View Single Post
Eski 26-02-2012, 17:26   #790
OSMAN45
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Sirke

Sayın Önen,
[QUOTE=Halil Önen;916685] Viyollerden toprağa dikerken zahmetli gibi görünüyor.
Haklısınız plastik viyollerden çıkarılanlarda uygulamak zor olabilir. Ben toprağa şaşırtırken çıplak köklü hale getirip(örneğin domates, biber, patlıcanda) köklerini yayıp kapatıyordum. Onu kasdettim. Yoksa yanlış mı yapıyorum

peki 1 e 9 sirkeli su şaşırtmada verilebilir mi?
Bu daha pratik gibi, 5-10 fidede deneyelim.
fideye ne gibi etkisi _ zararı_ olur görmüş oluruz.
Siz bu şekilde % 10 luk W/W sirke kullanmış oluyorsunuz. Normal sirkede % 4,5 asetik asid olduğuna göre sizin kullandığınız çözelti yaklaşık binde 4,5 asid ihtıva ediyor demektir.Bu da kullandığınız çözeltinin pH sını 2 nin altına indirir. (Elma ve üzüm sirkesi ile deneyip tam pH larını ölçeceğim) Benim düşünceme göre tohumun kabuğu nedeni ile asid pH lara dayanabilir ama bir küçük fide kökünün dayanması biraz zor olabilir. Hazırlanan çözeltiden alınan bir kaşığı 9 kaşık suya karıştırarak denemek daha uygun olur düşüncesindeyim.

Gülleci bulamacı yaparken hiç gözlük ya da maske kullanmadık. Zaten hafif bir koku aldığımızda gülleci bulamacı olmuş diyoruz.

Gözlere nasıl bir zararı olur bilmiyorum, böyle bir _ uygulama sırasında_ rahatsızlık duymadık ama...
Bilimsel bir makalede gözlerde katarakt oluşumunu tetiklediği gibi bir ifade hatırlıyorum ama şimdi kaynağını bul derseniz 40 yıl önceyi sormuş olursunuz. Ayrıca kükürdün oksidasyon ürünleri çok asidiktir.

Herşey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Başa Dön