![]() |
Değerli Lithops dostları mart ayının 20.gününde tohumları çimlendirme kararı alamıştık.Ben tohumları bugün çimlendirme işlemini başlattım.Havada güneşli idi sanki baharın habercisi gibi. Aylardır yağmur yağıyordu ve ısı seviyesi düşüktü.Hava sanki bizim çimlendirme yapacağımızı haber almış gibiydi.
Diğer çimlendirme yapan arkadaşlar notlarını ve düşüncelerini paylaşırlarsa birbirimize yardımcı oluruz diye düşünüyorum.Yarın fotoları çekip yüklerim.Saygı ve sevgilerimle. |
Sevgili Johnny guitar, ortak çimlendirme faaliyetine katılacağımı bildirmeme karşın, tohumlarımı kaybettiğim için katılamadım.
Evet yanlış duymadınız; tohum pakedimi kaybettim. Çok üzgünüm. tohumlarımın yok olduğunu bu sabah farkettim ve yeni tohumlar sipariş ettim ama nereden baksanız bir ay falan geçer. Üzgünüm:(:( |
Alıntı:
Saygılarımla |
2 Eklenti(ler)
Selamlar
Lithops çimlendirmede sayın malbman harici bir ses çıkmadı.Önemli değil ben çimlendirme işlemini yaptım ve fotolarını yüklüyorum. Sağlıcakla kalınız. |
Sayın Johnny Guitar,üzerlerine köpük mü koydunuz acaba?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
ilk aldığım günden bu yana litopslarım :cool:
ama en alttaki ortada olacaktı beceremedim |
merhaba
Yeni üye oldum, formu uzun zamandır takip ediyorum.bende bir hobi olarak aizoaceae familyası bitkileriyle ilgileniyorum. forumda lithops dışında diğer türlere sahip olanları hiç göremedim varsa resimlerini paylaşırsanız sevinirim ( conophytum sp, frithia sp, fenesteria sp,faucaria sp, aloinopsis sp, gibbaeum sp... vb.) ayrıca tohumdan lithops yetiştiriciliği hakkında benimde amatör tecrübem var. iki ay önce ektiğim lithopslarımın resimlerini paylaşmak isterdim ama foruma eklenecek fotoğraflarda 70kb sınır var. resimlerimin çoğu 1MB üstünde.o yüzden yükleyemedim yardımcı olursanız sevinirim.
|
http://picasa.google.com/
Bu programı tavsiye ederim, resimlerin boyutunu rahatlıkla küçültebilirsiniz. |
teşekkürler sayın ilkin verdiğiniz program işime yaradı.
5 Eklenti(ler)
resimleri beğenirsiniz umarım..
|
3 Eklenti(ler)
resimlerin devamı... dahasıda var beğenirseniz eklerim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aynen böyle büyüdüler, 4 ay sonra vedalaştık, çok dikkat. Başarılar.
|
1 Eklenti(ler)
benim lithopslar:D
|
Coyote'ciğim erkenden yavrulamaya başlamış bunlar. Şimdi dinlenme dönemimde olması gerekirdi. Benim tembel daha uyuyor:)
Sen ne yapıp da becerdin bu mevsimde, bir anlatsana lütfen. |
Aa öyle mi? Hiç valla özel bir şey yapmadım kışın kapalı balkonda durdular,sulamayı hiç kesmedim buruş buruş oluyolar yoksa sadece azalttım. Hepsi bu
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sanırım topraklarında sorun olanlarda bu mantarlar oluyor. uygun ısı ve ışık altında mantar sporları olgunlaşıp bitkiyi bir anda sarıyor.küçük bir başlangıcını görseniz bile mantarlı kısmı bitkiden ayırsanızda pek umut yok gibi. hastalanmadan ilaçlamak lazım ama bitkiler için satılan spreyler lithopsların yapraklarını çürütüyor. daha iyi bir tavsiyesi olan bilgi verirse sevinirim.
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili selçuk44'ün hediye ettiği lithopsum. Sanırım ortasındaki tohum kapsülü. Dış kabukları kurumaya başladı ve içinden dört parça halinde yeni gövde geliyor.
|
İyi günler sevgili lithops dostları.
Bu yılki ektiğim tohumlardan çıkan lithopsum ve geçen yılki lithopsum. Bu kışı atlattım artık yaz var umarım lithopsum forma girer. http://img22.imageshack.us/img22/9679/lithops.jpg |
Arkadaşlar yeni aldığım lithopsları kum+ponza+hindistancevizi torfu karışımına ektim
toprak karışımı ektiğimde biraz ıslaktı şimdi kuruyor.Su vermelimiyim acaba vereceksem nekadar vermeliyim? |
Alıntı:
yakın zamanda son hallerinin de fotoğraflarını yollarım diğer tohum eken arkadaşların şu anda lithopsları ne halde merak ediyorum.. |
Öncelikle ben bahsedeyim,benim ilk tecrüben olduğu için henüz 2 tanesi dışarı çıktı,onun dışındakilerde bir faaliyet yok,umarım diğerleride çıkar..Tek sıkıntım toprağının ertesi gün kuruması!Bu konuda bir hata yapmak istemiyorum,siz hergün suluyorsunuz sanırım.Resimlerde oldukça ıslak görünüyorlardı..
Fotoğraf makinemde bir sorun olduğu için çekemiyorum ama tamirden sonra en kısa zamanda resimleri göndereceğim.. |
2 Eklenti(ler)
20 Mart tarihli ekimde çimlenen tohumları daha önce fotoğraflamıştım.
Hafta sonu 4 günlüğüne evden ayrılırken, dönüşümde formlarının biraz bozulmuş olacağına kendimi alıştırmıştım. Gayet sağlıklılar hatta canavar gibiler:D Eklenti 71452 Eklenti 71453 |
1 Eklenti(ler)
Geçen yaz ekimi lithops aucampiae bunlar da.
Saksı harcı tamamen dere kumu ve ince çakıl karışımı. Eklenti 71462 |
İklimsiz Sen bu konuda oldukça tecrübe sahibisin.Ne kadar sürede bir ne kadar su veriyorsun?Çakıl koymak gelişimleri için şartmı?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025