Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45
...
1-Tohumların 2-12 saat sirkeli suda bekletilmesi ne benzer şekilde şaşırtma sırasında fidelerin de daldırıp çıkarma şeklinde bu uygulamadan geçirilmesi yararlı olurmu? Bu uygulama ayrıca Manas ları fideden uzak tutar mı?
2- .... Bu yıl denediğiniz yöntem ve maddelerin sizin ürünlerinizdeki verim ve kalite farklarını da detaylı yazarmısınız?
H2S, SO2, -SO3 ve Poly sülfürler ile ilgilenmiş bir KYM i olarak, GÜLLECİ BULAMACI üretimi ve uygulaması esnasında(büyük ihtimalle yapıyorsunuzdur) özellikle gözlerinizi koruyarak maske takmanızı salık veririm.
Herşey gönlünüzce olsun.
|
Birinci sorunuzu hiç düşünmedim. Yani diyorsunuz ki; sirkeli su bakteri hastalıkları için kullanılıyorsa, fideleri şaşırtırken veya toprağa dikmeden sirkeli suya daldırıp çıkarmanın sonuçları ne olur;
5-10 fidede deneyeyim. Viyollerden toprağa dikerken zahmetli gibi görünüyor.
peki 1 e 9 sirkeli su şaşırtmada verilebilir mi?
Bu daha pratik gibi, 5-10 fidede deneyelim.
Belki bakteriyel kök hastalıkları için yerinde bir sonuç alınamıyabilir, tekrar tekrar denemek gerekir ama; fideye ne gibi etkisi _ zararı_ olur görmüş oluruz.
Aslında bir labuatuvar deneyi gerektiriyor...ya da bu konuda kaynaklara bakmak...
İkinci sorunuza gelince; yaptıklarımı başından sonuna kadar paylaşmaya devam edeceğim. Sonuçlarını görünceye kadar. Zaten iyi bir sonuç aldığımda ya da nelerde olumsuzluk yaşadığımı hemen bildiriyorum.
Gülleci bulamacı yaparken hiç gözlük ya da maske kullanmadık. Açık havada yaptığımız bir işlem. Zaten hafif bir koku aldığımızda gülleci bulamacı olmuş diyoruz.
Gözlere nasıl bir zararı olur bilmiyorum, böyle bir _ uygulama sırasında_ rahatsızlık duymadık ama...
Buharı ile _ ki gülleci bulamacının fazla buharlaşmasını istemiyoruz_ temas etmemeye çalışıyoruz...
Her şey sizinde gönlünüze göre olsun ve doğum gününüz kutlu olsun.
Saygılar