agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2767Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-02-2012, 17:19   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Sayın Önen

Yazmaya ve bizleri aydınlatmaya devam etmenizi söylemeden duramayacağım.

Şimdilik birkaç sorum olacak,

1-Tohumların 2-12 saat sirkeli suda bekletilmesi ne benzer şekilde şaşırtma sırasında fidelerin de daldırıp çıkarma şeklinde bu uygulamadan geçirilmesi yararlı olurmu? Bu uygulama ayrıca Manas ları fideden uzak tutar mı?
2- Yazdıklarınızı sürekli takip ediyorum. Tecrübelerinize, bilimsel araştırmaları da uygulamalarınıza bizzat katıp iyi neticeler alıyorsunuz. Bu yıl denediğiniz yöntem ve maddelerin sizin ürünlerinizdeki verim ve kalite farklarını da detaylı yazarmısınız?

H2S, SO2, -SO3 ve Poly sülfürler ile ilgilenmiş bir KYM i olarak, GÜLLECİ BULAMACI üretimi ve uygulaması esnasında(büyük ihtimalle yapıyorsunuzdur) özellikle gözlerinizi koruyarak maske takmanızı salık veririm.

Herşey gönlünüzce olsun.

Düzenleyen OSMAN45 : 27-02-2012 saat 06:29
OSMAN45 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-02-2012, 22:37   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
İTÜ Sözlük de hakkımızda yazan bir .....siz, .....siz in söylediklerini kaale almama ma rağmen yinede hakeddiğiniz övgüleri şimdilik geçiyorum.

Sadece sizin yazmaya ve bizleri aydınlatmaya devam etmenizi söylemeden duramayacağım..
Sn. Osman bey teşekkür ederim ikici satır için; ama ilk satırdan bir şey anlamadım.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-02-2012, 23:06   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
...

1-Tohumların 2-12 saat sirkeli suda bekletilmesi ne benzer şekilde şaşırtma sırasında fidelerin de daldırıp çıkarma şeklinde bu uygulamadan geçirilmesi yararlı olurmu? Bu uygulama ayrıca Manas ları fideden uzak tutar mı?
2- .... Bu yıl denediğiniz yöntem ve maddelerin sizin ürünlerinizdeki verim ve kalite farklarını da detaylı yazarmısınız?

H2S, SO2, -SO3 ve Poly sülfürler ile ilgilenmiş bir KYM i olarak, GÜLLECİ BULAMACI üretimi ve uygulaması esnasında(büyük ihtimalle yapıyorsunuzdur) özellikle gözlerinizi koruyarak maske takmanızı salık veririm.

Herşey gönlünüzce olsun.
Birinci sorunuzu hiç düşünmedim. Yani diyorsunuz ki; sirkeli su bakteri hastalıkları için kullanılıyorsa, fideleri şaşırtırken veya toprağa dikmeden sirkeli suya daldırıp çıkarmanın sonuçları ne olur;

5-10 fidede deneyeyim. Viyollerden toprağa dikerken zahmetli gibi görünüyor.

peki 1 e 9 sirkeli su şaşırtmada verilebilir mi?

Bu daha pratik gibi, 5-10 fidede deneyelim.

Belki bakteriyel kök hastalıkları için yerinde bir sonuç alınamıyabilir, tekrar tekrar denemek gerekir ama; fideye ne gibi etkisi _ zararı_ olur görmüş oluruz.

Aslında bir labuatuvar deneyi gerektiriyor...ya da bu konuda kaynaklara bakmak...

İkinci sorunuza gelince; yaptıklarımı başından sonuna kadar paylaşmaya devam edeceğim. Sonuçlarını görünceye kadar. Zaten iyi bir sonuç aldığımda ya da nelerde olumsuzluk yaşadığımı hemen bildiriyorum.

Gülleci bulamacı yaparken hiç gözlük ya da maske kullanmadık. Açık havada yaptığımız bir işlem. Zaten hafif bir koku aldığımızda gülleci bulamacı olmuş diyoruz.

Gözlere nasıl bir zararı olur bilmiyorum, böyle bir _ uygulama sırasında_ rahatsızlık duymadık ama...

Buharı ile _ ki gülleci bulamacının fazla buharlaşmasını istemiyoruz_ temas etmemeye çalışıyoruz...

Her şey sizinde gönlünüze göre olsun ve doğum gününüz kutlu olsun.

Saygılar

Eski 26-02-2012, 18:26   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Sirke

Sayın Önen,
[QUOTE=Halil Önen;916685] Viyollerden toprağa dikerken zahmetli gibi görünüyor.
Haklısınız plastik viyollerden çıkarılanlarda uygulamak zor olabilir. Ben toprağa şaşırtırken çıplak köklü hale getirip(örneğin domates, biber, patlıcanda) köklerini yayıp kapatıyordum. Onu kasdettim. Yoksa yanlış mı yapıyorum

peki 1 e 9 sirkeli su şaşırtmada verilebilir mi?
Bu daha pratik gibi, 5-10 fidede deneyelim.
fideye ne gibi etkisi _ zararı_ olur görmüş oluruz.
Siz bu şekilde % 10 luk W/W sirke kullanmış oluyorsunuz. Normal sirkede % 4,5 asetik asid olduğuna göre sizin kullandığınız çözelti yaklaşık binde 4,5 asid ihtıva ediyor demektir.Bu da kullandığınız çözeltinin pH sını 2 nin altına indirir. (Elma ve üzüm sirkesi ile deneyip tam pH larını ölçeceğim) Benim düşünceme göre tohumun kabuğu nedeni ile asid pH lara dayanabilir ama bir küçük fide kökünün dayanması biraz zor olabilir. Hazırlanan çözeltiden alınan bir kaşığı 9 kaşık suya karıştırarak denemek daha uygun olur düşüncesindeyim.

Gülleci bulamacı yaparken hiç gözlük ya da maske kullanmadık. Zaten hafif bir koku aldığımızda gülleci bulamacı olmuş diyoruz.

Gözlere nasıl bir zararı olur bilmiyorum, böyle bir _ uygulama sırasında_ rahatsızlık duymadık ama...
Bilimsel bir makalede gözlerde katarakt oluşumunu tetiklediği gibi bir ifade hatırlıyorum ama şimdi kaynağını bul derseniz 40 yıl önceyi sormuş olursunuz. Ayrıca kükürdün oksidasyon ürünleri çok asidiktir.

Herşey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-02-2012, 01:47   #5
Ağaç Dostu

[QUOTE=OSMAN45;917026]Sayın Önen,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Viyollerden toprağa dikerken zahmetli gibi görünüyor.
Haklısınız plastik viyollerden çıkarılanlarda uygulamak zor olabilir. Ben toprağa şaşırtırken çıplak köklü hale getirip(örneğin domates, biber, patlıcanda) köklerini yayıp kapatıyordum. Onu kasdettim. Yoksa yanlış mı yapıyorum

peki 1 e 9 sirkeli su şaşırtmada verilebilir mi?...
Yok yanlış değil Osman bey, şaşırtmayı direk toprağa da yapıyorum sizin gibi.

Toftan viyollara şaşırma yaparsam _ ki vitollere torf ile beraber gübre de karıştırıyorum_ toprağa dikme de bana esneklik kazandırıyor. Viyollerde daha uzun süre bekletebiliyor, toprak ısısı, hava koşullarını kollama fırsatı veriyor.

Sadece tofta uzun süre bekletemiyorum, içinde besin olamadığı için. Ama sıvı gübre takviyesi yaparsam bir az daha zaman kazanıyorum.

1 e 9 sikeli su şaşırtmada verilebilir mi derken;

1 kaşık sirke, 9 kaşık su ile karıştırıp şaşırma yaparken _can suyu gibi_ verilmelidir; anlamında söylemiştim, 9/1 oranı gibi olmuş, benim hatam.

Çok eskiden, şimdiki kullanımı kolay ama çoğu zehirli ilaçlar olmadan önce bağlara toz kükürt atardık. Zaten toz kükürt ve bordo bulamacından başka şey bilmezdik.

Sabah erkenden hava rüzgarsız zamanı kollar toz kükürt atardık, sadece poşu ile yüzümüzü sarardık. Gözlük kullanmazdık. Kükürt adete bizi kör ederdi, köyün yolunu bulamazdık.

Şu anda benim dört gözlü olmama buna bağlı mı bilemiyorum ama genetik gibi duruyor. Bir çok akranımın ve benden büyüklerin göz sorunları var çevremde ama hiç sorunu olmayanlar da var.

Bu anlattıklarımda kükürt toz halinde tek başına kullanıldığı gözlemlerdir...

Ama kükürt ile kirecin karıştırılıp kaynatılmasında çok farklı ve sakınılması gereken bir sıvı elde ediliyor, dediklerinizde haklı olabilirsiniz. Dikkat edilmesi gerekir.

Ağaçlar. net ve üyeleri hakkında dediğiniz yere bakmadım ama bir arkadaşım bir az önce _telefonda okuyup_ söyledi. Yazıyı bakmaya gerek duymuyorum. İki satırlık adamları ömrümüze gerektiğinden fazla musallat ettik zaten, bizim yapacak çok daha önemli _ Sn Kıdemli müdürümün de dediği gibi_ şeylerimiz var. Yapacak önemli ve güzel şeyler varsa yapar geçersin; bazen sana ne/bana ne yöntemi insanı, çağın bulaşıcı hastalığı olan stresten uzak tutuyor. Boşuna dememişler beyin örgütlenebilen bir şey diye; ondan istesen bir cerrah yaratırsın, istesen bir katil...

Teşekkür ederim, saygılar.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026