agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2767Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2012, 08:36   #1
Ağaçsever

çakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2009
Halil bey,gülleci bulamacı ile bor kullanıyoruz burada merak ettiğim bir husus var.Ağaçların çinko ve azot ihtiyacını karşılamak için bu karışımın içerisine çinko ihtiyacı için çinko sülfat ve azotlu gübreler karıştırabilirmiyiz?Karıştırırsak bitkileri hem korumuş hemde beslemiş oluruz.

çakıcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-03-2012, 23:01   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çakıcı Mesajı Göster
Halil bey,gülleci bulamacı ile bor kullanıyoruz burada merak ettiğim bir husus var.Ağaçların çinko ve azot ihtiyacını karşılamak için bu karışımın içerisine çinko ihtiyacı için çinko sülfat ve azotlu gübreler karıştırabilirmiyiz?Karıştırırsak bitkileri hem korumuş hemde beslemiş oluruz.
Gülleci bulamacına yosun gübresi ile karıştırıp vermek en güzeli gibi duruyor. Yosun gübresi yetkilisiden olur almıştım. Tabii bir az bor da _etidot67_ ilave edilebilir.

Çinkoyu bitki alabilmesi _ yapraktan_ için şelatlı hale getirilmesi gerekiyor biliyorum.

Gülleci bulamacı bazik özellik taşıyor. Kimyasal gübrelerin bir çoğu asidik özelliğe sahip _ eğer su ile karıştırılınca bazik olmuyorsa_ karıştırmamak gerekiyor.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-03-2012, 13:06   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Hocam hürmetler
müsadenızle sayfanızı kullanmak istiyorum
firmayı temsılen 5 gün boyunca yurt dışında olacağım
öncelıkle ailemi ve canım kızımı çok özleyeceğim
ve bu siteyi bu sayfaları ve siz dostlarımı çok özleyeceğim.....
Sağlıcakla kalın..
Görüşebilmek ümidiyle..
Saygılar....

Safranlı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-03-2012, 23:05   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Hocam hürmetler
müsadenızle sayfanızı kullanmak istiyorum
firmayı temsılen 5 gün boyunca yurt dışında olacağım
öncelıkle ailemi ve canım kızımı çok özleyeceğim
ve bu siteyi bu sayfaları ve siz dostlarımı çok özleyeceğim.....
Sağlıcakla kalın..
Görüşebilmek ümidiyle..
Saygılar....
Biz de seni özleyeceğiz dostum, sağlıcakla git gel. Seni en çok enzim sayfasında özleyeceğiz. Yeni doldurabilecek miyiz bakalım.

Tekrar buluşmak dileğiyle...

Kendine iyi bak dostum.

Eski 03-04-2012, 12:43   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Biz de seni özleyeceğiz dostum, sağlıcakla git gel. Seni en çok enzim sayfasında özleyeceğiz. Yeni doldurabilecek miyiz bakalım.

Tekrar buluşmak dileğiyle...

Kendine iyi bak dostum.
hocam öncelikle derin saygılar.
çok şükür döndüm.
bugün itibarıyle işime başladım.
bu sayfaları çok özledim gerçekten.
bu samımı yürek açışınız için sizlere özel teşşekkur ederım.

Safranlı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-04-2012, 19:14   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-01-2012
halil bey
zeytinlere etidot ve gülleci bu hafta sonu kullansak geç kalmış olurmuyuz. bir zararı olur mu. yaklaşık bir buçuk ay önce sadece bor uygulaması yapmıştık

tarsuslu-82 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-04-2012, 21:18   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarsuslu-82 Mesajı Göster
halil bey
zeytinlere etidot ve gülleci bu hafta sonu kullansak geç kalmış olurmuyuz. bir zararı olur mu. yaklaşık bir buçuk ay önce sadece bor uygulaması yapmıştık
Hayır zeytinde geç kalmadık. Ben bu hafta yapraktan 2. uygulamayı yapacağım.

Eğer zeytin uc zararlısı yoksa sadece etidot67 yapraktan uygulanabilir. Zeytinlerde _ salkım gözleri_ uyanma başlıyor.

Bu gün bodur zeytin fidanlarının dibine 2 şer litre ema karıştırıp döktüm. Hava bulutlu eğer biraz yağmur yağarsa dedim ama...

Bir ve dört yaşına kadar fidanlar uyanacak ve sürgüne, çiçeğe gidecek diplerindeki tüm yaşı _ nemi_ kullanacak. Yağmur yağmazsa biraz su verebilirim. Belki suya enzim de katabilirim.

Sn. tarsuslu enzim işine ne zaman başlıyorsun? İyi sıvı gübredir.

Eski 28-03-2012, 14:39   #8
Yeni Üye

Demir57's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2009
Halil Bey Merhaba,

Etidot-67 Bor'dan ve Hümasdan temin ettim,2 yaşlarında 20 çeşit karışık meyve ağaçlarım ve domates,biber,fasulye tarzında sebze ekmeyi düşünüyorum.

İlk deneyimler olunca ister istemez yanlışlık yapmamak adına insan tedirgin oluyor.Konu ile alakalı bilgi verirseniz sevinirim.Emekleriniz için teşekkürler.

* Karışımsız sadece Etidot-67'yi Meyve ağaçlarıma ne zaman ve ağaç başına nasıl bir uygulama yaparak vermeliyim.
(Örn: Bir ağaç için 5 Lt suya 0,50 kg Etidot, Mart ve Kasımda gibi)
* Aynı şekilde Hümasıda ağaçlarıma nasıl vermeliyim.
(Örn: Bir ağaç için 5 Lt suya 1 Lt Hümas, Mart ve Kasım gibi)
* Sebzelerimdede Boru ve Hüması ne zaman ve nasıl bir uygulama ile vermem gerekiyor.

Demir57 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-03-2012, 00:19   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Demir57 Mesajı Göster
Halil Bey Merhaba,

Etidot-67 Bor'dan ve Hümasdan temin ettim,2 yaşlarında 20 çeşit karışık meyve ağaçlarım ve domates,biber,fasulye tarzında sebze ekmeyi düşünüyorum.

İlk deneyimler olunca ister istemez yanlışlık yapmamak adına insan tedirgin oluyor.Konu ile alakalı bilgi verirseniz sevinirim.Emekleriniz için teşekkürler.

* Karışımsız sadece Etidot-67'yi Meyve ağaçlarıma ne zaman ve ağaç başına nasıl bir uygulama yaparak vermeliyim.
(Örn: Bir ağaç için 5 Lt suya 0,50 kg Etidot, Mart ve Kasımda gibi)

* Aynı şekilde Hümasıda ağaçlarıma nasıl vermeliyim.
(Örn: Bir ağaç için 5 Lt suya 1 Lt Hümas, Mart ve Kasım gibi)

Sadece etidot67 yi Mart ve Kasım aylarında uygulamak yani gözler uyanmadan uygulamak doğrudur. ( yine de siz yazını tamamını okuyun derim)

Son uygulama ise meyve bağladığında uygulanmalı. ( gübre tavsiyelerinin _oranlarını_ atında ve yıla yayarak ( yarıya kadar) kullanmak en güzeli. Ben gübre üreticisi olsam böyle yazmazdım)

İzmirli bir grup zıraat mühendisi ve başlarında lise mezunu bir gübre üreticisi arkadaşım var. Şelatlı gübre üretiyorlar ve başarılılar. (sen doğalcısın senle işimiz olmaz diye takılıyorlar)

Onların bir denemesi var.

Borlu ve şelatlı gübreleri meyve ağaçlarında_ asmalarda_ eylülde kullandırtıyor. Yani hasattan sonra ve yapraklar sararmaya başladığında.

Bunu sebebi ise;

meyve ile güçsüz duruma düşmüş bitkiyi kış boyu beslemesini sağlamak. Biliyorsunuz bitki kış uykusuna yatar _ aslında yatmaz kök kışın da çalışır ve hatta kışın bitki az da olsa büyümeye devam eder.

Meyve sonrası yani kış öncesi verilen gübreler gelecek yıl için güçlü dallanmalar veya sürgünler yapar.

Aslında etidot67 yi, meyve ağaçlarında Kasım ayında kullanmak yerine geri çekerek meyve sonrası yani kış girmeden yapraklar sararmaya başladığında kullanmak çok iyi duruyor. Dökülen borlu yaprakların hastalıklı olanları da düzeltilmiş olarak toprağa karışır.

İşte o zaman üretici firmanın oranlarında kullanmak gerekir.

Huması da aynı şekilde ilk uygulamayı kasım ayında değil, hasattan sonra yani kışa girerken toprağa karıştırmak gerekir. Hocanın bana anlattığına göre;

100 lt suya 1 lt. hüması karıştırıp toprağa boca spreyleyip_ bu ilaç makinaları ile olur_ ardından hemen sürüp toprak altına alınmalı.

Ya da ağaç diplerine _ taç izine_ 100 lt. suya 1 lt. veya 200 lt. suya 1 lt. şeklinde de bir karış çukur veya çukurlar açılıp gömülmeli.

2.hümas uygulaması mart ayında yapılabilir.

Hümas yapraktan değil topraktan uygulanmalı. Ve bir yıl ara verilmeli. Yani her yıl uygulamak gerekmiyor eğer toprağınız da organik yapı 2, ya da 3 gibiyse.

Sebzelere bor u yapraktan çiçekten önce ve meyve bağladığında 2 defa uygulamak yeterli.

Sebzelerde hüması sulama suyu ile vermek üzerine çok ince toprak veya hafif ahır gübresi atmak, sonra da _ toprak tavlanınca_ çapalamak kolay ve güzel görünüyor.

Ben meyve ağaçlarının dibine _ 3,4 yaşındaki fidanlara_ hüması sulama suyu ile 25 lt. kadar ( 100 lt suya 1 ya da yarım lt. ) döküyorum, üzerine ince bir tabaka toprak atıyorum. Genelde ayağımla yandan toprak serpiştiriyorum.

Aslında üzerini bir az yanmış gübre atmak daha güzel.

Damlama sistemi ile hümasa verirseniz_ sebze ve meyvelerde_ damlama memelerinde bir az sorun yaşarsınız benim gibi.

Aslında sebzeleri çapalarken hüması vermek ve hemen toprağa karıştırmayı _ gömmeyi_ uygulayacağım bu yıl...

Eski 30-03-2012, 09:52   #10
Yeni Üye

Demir57's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2009
Thumbs up

Alıntı:
Sadece etidot67 yi Mart ve Kasım aylarında uygulamak yani gözler uyanmadan uygulamak doğrudur. ( yine de siz yazını tamamını okuyun derim)

Son uygulama ise meyve bağladığında uygulanmalı. ( gübre tavsiyelerinin _oranlarını_ atında ve yıla yayarak ( yarıya kadar) kullanmak en güzeli. Ben gübre üreticisi olsam böyle yazmazdım)

[/B]

Halil Bey zaman ayırıp bu kadar detaylı bir şekilde açıkladığınız için çok teşekkür ederim.Hobi'de olsa gerçekten işin içine girildiği zaman Bahçeciliğin ne kadar meşakatli bir uğraş olduğu ortaya çıkıyor.

* Ağaçlarla ilgili yukarıda bahsettiğiniz Etidot-67 ile alakalı işlemi yaprakdan uyguluyoruz galiba.Topraktan uygularkende aynı yolumu izliyoruz.Tahlil yaptırmadım ama yıllarını köyde bu işi vermiş olan Dedem bahçenin toprağını pek beğenmedi.

Demir57 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-03-2012, 10:36   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Demir57 Mesajı Göster
Halil Bey zaman ayırıp bu kadar detaylı bir şekilde açıkladığınız için çok teşekkür ederim.Hobi'de olsa gerçekten işin içine girildiği zaman Bahçeciliğin ne kadar meşakatli bir uğraş olduğu ortaya çıkıyor.

* Ağaçlarla ilgili yukarıda bahsettiğiniz Etidot-67 ile alakalı işlemi yaprakdan uyguluyoruz galiba.Topraktan uygularkende aynı yolumu izliyoruz.Tahlil yaptırmadım ama yıllarını köyde bu işi vermiş olan Dedem bahçenin toprağını pek beğenmedi.
Aslında toprağınız güzelse o kadar meşakatli değildir. Ektiğiniz, diktiğiniz yetişir.

Sebze olarak her hafta neler alınıyor onlardan küçük adalar yaparak yetiştirmek en güzeli.

Örneğin en güzel domates çeşidinden 5 tane, acı biberden 2 tane, dolmalık biberden 5 tane_ biberleri ayrı dikilir_ 2 tane salatalık, 10 adet patlıcan, 5 tane kabak, 30 kök soğan;

bir adada hepsi bir yerde tere, maydanoz, dereotu, yasemin,roka gibi yeşillikler;

bahçe kenarlarında bir iki kök kekik, zater, 15,20 kök enginar;

bunlar pazardan alınan, alınması zorunlu olanlar kolayca yetiştirilebiliyor.

Hastalıklar içinde haftada bir gülleci bulamacı atılırsa bir çok üst hastalıklar da olmuyor.

Ot mücadelesi, ve bitkinin iyi gelişmesi için de 3,4 çapalama yapılırsa _ ki sporda yapılmış olur_ çok güzel ve verimli ihtiyaçlar karşılanıyor.

Sebzelere etidot67 yi bir defa topraktan_ bitkiler gelişmeye başladığında _ su ile vermek yeterli...

Toprağınız iyi değilse yılda 2 defa hümas kullanmak toprağınızı düzenler.

Evet mart ve kasım ayı etidot67 uygulaması ağaçlara yapraktan yapılmalı. Bitki depoladığı besinle bahara girmeli.

Eski 31-03-2012, 00:35   #12
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:

Evet mart ve kasım ayı etidot67 uygulaması ağaçlara yapraktan yapılmalı. Bitki depoladığı besinle bahara girmeli.
Sevgili dostum Kasımı anladım da martta yaprağı nerede bulacağız, sanırım yapraksız dala gövdeye demek istedin.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-03-2012, 00:22   #13
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Halil bey merhaba, benim de sorularım olacak.

1-Ceviz antraktoz hastalığına gülleci etkili olumu? Ve yeterliöidir, yani başka bir karışım gerekli midir.

2-Bor çiçekten önce verilir se bordo bulamacı ile karıştırılabilinir mi?

3- Bor yapraklara verilse ne olur acaba?

Saygılar.

agozce Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-03-2012, 00:28   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Halil bey merhaba, benim de sorularım olacak.

1-Ceviz antraktoz hastalığına gülleci etkili olumu? Ve yeterliöidir, yani başka bir karışım gerekli midir.

2-Bor çiçekten önce verilir se bordo bulamacı ile karıştırılabilinir mi?

3- Bor yapraklara verilse ne olur acaba?

Saygılar.
Bende cevizde antraktoz hastalığı olmuyor. Etkili olur mu bilemiyorum. Ama uygulamak ve birkaç ağaçta denemek gerekir diye düşünüyorum.

Bordo bulamacına hiçbir ilaç karıştırmamak gerekir. Gülleci bulamacı dahil.

Bor yapraktan verilirse _ ki yaprak gübresidir ve birçok yaprak gübresinin içinde bor vardır_ meyve tutumunu sağlıyor.

Bitkiler besinleri yaprak zor alırlar. Aslında bor u topraktan _ aşırıya kaçmamak gerekir_ vermek daha iyi...

Ara sıra yapraktan verilebilir. Verilmeli...

Eski 01-04-2012, 23:08   #15
Ağaç Dostu

Dağa için çal _4 ve ...DOĞA İÇİN ÇAL 4 - SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM, ÇİÇEK ABBAS, DEVLERİN AŞKI - YouTube

Doğa için çal TV hayırlı olsun...

Beğendim, emek verenlere çok teşekkürler.

Eski 09-04-2012, 16:56   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Ben elmada çiçekde iken atılmamasından yanayım...

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-04-2012, 17:42   #17
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Umarım tozlaşma olmuştur, çiçekler bir bir geçiyor...
Kısmet artık, olan oldu, tomurcukta olan bir kaç dal daha var, da yerli elmanın bir dalı açmıştı o da geçti- geçecek...
Bu sene elmacılıkta acemiym, ne yapalım

Jezebel Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-04-2012, 01:21   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Ben elmada çiçekde iken atılmamasından yanayım...
Ben de atılmamasından yanayım...

Geçen yıl o kadar yoğun ballık _ akar_ hastalığı vardı ki_ 3 er gün ara ile 5 defa gülleci bulamacı ve kaolin karışımı attım.

Name:  IMAG0005 [640x480] (2).jpg
Views: 2119
Size:  68.0 KB

Bu bölgede başka elma ağacı yoktu onu şimdiden söyleleyim, yeni elma fidanı diktim.

Elmanın üzeri çiçek doluydu, ballığa o kadar kızmıştım ki...

Name:  IMAG0004 [640x480] (5).jpg
Views: 1480
Size:  61.0 KB

elmayı gözüm görmüyordu.

Bu yıl yine çok çiçek var ve _ akar_ ballık başladı, savaş da başlayacak...

Name:  IMAG0002 [640x480] (4).jpg
Views: 1488
Size:  39.1 KB

Ya elmayı bir dalda bir yerde görürüm...

Name:  IMAG0005 [640x480] (2).jpg
Views: 2119
Size:  68.0 KB

Ya da;

Eğer elma bol olursa ve Sn. Jezebel in de elmaları bağlarsa, bizim teori çöker...

Ankara havası ile...

Bir dalda İki elma Ankara Türküsü - YouTube

beni bu köyden kovarlar...

Eski 10-04-2012, 15:09   #19
Ağaç Dostu

dermana's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2010
Galeri: 21
siz doğruyu söylemeye devam edin. 9. köyden öte 10. köy..

dermana Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-04-2012, 21:40   #20
Ağaç Dostu

akgul1a's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2010
ÇİÇEK ZINNI denen böçekle başım dertte.
yardımcı olabileçekmisiniz?

akgul1a Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-04-2012, 11:58   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-09-2011
http://g1204.hizliresim.com/w/c/49yrs.jpg

Çiçek zınnı için mavi tuzakları ve feromonu kullanınız.Benim bahçemde bu şekilde tuzaklar var ve bu sene gayet başarılı oldum

mtopay Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-04-2012, 12:00   #22
Yeni Üye

http://g1204.hizliresim.com/w/c/49ys7.jpg

Aynı bahçeden farklı bir örnek.Daldaki mavi bardağa dikkatinizi çekmek isterim

Eski 12-04-2012, 12:01   #23
Yeni Üye

http://g1204.hizliresim.com/w/c/49yt5.jpg

Feromon kullanmak (çiçek açmadan 15 20 gun onceden baslayarak) sonraki yılın nüfusunu ciddi oranda azaltıyor

Eski 13-04-2012, 16:42   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Koku tuzaklarını nereden aldınız?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-04-2012, 13:27   #25
Ağaç Dostu

Yusuf Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2008
Halil abi Mikorizalar için bilimsel çalışma yapacağız ilk deneye dün akşam başladım bakalım ne kadar çoğalta bilecek miyiz veya çoğalacak mı

Yusuf Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-04-2012, 01:48   #26
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yusuf Yalçın Mesajı Göster
Halil abi Mikorizalar için bilimsel çalışma yapacağız ilk deneye dün akşam başladım bakalım ne kadar çoğalta bilecek miyiz veya çoğalacak mı

Hadi bakalım kolay gelsin...

Bu gün Mete geldi...

Name:  IMAG0012 [640x480].jpg
Views: 1056
Size:  63.7 KB (seninde olduğun resmi koymak zorunda kaldım, makineyi unutmuşum, yaşlandım diyorum da inanmıyorsunuz... )

Kaptanın _Zeytinli Bahçe_ adalarına ( adamın ''ada''sı bile var gemisininden başka) ....

Name:  IMAG0021 [640x480].jpg
Views: 1054
Size:  69.5 KB

fidelerini diktik. Yani anlayacağın Mete' yi terlettik, saten bölgesinden bir az yağ erittik...

Yarın benim köye gelecekler Sn. Mr. Duran ile fide dikmeye, orada da göbek bölgesini biraz eritiriz.

Mete de alg üretme ve mikrobiyali 'ruşeym' e yapıştırmayı _ yedirmeyi_ öğrenecek bakalım. Kaptan yosun gübresini üretmeyi biraz başardım diyor ama 'bilim heyeti' olarak (!) oturup bir rapor verelim derim, sen Bursa' dan geldiğimde...

Bilgiler aldığın değerli Hocana selamlarımızı söylüyoruz. Sağlıcakla gel Yusuf...

Selamlar.

Eski 23-04-2012, 21:20   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-01-2012
gülleci

Halil Bey
gülleci yi bağlarda çiçek öncesi kullanabilir miyiz. kullanabilirsek dozajı ne kadar olacak

tarsuslu-82 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-04-2012, 21:50   #28
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarsuslu-82 Mesajı Göster
Halil Bey
gülleci yi bağlarda çiçek öncesi kullanabilir miyiz. kullanabilirsek dozajı ne kadar olacak
Evet bağlarda külleme için kullanabilirsiniz gülleci bulamacını şimdi tam zamanı;

çiçek öncesi 100 lt. suya 750 ml. kullanıyoruz. 1 lt. çiçek öncesi fazla gelir...

Eski 29-04-2012, 12:40   #29
Ağaç Dostu

Yusuf Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2008
Halil abi aslına bakarsan çarşamba sabahtan beri İzmir'deyim ama pek ses çıkarmak istemedim mete hocam biraz erisin diye düşündüm bu arada ellerinize kollarınıza sağlık fideleri dikmiş siniz hayırlısı .

bu arada ilk deneyimiz olumsuz sonuç verdi fakat di
1 şey öğrendik o da mikoriza mantarları ışığı sevmiyorlar (zatende oksijenli solunum yapıyorlar) görünüşte küçük bir şeyde olsa çoğaltma ya doğru büyük bir adım olarak görüyorum ilerleyen günlerde deney ve denemelerimiz devam edecek (bu arada ben bursa'da değildim Halil abi Bolu'da idim )
yosun gübresinden kasıt mavi-yeşil algler mi yoksa daha farklı bir gübre mi?
çoğalta bildiyse ne mutlu bize. nasıl bir ortam sağlamış ortam koşullar ne nasıl beslemiş öğrenmek düşer bize de birde her hangi bir şeye aşıladık mı iş biter. sağlıcakla kalın.

Biraz uzun zaman periyotlarında girebiliyorum internete kusura bakmayın

Yusuf Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-05-2012, 01:46   #30
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yusuf Yalçın Mesajı Göster
Halil abi aslına bakarsan çarşamba sabahtan beri İzmir'deyim ama pek ses çıkarmak istemedim mete hocam biraz erisin diye düşündüm bu arada ellerinize kollarınıza sağlık fideleri dikmiş siniz hayırlısı .

....
yosun gübresinden kasıt mavi-yeşil algler mi yoksa daha farklı bir gübre mi?
çoğalta bildiyse ne mutlu bize. nasıl bir ortam sağlamış ortam koşullar ne nasıl beslemiş öğrenmek düşer bize de birde her hangi bir şeye aşıladık mı iş biter. sağlıcakla kalın.

...
Keşke bu pazar gelseydin. Artık geliyorum demen yeter...

Mete bu defa gerçekten çok çalıştı...

Name:  Köyönü tarımm.jpg
Views: 1069
Size:  62.0 KB

hakkını yememek lazım...

Name:  Köyönü tarımm (15).jpg
Views: 1093
Size:  55.9 KB

saten bölgesindeki yağlar ya eriyecek ya eriyecek.

Evet Kaptan mavi-yeşil alg ile çoğaltmış ama %5 gizlilik hakkını kullanıyormuş. Projesini kesin deleriz.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025