![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Aslında Etidot67 yi başımıza Yakup bey çıkardı. Biz zeytin boru seviyor dedikce; madem öyle bor içerikli ürünler kullanacağınıza %67 bor kullanın hem gübre hem mantar hastalıklarına iyi geliyor dedi. Etidot67 yi _toz şekerin tozu gibi birşey_ suya karıştırp tek başına atlıyor ama suda eriyip gidiyor ve ilaç atmış gibi gelmiyor insana. Yani sizin resimleriniz kadar soyut görünüyordu... ![]() Gülleci ile karıştırınca ilaç atmış gibi _ daha gerçekci_ görünüyor. ![]() ![]() Düzenleyen Halil Önen : 08-03-2012 saat 20:57 Neden: güllecinin etidotlu su içindeki hareketinde de bir 'cariye' aranabilir:) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Alıntı:
Eğer İstanbuldan temin etmek isterseniz, 0 212 527 09 09 dan satışı bağlamalarını rica edin. Ben satışta çalışıyorken Ayla Hanım ilgileniyordu ama şimdi kim bilemeyeceğim. Ya da Bandırmadan almak isterseniz, 0 266 721 31 00 den 3308 veya 3312 yi arayınız. Arkadaşlar yardımcı olacaktır. Kolay gelsin (16.03.2012: Sn. Müjgan Hanım aramış, Ayla Hanım satışta devam ediyormuş.) Düzenleyen Yakup : 16-03-2012 saat 12:13 Neden: İst. telefonu düzeltildi, ekleme yapıldı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
tki hümas
halil bey gülleci bulamacı+etidot67 ye tki hümas da ekleyebilir miyiz. eklersek nasıl olur |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belki bir çorba kaşığı kadar 2,5 lt lik şişeye konulup yapraktan atılabilir ama ben bir az fazlasını fidelerde denedim taze yaprakları yakmıştı. Bu şekli ile topraktan sulama ile verilebilir. İyi olur. Gülleci bulamacı+etido67+yosun gübresi yapraktan atılabilir. Topraktan verilebilir. Bu üçlü de güzel duruyor. Geçen yıl bir az kullandım korkarak ama, tam şudur diyemiyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-12-2011
|
Halil bey merhaba ben ceviz ağaçlarımda gülleci + etidot67 kullanmak istiyorum. 600 lt tarala 6 lt gülleçi + 3 kg etidot67 oranı doğrumudur? Mart ayı sonunda gözler kabarmaya başladığında atmayı düşünüyorum uygunmudur acaba Abi birde bu gülleçiyi yaparken bir hata yaptım herhalde 10lt sudan 3,5lt sıvı kaldı. 3kg toz kükürt+ 1,5 kg sönmemiş kireç 10 lt suyla kaynayana kadar devamlı karıştırdım.1saat 45 dakikada kaynadı.10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirip soğumaya bıraktım.geriye 3,5 lt sıvı kaldı,gerisi tortu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
600 lt. tarala 6 lt. gülleci ve 300 gr. kullanlmalı. Etidot67 bine 5 oranında yani 1000 lt. ( 1 ton) suya 500 gr. (yarım kg.) kullanılıyor. Mart ayı gözler kabarmadan, kabardığında da _ ama uyanmadan_ kullanılması daha iyi. 10 lt. sudan 7-8 lt. gülleci elde edilebilir. Ateş güçlü gelmiş ve buharlaşma fazla olmuş. Ateş güçlü ise 45 dakikada da olur. Karışım kaynadığında ve kükürt kaybolup eridiğinde gülleci bulamacı olmuş demektir. Bu ateşin ısısına bağlı, 45 dakikada da olur 1 saat 45 dakikada da... Yaptınız hatalı bir şey değil sadece güçlü ateşte fazla bekletmişsiniz. Güllecinin bulamacının tortusunu bir az sulandırıp ceviz ağaçların gövdesine badana gibi _ya da bir fırca ile_ sürerseniz ağaç kabuklu kurdu olamaz. Zaten sadece kireç sürülüyordu, bu tortu daha etkili... Her ağacın gövdesine sürülebilir. Gülleci tortusu sulandırılıp sulama suyu gibi tüm bitki ve ağaçlara verilebilir. Oranı kendiniz ayarlayabilirsiniz. 1 kg gülleci tortusunu isterseniz 100 lt suya isterseniz 1 ton suya koyabiliyorsunuz hiç bir zararı olmuyor. Bu toprağa kükürt kireç verme gibi düşünülmeli. Fazla kullanımında toprak tahliline gözlenmeli. Nematotları baskıladığı azalttığı biliniyor. Kolay gelsin Mihat bey... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-12-2011
|
Alıntı:
%0,50 oranında diyor.1000 lt suya 5 kg oluyor.Benmi yanlış hesaplıyorum acaba? Birde gülleçiyi kaynayana kadar devamlı karıştıraçakmıyız?kaynamaya başladıktan ne kadar sonra ateşten indireceğiz?Teşekkürler... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gecen yıl iki geniş zeytin bahçesinde _kaoline karıştırarak_ böyle kullandık. Gülleci bulamacı ile karıştırırsan 3 kg. ile 300 gr. aynı sonucu veriyor. ![]() Bu meyve ağaçlarda bor kullanımı için böyle, sebzelerde de deneyip göreceğiz.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
Halil Bey ben Gaziantep'ten oldukça acemi biriyim izninizle size bir soru sormak istiyorum. Babamın yeni aldığı bahçede zeytin ağaçlarının hemen dibinde 2-3 yaşında fıstık ağaçları var.Nerdeyse bitişik gibi onları nasıl bir yöntemle ayırmalıyız. veya ne yapmalıyız.İlk gidişimde çekeceğim fotoğraflarıda eklerim.Ne tavsiye edersiniz .Teşekürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böyle bir tecrübe etmiş değilim ama fıstık fidanlarını çıkarmanız gerekiyor. Zeytin kökü zarar görse bile bundan etkilenmez. Ama yer değiştirdiğiniz fıstık fidanı tekrar tutar mı bilemiyorum, zaten mecburen deneyeceksiniz. Politikacı gibi konuştum ama siz denerseniz biz de öğreneceğiz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
Çok teşekürler Halil Abiciğim bu haftasonu deneyelim ayırmayı inşallah başarılı oluruz.Geçen hafta kuruyan dalları hafif budadık.Bu aylarda yapabileceğimiz başka bir şey var mı? Ne zaman toprağı sürdürmeliyiz ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben meyve ağaçların kış aylarında sürülmesine _ işlenmesine _karşıyım. Otlanmaya takmamak gerekiyor. Bırakın kış aylarında otlar büyüsün. Bahar geldiğinde ve toprak tavlandığında diskaro ile işlemek en güzeli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
|
Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekürler....Bu işlerde çok yeni olduğumdan acemiliğimi bağışlayın .Sayenizde yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Halil bey, Gülleci bulamacı için; Alıntı:
Birde bu bulamaç tariflerini El Yapımı Bulamaçlar diye ana başlık açıp, alt sayfalarda yeni sayfalar açarak bulamaç tariflerini kolay yoldan bulabiliriz. Hem de uygulamaları paylaşmış oluruz. Tarifi bulmak için epey bir yazı okudum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğin doğru, Gülleci Bulamacı ve onunla yapılan karışımları bir sayfada toplasak iyi olacak...Ben yeni resimlerle yapmaya çalışayım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Ben gecen yıl denedim kötü etkilenme diye bir şey görmedim. Bu yıl yine deneriz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2010
|
Merhaba Ağaç dostları ve sevgili kardeşim Halil, Ben Cihat Aktarıcı. Çok yakınız ama bir o kadar da uzagız. Bahçemde Menemenden aldığım poyraza kapalı 7-8 yıllık limon var. 2-3 yıl önce çiçeklendi ve sonrasında çiçeklerini döktü. En son geçtiğimiz 2011 Haziran ayında bir dostum göz aşışı yaptı. Sanırım aşılar tuttu çünkü hala yeşil duruyor. Sence ne zaman sürgün verir. Sürgün için aşıların üstünün budanması gerekir mi? Dipnot: Halilcim Biliyorsun; "Toprak, Hava, Su hızla kirlenecek.T.Santral zehir saçacak" Doğa için en büyük kirletici Termik santraller için İzDemirÇelik inşaatı hızla ilerliyor. Biz de Aliağa da imza kampanyası düzenliyoruz. Bu Cumartesi Menemende kitlesel basın açıklaması yapılacak. 1 Milyon İzmirli | Termik Santrale Karşı ta imza kampanyası var. B.Başkanı "1 milyon imzayı bulun hemen istifa ederim" demişti. bir imza lütfen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
gülleci
halil bey gülleci yapımında önce 1,5 kg sönmemiş kireç demiştiniz.galiba sonradan onuda 3 kg yaptınız.yanlış mı hatırlıyorum. 3 kg mı sönmemiş kireç koymalıyız |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğru; 1,5 kg sönmemiş kireç, 3 kg. sönmüş kireç olacak. İlk denemede sönmüş kireç 1,5 kg. kullanmıştık. Bu şekilde de yapılırmış ama daha sonra araştırdık ve etkisini arttırmak için sönmüş kireci 3 kg. a çıkardık. Kükürt oranı_ 1,5 kg._ sabit kaldı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
aşılar yeşil duruyorsa tutmuştur ve bu bahar uyanır sürgün verir. Aşı üzerinden kabuk alındıysa bir yıl beklemek gerekiyor. Sürsün biraz büyüdüğünde aşı üzerinden dal kesilirse iyi olur. Belki gelecek yıl kesilir. Bu arada hoş geldin. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
''1 milyon İzmirli Termik Santrale Karşı'' formundan aldım, yarın bizim ve yakın köye gideceğim, imza toplayacağım. Termik Santrale karşı Rüzgar enerjisini anlatırsam belki iyi imza toplayabilirim. Kızma söyleyeyim 'Gündem' bölümünde bir sayfa açsın, burada çevreye çok duyarlı dostlar var... Benim canımı sıkan başka bir durum daha var, belki komplo teorisi gibi olacak ama; bu bölgemizde dağlara taşlara Rüzgar trübünleri kurularken ve devam ederken, yıllar öncesinin _ köhnemiş_ düşüncesi olan Termik santralin tekrar gündeme getirilmesini ve kurulma çabasını çok anlamsız buluyorum. Bir şekilde oy verdiğimiz yerel yönetimlerle karşı karşıya getiriliyoruz sanki... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Sizinde belirttiğiniz gibi , bende bu olayın şoku içersindeyim. Zaten sanayi bölgesi olması nedeniyle temiz olmayan Aliağa'yı , nasıl temiz bir hale getirebiliriz diye çaba harcayacakları yerde , en zahmetli ,en maliyetli , en çevre düşmanı , kısacası bütün dezavantajına rağmen ısrarla neden kurulmak istenir anlamış değilim. üç beş kuruş menfaat için hiç mi çocuklarının , torunlarının geleceklerini düşünmezler. Para bu kadarmı her şeyin önünde , yazıklar olsun..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Binde 5 in üzerine pek çıkılmamalı _ özellikle sebzelerde_ ama altında kullanılır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Halil bey ateşe koyduğum an çekmiştim . Kaynadıktan sonra kızardı fakat hava karardığı için yarın sabah süzüp plastik kaba koyacam fotoğraflarını yüklerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|