyorum.Bazen beş taze ekmek yarım kilo halva, on arkadaş ile yeter adama. Ancaaak helvadan daha güzel olanı helvayı yedikten yarım saat sonra helvanın hararetini yarım testi buz gibi suyu kafaya dikerek gidermek bir başka
güzellik çok kişinin yaşamadığı.

MEMLEKET HASRETİ

Bir de gitsem tezem beni görseydi
İçi çokelikli dürüm dürseydi
Hele azıcık da sızgıt verseydi
O an pirzolayı yermek istiyom.

Bağ bozumu üzüm haftına batsak
Bekmez kazanına hayvalar atsak
Boranıynan damla şiresi datsak
Arı soksa, çamır sürmek istiyom.


Bir hağbe kemeyi yüklesem sırta
Çıksam bir alamaç yapacak sırta
Beş gö suvan, üç kaynamış yımırta
Bazlama içine sarmak istiyom.

Semsi Yastıman
unumuz tarlamızdan suyumuz kuyudan mayamız geçen haftadan salçamız kendi domat kökenimizden yav dersen ıhıcık yeni geldi fabrikadan (24 saat geçmedi üstünden geleli)halvayı da çaşıdan alıyoz fırını mı soruyon kendi el emeğim pek güzel yaptım 6 dene hamır atabiliyom.daha ne istiyem Sizin gibi kıymet bile misafirlerimiz oluvese ne güzel olu hadi geliverin gari .selamlar saygılar (inşallah yapabilirsem sizin gibi olmasa da fotoğrafları yüklemeye çalışacağım)

Keyf Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 12:56   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasangultepeli Mesajı Göster
...fırını mı soruyon kendi el emeğim pek güzel yaptım
İşte fırın bu, apartıman gibi... ekmeğinin tadını anlatır da daha ben yimedim daha.

Name:  IMAG0029 [640x480].jpg
Views: 7490
Size:  45.5 KB

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 22:06   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
İşte fırın bu, apartıman gibi... ekmeğinin tadını anlatır da daha ben yimedim daha.

Eklenti 256688
+halil kardeşime teşekkürü bir borç bilirim.Her zaman imdadıma yetişmiştir.mesela benim fırının resmini bile leb demeden yerine oturtuvermiş.yağ için zeytinleri de zahmet edip götürmüştü.bütün yüklerimizi o çekiyor sağ ol emi halil.

Keyf Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025