![]() |
1 Eklenti(ler)
İşlem bitti.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen hafta yapı marketlerden birinde köşeye atılmış ve beni al diye bana el eden taşotum.
|
1 Eklenti(ler)
Acaba kurtulur mu diye onuda bu karışıma koydum. Ancak kimse duymasın bozulmuş olan kısmını nazikçe kestim. Bakalım ne olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Sabah olduğunda azıcık su verip güneş görebileceği bir yere koydum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yani denizden çıkan bu tür malzemelerin tuzdan tamamen arınmış olmasının söz konusu olmadığını duymuştum. umarım doğru değildir:p Bir de; bozulan yerini kestiğiniz bitki Lithops değil sanırım. Yine mesemb ailesinden ama cinsi farklı. Sanırım bir Conophytum olacak. Yine de bir araştırın isterseniz. Bu linkte geniş bilgi bulabilirsiniz. |
Alıntı:
Bu yıl sebze-meyveden fırsat bulursam, lithopsuma yeni arkadaşlar alacağım. O zaman o tohum kapsülünden elde ederim artık:) |
Alıntı:
Keşke onu ayrı yere dikseydiniz. Ayrı türlerin birarada olmaması gerektiğini okumuştum önceki sayfalarda. Şimdi o mesajı aramaya aramaya üşendim, kusura bakmayın:p Zamanınız varsa geçmiş sayfalara bir bakın isterseniz. |
[QUOTE=nevsune;405051]Keşke onu ayrı yere dikseydiniz. Ayrı türlerin birarada olmaması gerektiğini okumuştum önceki sayfalarda.
Ama o ayrı yerde zaten. Resimde ki dikdörtgen saksının yanında duran yuvarlak saksıda. |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,yaklaşık 2ay önce marketten aldığım lithopsum ölüyor:(
Kurtarabilmek için ne yapmalıyım?? |
Geçmiş olsun ama bence sulamayı ilk önce kesin düzelme olmazsa kurtulmaz zaten ama siz yine de bakın belki gelişme olur.
|
Alıntı:
Öncelikle bitkiniz lithops değil Pleiospilos nelii ismi verilen bir mesemb türü. Aynı türün Pleiospilos simulans ve Pleiospilos bolusi gibi diğer türleride mevcuttur. Elinizdeki bitki muhtemelen m..ros tan alınmış ve Sera E...van tarafından ithal edilmiş bir bitki gibi görüküyor. Saksıda bulunan torfta kökleri baya sıkıp azalmışa benziyor. Bitkinizi toprağını köklerden tamamen arındırarak kuru bir yerde 1 gün beklettikten sonra sadece kırık taşlardan oluşan bir karışıma dikerek kurtarma ihtimaliniz var. Saygılarımla, Ömer CANIZ İstanbul |
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için aldığımdan bu yana hiç sulamadım,aldığım gibi duruyor birkaç gün evde değildim bu halde görünce şok oldum..Hemen çalışmalara başlayayım..
|
Alıntı:
|
Nereden bulursun bu soruları:D Şimdi ben nereden bileyim. Zaten tek lithopsla idare etmeye çalışıyorum. Geçen yaz cümlemizin lithopsları aynı zamanlarda açmıştı. Zamanlamayı yapsınlar artık ben karışmam o kadarına:p
Ama doğrusun, biri solarken diğeri açarsa ne olacak değil mi:rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl lithopsum bir sürpriz yaptı ve ikiz yavruladı. Geçen yazdan kalan çiçek kalıntısı tam ortadan ikiye bölmüş. Demek orada kalmasının hikmeti de buymuş:) Üzülüyordum lithopsum tek diye, şimdi ikileştiler.
Eklenti 74791 Yeni yavrular bayağı küçük görünüyorlar. Bu yıl çiçek açamayabilirler. |
Umarım açarlar; hem de aynı anda açarlar:p:p
|
Evet ya, ne müthiş olur değil mi?
Bol tohumlarımız olur. Hem de halis muhlis yerli tohumlar:p Yani sevgili malbman görülen o ki, azıcık fısfıslanmaktan hoşlanmış bile galiba. |
Arkadaşlar
Lithops tohumları ne kadar dayanıyor bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim |
1 Eklenti(ler)
Diğer lithopslarım, bir yaprağın içerisinden iki yeni yaprak çıkararak, bana göre normal büyümelerine devam ederken, Lithops Dinteri frederici çılgın gibi,her çıkardığı yaprağın içinden yenilerini çıkarmaya devam ediyor.:)
Eklenti 75328 |
yaklaşık bir aydır formu takip edemedim biraz resim ekleyerek herkese tekrar merhaba demek isterim..
evimdeki aizoaceae (mesembs.) familyasının bazı üyelerinin resimleri.. ayrıca hepsinin tek tek resimleri de var. isteyen olursa o resimleride eklerim. tohumlarımın da son halini ekleyeceğim.. |
5 Eklenti(ler)
resimler...
|
Resimler harika... :)
Ben de optica rubra tohumları ile uğraşıyorum ekeli bir hafta oldu hala çıkamadılar... |
5 Eklenti(ler)
devamı..
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda eczanemin bir köşesinden..
|
Alıntı:
Toprakta daha iyi gelişiyorlar lakin sulamaya dikkat etmek lazım.. |
Harika bir kolleksiyona sahipsiniz!Bence kocaman bir nazar boncugu koymalisiniz.Bu arada kaktuslerin sulamasinda nelere dikkat ediyorsunuz?
|
Alıntı:
Kaktüslerimi Kayseri Ali Dağı eteklerinden getirdiğim çok harika kaliteli toprak ile ithal torf karışımına ekmiştim öyle taşlı çakıllı kumlu şeyler de içine karıştırmadım (forumda bazılarının özellikle öyle şeyler içine ektiklerini bildiğim için söylüyorum)... ekimden nisan sonuna kadar su vermedim ve Erzurum soğuğunda kaldılar. geceleri combiyi kapatsamda eczanemde hiç bozulmadan kaldılar. yeni yeni alıştırarak su veriyorum. hazirana kadar da 10 günde bir su vereceğim sonra heralde toprağı kurudukça sularım... |
Alıntı:
yaklaşık 300 mesembs ve 200e yakın da kaktüs koleksiyonum var bunların tek tek resimlerini de paylaşırım isterseniz ama bir seferde 5 fotoğraf yükleniyor en fazla.. hepsini birden sayfalarca yükleyip forumdaki diğer arkadaşların yazı ve resimlerine saygısızlık etmek istemem ara ara yüklerim.. |
AizoaceaeFAN resimler insanın aklını başından alıyor. Evet dediğiniz gibi siz aşmışsınız.En önemlisi bitkilerin gelişebilecekleri sağlıklı ortamı yaratmak.Bu açıdan eczanenizin resimdeki yeri oldukça iyi.Çoğunlukla evlerde pencerelerden geriye doğrı 1m den sonrası bitkiler için ışık yeterli olmuyor.
Bu arada sevilay hanımında bitkileri güzel.İyi bakmış görünüyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025