![]() |
|
![]() |
#932 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Hadi bakalım kolay gelsin... ![]() Bu gün Mete geldi... ![]() ![]() Kaptanın _Zeytinli Bahçe_ adalarına ( adamın ''ada''sı bile var gemisininden başka) ![]() ![]() fidelerini diktik. Yani anlayacağın Mete' yi terlettik, saten bölgesinden bir az yağ erittik... Yarın benim köye gelecekler Sn. Mr. Duran ile fide dikmeye, orada da göbek bölgesini biraz eritiriz. Mete de alg üretme ve mikrobiyali 'ruşeym' e yapıştırmayı _ yedirmeyi_ öğrenecek bakalım. Kaptan yosun gübresini üretmeyi biraz başardım diyor ama 'bilim heyeti' olarak (!) oturup bir rapor verelim derim, sen Bursa' dan geldiğimde... ![]() Bilgiler aldığın değerli Hocana selamlarımızı söylüyoruz. Sağlıcakla gel Yusuf... Selamlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
gülleci
Halil Bey gülleci yi bağlarda çiçek öncesi kullanabilir miyiz. kullanabilirsek dozajı ne kadar olacak |
![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çiçek öncesi 100 lt. suya 750 ml. kullanıyoruz. 1 lt. çiçek öncesi fazla gelir... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Ağaç Dostu
|
Halil abi aslına bakarsan çarşamba sabahtan beri İzmir'deyim ama pek ses çıkarmak istemedim ![]() ![]() bu arada ilk deneyimiz olumsuz sonuç verdi fakat di 1 şey öğrendik o da mikoriza mantarları ışığı sevmiyorlar (zatende oksijenli solunum yapıyorlar) görünüşte küçük bir şeyde olsa çoğaltma ya doğru büyük bir adım olarak görüyorum ilerleyen günlerde deney ve denemelerimiz devam edecek (bu arada ben bursa'da değildim Halil abi Bolu'da idim ![]() yosun gübresinden kasıt mavi-yeşil algler mi yoksa daha farklı bir gübre mi? çoğalta bildiyse ne mutlu bize. nasıl bir ortam sağlamış ortam koşullar ne nasıl beslemiş öğrenmek düşer bize de birde her hangi bir şeye aşıladık mı iş biter. sağlıcakla kalın. Biraz uzun zaman periyotlarında girebiliyorum internete kusura bakmayın |
![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Aman Yusuf hocam bu gün yanıma yardımcı aldım belki beni yormaktan eritmekten vaz geçerler diye anam daha berbat yordular desem yeri var ![]() Bir daha gidişimizde beraber gidelim işer çok şu ara bakalım neler olacak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
kamarayı,fotoğraf makinanızı almadan gelmeyin yanlız.Domateslar,biberler dikildi damlamalar çekildi şimdi çiçek açmalarını bekliyoruz.Tohumlarını alıp Bankamızı zenginleştireceğiz.Sağlıcakla.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#938 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Halil Abi öncelikle işlerinde kolaylıklar dileyerek iki konu hakkında fikrinizi almak isterim. Bu haftasonu köydeydim. Kışın bahsettiğim, kestiğimiz miyadını doldurmuş ağaçların yerine 8-10 tane fidan dikimi yaptım. 1 ay evvel bahçeyi sürdürüp ilk (gülleci) ilaçlama işini yapmış bahçeyi komple budattırmıştım. Geçen 1 ayın üzerine bahçenin genel durumu iyi gibiydi. İlaçlama pompasını bozduğum için 2. ilaçlamayı yapamadım. Gülleci + EM + Emek Gübre atmayı düşünüyordum. Vakit te dar olduğu için konu komşudan ödünç pompa bulma fırsatım da olmadı. Ama haftaya olmadı bir sonraki haftaya tekrar gitmeyi düşünüyorum. Size danışacağım 1. konu bahçenin genel durumu iyi olmasına rağmen 2-3 elma ağacında aşağıda gözüken kavrulma gibi oluşumların başlaması hakkında. Elma hastalıklarına baktım ama aynı kavrulmaya benzer hastalık göremedim. Bilginiz varsa fikrinizi alabilir miyim? 2. konu ise ilaçlama için sırt için pulverizatör yerine aşağıdaki gibi bir makina alsam sizin fikriniz nasıl olur? Hangisi daha kullanışlıdır? Yararları ve zararları hakkında tecrübelerinizden faydalanabilir miyiz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Ağaç Dostu
|
Ben de böyle hastalık olmadığından bilemiyeceğim ama kırmızı yaprak biti hastalığına benziyor. Birkaç yaprak alıp ilgililere göstermek gerekiyor. Benimde de yeşil yaprak bitleriye başım dertte. Şeytan diyor bas mostarı bir gecede hepsini dök yere... İlaç pompasının gücü 100 m.lik hortuma yeterli basıncı oluşturabiliyorsa iyi olur. Hortum kısa ise pompayı tarlada gezdirmek zor olur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mete bu defa gerçekten çok çalıştı... ![]() hakkını yememek lazım... ![]() ![]() saten bölgesindeki yağlar ya eriyecek ya eriyecek. ![]() Evet Kaptan mavi-yeşil alg ile çoğaltmış ama %5 gizlilik hakkını kullanıyormuş. Projesini kesin deleriz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Derslerinden, okulundan boşta kalan zamanlarında her vakit gelebilirsin. Mete Ege Üniversitesinden bir arkadaşı ile geldi. İsmini hep unutuyorum, yaşlanıyorum diye gerekçe buluyorum ama nereye kadar bakalım. İkisinde çok çalıştılar sağ olsunlar... ![]() Usta başı ve peyzaj mühendisi Mr. Duran '' aslan Yatağından belli olur'' diye önce soluklanacağımız çayımızı kahvemizi içeceğimiz yerimiz _kayası ağacının gölgesini_ düzenletti... ![]() ![]() gecen yaz böyleydi... ![]() tasarımcının ellerinde... ![]() ve Aslan Ağzında Bodur zeytinler... ![]() bu düzene girdi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Ağaç Dostu
|
Ayşe hanım ve emekli İlk öğretim müdürü eşi ara sıra uğrarlardı ayak üstü... ![]() bu defa oturup sohbete kaldılar, bahçenin düzenlenmesinden çok memnun oldular. Zaten bir hafta önce bu konuda Ayşe Hanımdan fırcayı yemiştim, hala inşaat halinden kurtulamadın diye... ![]() Ayşe Hanım ve eşi köyümüze yeni gelip yarım dönüm yer almışlardı. Çok güzel bir bağ evi yaptılar. Onlarda doğal yetiştirici. Tükettikleri kadar yetiştiriyorlar, dostlarıyla paylaşıyorlar. Karşıyaka' da kaldıkları birkaç günün stresi artık çekemiyoruz diyorlar. Bu yıl bankanın tohumlarından yetiştirdiğim fidelerden üç beş çeşit aldılar ve bana güzel çiçekler verdiler paylaşılsın diye. Ayşe hanım gübreden kompost yapıp bahçesini besliyor. Çok güzel bahçesi var ve birgün burada resimleriyle yazacağım. Tabii bu aralar işler çok yoğun. Hala _ tamamlamaya fırsat bulamadığım bağ evinden yazıyorum_ dikilmesini yetiştirmeye çalıştığım fidanlar var... ![]() Patlıcanlar ağaç gibi oldu... ![]() ![]() Hanım bir günlük yardıma geldi onu yarına alıkoydum... ![]() daha doğrusu bana biraz acıdı... ![]() ![]() (Arka fonda Mete ve arkadaşı baharat bölümü hazırlıyor) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu gün görüştüğüm asistan hanım öyle önemli bilgiler verdi ki inanılmaz üretim için yardımcıda olacaktır sanırım bakalım zamanla göreceğiz ama SN Ayhan bey bize % 5 uyguladığı gibi bizde ona % 50 filan uygulasak ağır mı kaçar hocam görüşlerinizi alayım ona göre yüzdelik belirleyelim ![]() Resimler birer harika ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Halil bey bu yıl oldukça iddialı, köy kahvesinde ''yetiştirdiğim domateslerin dalına bu sene salıncak kuracağım'' filan diyormuş. Kolay gelsin. ![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Motor: Baco Motor Gücü: 1.9 Hp Silindir Hacmi: 52.7 Motor Tipi: Hava Soğutmalı İlaç Kapasitesi: 50 Lt Yakıt Deposu: 1.30 Lt Yakıt Türü: Benzin & Yağ Karışımı Pompa Basıncı: 1-4 Mpa Pompa Sistemi: 2 Ateşleme Sistemi: Elektronik Emme (L/Min): 7.1 Dönme Seviyesi: 1800 Ağırlık: 10 Kg Fiyatı da 430 TL. En ucuz sırt pulvarizatörlerine bakıyorum. Fiyatları 300 TL civarında. Su ile doldurduğumda, 10 kg makinenin kendi ağırlığı + 15-20 kg ilaç ( diyorum ama bakmayın ilaç dediğime ) = 25-30 kg toplam ağırlık olacak. Sırtta 25-30 kg yerine 10 kg boş makinenin ağırlığı (araç ile taşıması da kolay) + 50 lt de ilaç kapasitesi. Kg ve lt farklı şeyler ama ortalama düz hesapla 60 kg dersek. Kademeli olarak 1-2 defada 2 depoyla bahçeyi ilaçlayabilirim bununla diye düşünüyorum. Açıkçası çok güzel ürünler var. Fakat ticari düşünmediğim için fazla para da bağlamak istemiyorum. Şu anda 2 dönüm meyve bahçesi var. İçerisinde 10 mt yüksekliğinde 7-8 tane cevizim var. Diğerleri ortalama 35 yaşlarında çoğunluğu elma, armut, muşmula, kiraz ağaçları ve üzüm asmaları. Zaten bozulan ağaçları gençleştirme düşüncesindeyim. Bu 2 dönümün haricinde de 10 dönüm bi yerim var. İstanbul'dan takibi daha kolay olur diye ceviz yapmayı düşünüyorum. Ama bakıyorum sanki herkes ceviz ekiyor etrafta. Açıkçası tam kararımı veremedim. Ceviz ya da başka bir şey bile diksem bu alacağım makina yeni ve eski bahçe için 3-5 sene derdimi görür diye düşünüyorum. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Ağaç Dostu
|
Bu pazar gelmeye calışırım halil abi 6 mayıs mete hocamda gelir artık başka kim gelirse kabulümüzdür çalışın yeter. Bende biraz stres atarım iyi olur aslında ama fazla yormak yok baştan anlaşalım ![]() Kendimi fazla yormamam lazım Allah (c.c) korusun bir hasta falan olursan kötü olur. Bu arada seraya girmem fideleri şasırtırken girdiğim de kollarım yanmış alışkın değilim ya sıcağa |
![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Ağaç Dostu
|
İlaç kapasitesi 100 lt. olan ile arasında çok az fark varsa daha iyi olurdu. Bu sistemle ilaç daha çok gidiyor. Ama yine de çok para. Halbuki yapımı ne kadar kolay. Teyzeoğlu 10 dönüm zeytini için kendisi yapmıştı. Bir plastik tank alıyorsun, iki çıkış veriyorsun bir tanka diğeri hortuma basıyor. Tanka gideni kısıyor ve hattı yeterli kadar basınçlandırıyor. Benzinli küçük bir pompa bu işlemi görüyor. Oldukca da ucuza geliyor. 200 m. kadar hortumu basınçlandıryor. Ben olsam denerdim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Sayın Halil Önen bey; ''Geldik, yedik, döndük'' bâb' ından bir ziyaret idi bizimki, en azından birinci tekil şahısa indirgersek şahsım adına diyeyim(çalışkan Mete ve Yasin alınırlar). Öyleki mehter takımı bile yanımızda mehter kalırdı, ye babam ye. Eniştemiz Mümin bey ve eşi bizlere sofradan kalkma fırsatı tanımıyacaklardı nerdeyse, sağ olsunlar. Köydeki düğünün(hayırlı olsun) nimetlerinden de yararlandık, çeşit çeşit ikrâm arasında ''Colombo'' ' nun nefis irmik helvası bile bize sunuldu. Peysajlık ile ilgili bir kariyerim/âlâkam yok. Ustabaşılığa hiç bulaşmayayım, sitemizde hak edenler çoğunlukta. Gaza gelenleri görüyorsunuz , gaza getirenler nerede? ![]() ![]() Sayın Ayhan bey; Yapana değil, yaptırana bakın siz. Salıncak işi dediğiniz gibi ise yandı domatesler, meyve ve salıncaktaki kişilerin ağırlığı altında. Halil bey, domateslerde salıncak kuracağım demekle sanırım ''salçalıkları'' kast etmiş olabilir. Veya bizleri gaza getirdiği gibi domatesleri de gaza getirme ön hazırlığı ile demiştir. Şu anda ''patlıcan ağacı altında siesta için taht inşaâsı'' projesi bile var. Belen köy kahvesinden, uyuduğunu görür görmez uyandırmak için telefon açan muzip arkadaşlarına tedbir düşünmekteler. Saygılar efendim. Halil bey; Gerek sizin, gerekse dostlarınızın misafirperverliği bizleri mahcup etti, şahsınızda herkese çok çok teşekkürler efendim. Cümleten sağlık içinde kalın, kolay gelsin inşallah. Saygılarımla lütfen. Düzenleyen mrduran : 02-05-2012 saat 14:28 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() |
![]() |
#950 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Salıncağı Manisa' nın uzun patlıcanından kesin kuracağım da... ![]() Santini de seni geçemem ne yalan söyleleyim. Ama... Damak tadında... ![]() çok iddialıyız bilesin... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Yalnız seni yakmadık Ubyi dolmalık biberleri de yaktık sulamayı unutmuşum... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Colombo eski bir ahcı ve çok güzel mangal da yapar belki onuda çağırırız. Ama size götüreceğim Colombo nun hanımının çok güzel çiçeklerden ve oluşan bir bahçesi var... Her sefer çiçeklerin ismini bana sayıyor unutuyorum, dometes biber saysa unutmam... Sevgili Deniz akvaryumu dostumuz Ubyi için gönrediği tohumlar daha dikemedim... ![]() Ve değerli Şefim Ömer in gönderdiklerinin bir kısmını diktim, bir kısmını köyde dostlarıma dağıttım tadına bakmak... ![]() yerine tohum almak için... Ömer bey Koyulhisar domateslerini çok övdü anlatırken ağzım sulanmıştı... ![]() ![]() Artık elinde sepetle gelmeyeni Ömer beye şikayet edeceğim... ![]() Bunları da diktim kendilerini toparladı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çapadan bir iki gün sonra su vermem gerek. Belki 3, 4 çapa yapacağım bu yıl. Yoksa fideler büyümüyor, toprağı havalandırmak şart... Bakalım kum yerde ve güneşin anlında Serken hocanın bolca gönderdiği Altınbaşlar olacak mı? Belki sıra aralarına mısır ekerim. Kavun gölgede güzel olur... Bu yıl bol kavun da yiyecek gibiyiz hep beraber ya bakalım artık... Semiz otunu yoğurda karıştırıp yedim izin vermediğim halde çıktıkları için... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Ağaç Dostu
|
Üstadım Yasin'in tadı damağında kalmış o yorgunluğun ![]() ![]() Yalnız peyzaj mimarımız Sn mrduran olmadan şuradan şuraya kımıldamam Halil abi sen ona göre bir çözüm ara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Alıntı:
Sen yetiştirmeyi dene, olmazsa olmuşunu getirir beraber keser yeriz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İzmir'in gençleri ve Şefleri Mr Duran'ı yanıma aldım ya kimse beni tutamaz... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2008
|
Alıntı:
![]() İşin kötüsü benim fideler hala boş boş bakınıyorlar. Değil toprağa geçmek, sanki viyolleri çok sevdiler, orda ömürlerini tamamlayacaklar. Bu sene benim fidelere birşeyler oldu ama ne oldu hiç anlayamadım. Zırt pırt biryerlere gidip gelmekten ilgilenemedim belki de ondandır.. Artık sepeti kapıp gelen ilk ben olurum gibi görünüyor. Şimdiden yolunu yapayım da ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama Mr. Duran sizin için bir ayak izi yaparsa ben görmeden bilmem gari... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Ağaç Dostu.
|
Merhaba Halil Abi, Tohum Takas Etkinliği esnasında Sn. Zeytinlibahçe bu mesajında Tohum Takas Etlinliği'nde bizlere hediye olarak gönderilen Sim Derma ve Mikoriza Mantarı kullanımını paylaşmıştı. Tohum Takas Etkinliği sayfası şu anda biraz pasif olduğundan ve sizin sayfanızın daha çok takip edildiğini düşündüğüm için sizin sayfanızı kullanmayı uygun gördüm izninizle. Konu şu ki; Sn. Zeytinlibahçe Mikoriza Mantarı için '' -1 çay kaşığı mikoriza mantarını yaklaşık 4.5 lt su içinde eritip kullanabiliriz. Aynı oranı koruyup daha az miktarda kullanabiliriz. Kalanı buz dolabında saklayalım. -T.H. bakterisini toz olarak doğrudan tohumların üzerine serperek kullanabiliriz.'' şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu. Fakat ürünün paketi üzerindeki dozajı ve kullanımına baktığımda biraz farklılık olduğunu farkettim. Dikim Öncesi Daldırma İle Uygulama; - 250 gr.lık 1 paketi klor içermeyen temiz su içerisine tamamen boşaltınız. - 10 dakika boyunca temiz bir sopa ile karıştırarak, karışımın HOMOJEN karıştırarak bulamaç haline gelmesini sağlayınız. - Çıplak bitki köklerini veya sebze fidanlarını karışım içine daldırarak 1 dakika bekletin ve hemen dikim yapınız. - Orman ağaç fidanları, meyve fidanları, sebze fideleri, saksı veya kesme süs bitkileri olmak üzere çok geniş bitki gruplarında çok rahatlıkla kullanılabilir. Belki çok fazla fark etmeyecektir. Ama fark edebilme ihtimaline karşı paylaşmak istedim. Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|