View Single Post
Eski 16-05-2011, 08:59   #4
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Akhisar'lı arkadaşımın toprağına dönüşünü kutlarım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisar'lı Mesajı Göster
Öncemiz çiftçiydi.Bu arada ne tarla kaldı na takka kendime ait.yerim olmadığını farkadince içinde dikili ağaçlarımın olacağı üç beş dönüm yer aramaya başladım .Egede. Toprak çekmesi bu olsa gerek.yine kendi memleketimi beğendim.İstemeden 18 dönüm oldu .Başlangıçta büyük gelmişti nasıl başederim diye .Buradaki bahçedaşlardan öğrenipte edinemediklerimi inşallah bahçelerini ziyaret ederek.edinmeyi umuyorum.
Arkadaşım, İlk mesajından alıntıladığım satırlar içinden söze başlıyarak, başlangınızın toprakla ilginize değinerek, toprağınızı terk sebeblerini ortaya koymuşsunuz. Başlangıç için güzel bir itiraf olmuş.

Gençliğiniz ve dinçliğinizin güzel yıllarında toprağınıza küserek terk ederek, şehirlerin cazibesi içinde yıllarınızı tüketmişsiniz, sizin tabirinizle toprak çekmesi olarak nitelendirdiğiniz bu durum, toprağınıza dönüş benim yorumumla topraklar adına olarak bir vefa borcunun iadesi olarak değerlendirmekteyim.

Şehir hayatın da, doğadan kopmanın huzursuzluğu içinde geçen uzun yıllar sizin kişiliğinizi olgunlaştırıp toprak yolunda erdemi görmenizi sağlarken, fiziksel gücünüzde tahamülsüzleri de gündeme getirmiş olduğunu görmekteyim.

Bu zaten hep böyle olmaktadır, nasıl insan çalıştığı işten eve dönüşte yorgunluğunu atma telaşı yaşıyarak eve atıyorsak kendimizi, sizinki böyle değerlendirmek gerekir, bu sözlerimle sizi üzmek kırmak düşüncesinde olmadığımı anlamalısınız, beni bu konuda sorgulama hakkınız açık.

Gelelim sizin mesajınızdaki sözlerin yorumunza, Aldığınız 18 dönüm toprağınızın baştan büyük geldiğini belirterek, bir gerçeğe vurgulama yapmanız "türk gibi başla" sözünü ortaya koymakta olduğundan, size soruyorum gerçekten ilk heves ve heyecanınız geçtikten sonra bu topraklar üzerinde oluşturduğunuz etkinliklerin devamını sağlamada diktiğiniz ağaçların ve bitkilerin ihtiyaçlarını karşılamada ne kadar yeterlilik içinde olacaksınız.

Arkadaşım Akhisar'lı benim uslubum samimiyet ve iyi niyet tamelleri üzerinde gerçek ilişkilere dayanmaktadır, bunu anlamanız zaman içinde ortaya çıkacaktır, topraklar adına size söz veriyorumki en yerinde paylaşımlarla size ortaya koyacağımdan emin olabilirsiniz, sevgilerimle başarılarınzın devamını dilerim.

Saygılarımla.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön