agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Lithops (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/3956.htm)

acemi25 05-03-2019 19:49

2 Eklenti(ler)
Benim bebekler de bunlar nasıl toprağa alacaksam :)

acemi25 21-03-2019 07:03

Bebek lithopsları fısfısla sulamak ne kadar doğru acaba?

bonroad 21-03-2019 09:08

Herkese merhaba. Çok yoğun ve karışık günlerin ardından sizlere tekrar yazabilme fırsatını buldum. Muhittin bey, tavsiyeniz için çok çok teşekkür ediyorum. Dediklerinizi uyguladım lakin lithopsumu kurtaramadım. Ardından bir lithops daha kaybettim. şu anda iki tane tohumdan filizim var. burayı takip ederek onları büyütmeye çabalıyorum. Sizlere bir sorum olacak. Yetişkin lithops toprağı konusunda önerileriniz nedir? Çok farklı yerlerde farklı oranlar gördüm, siz ne kullanıyorsunuz? Yeni bir yetişkin almayı planlıyorum fakat bu sefer çok dikkatli olmak istiyorum. o yüzden önerilerinizi bekliyorum. hepinize iyi günler :)

acemi25 07-05-2019 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ümrann (Mesaj 1567538)
[IMG]https://i.hizliresim.com/mMvRD8.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/nQ1yDM.jpg[/IMG][IMG]https://i.hizliresim.com/v6MyDA.jpg[/IMG]
Merhaba arkadaşlar. Fotoğraflardaki lithopslar bakmaya çalıştıklarım. 2. Fotoğraftan görebileceğiniz mor renkli pleiospilos nelii royal flush türü ve pleiospilos nelii türü yeşil llithopslarım bir süre sonra önce yumuşamaya başlayıp sonra da çürümeye benzer şekilde öldüler. 1 ve 3. fotoğraflardan görebileceğiniz lithopslarımda yumuşa yok ama onlarında boylarında gördüğünüz şekilde uzama var. Bu durumların sebebi hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Merhaba; tecrübeli arkadaşlarım daha iyi bilirler ama altı drenajsız saksılarda fazla sudan çürümüş olabilirler. Boy uzaması da ışık eksikliği diye biliyorum.

acemi25 29-08-2019 13:20

Lithops konusu baya aşağılara düşmüş. Neredesiniz lithopscular?

Benim tohumdan yetiştirdiğim lithopslar yarılıp yenilendiler sanırım. Artık renkleri filan belli olmaya başladı hafiften. Yalnız ışığım az olduğundan biraz boya gidenler oldu :(

Sizler ne durumdasınız?

Sûz-i Dilârâ 02-10-2019 14:03

3 Eklenti(ler)
Bir yaşında tohumdan yetişen lithopslarım :) Çok zevkli bir süreçti, tekrar eksem mi diyorum:D

Eklenti 699145
Eklenti 699146

BUnlar da büyükler, çiçek hazırlığındalar:)

Eklenti 699147

Zca 02-11-2019 13:48

Merhaba bende lithops yetiştiriyorum.lithopslarımın alt gövdelerinde mantar gbi lekeler oluştu ve yumuşama da var sanırım onları kaybediyorum acil yardımınıZa ihtiyacım var çok fazla suladığım söylenemez sadece fıfıs yapıyorum 15-20günde bir. Günde 2-3 saat direkt güneş alıyorlar neyden kaynaklı böyle bir sorun olmuştur?

Mesut Temiz 02-11-2019 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zca (Mesaj 1576968)
Merhaba bende lithops yetiştiriyorum.lithopslarımın alt gövdelerinde mantar gbi lekeler oluştu ve yumuşama da var sanırım onları kaybediyorum acil yardımınıZa ihtiyacım var çok fazla suladığım söylenemez sadece fıfıs yapıyorum 15-20günde bir. Günde 2-3 saat direkt güneş alıyorlar neyden kaynaklı böyle bir sorun olmuştur?

Birkaç başarısız girişimden sonra lithops konusunda pes etmiş biri olarak çok şey bildiğimi söyleyemeyeceğim, ama lithops'ların su ve nem konusunda kaktüslerle kıyaslanamayacak kadar hassas olduklarını söyleyebilirim.. Kaktüslerim su içinde kalsa bile kolay kolay çürümezken, lithops'ların en küçük bir nem artışında çürümesi ya da mantar hastalıklarına yakalanıyorlardı... Lithops'ları kaybetmek çok kolay maalesef...
Bu bitki konusunda daha deneyimli arkadaşlar var, umarım onlardan biri görür ve kurtarmanız için önerilerde bulunabilirler...

birmucizeolsun 06-11-2020 23:59

Merhaba,
lithopslarimi ne zaman sulasam mutlaka bir kac tanesi bu sekilde yumusayip çürüyor. Suyu mu fazla geliyor acaba? Bonsai saksisinda alttan sulama yapiyorum. Bu kaybettigim 5. Lithopsum olacak. Lithops bakmaya yeni basladim sanırım bir seyleri yanlış yaptim. Bu zamanlarda lithopslarinizi kac gunde bir ve nasil suluyorsunuz? Bulundugu ortam ne yazik ki gunes gormuyor fakat tum gun aydinlikta cam onundeler.
Tesekkurler

[IMG]https://i.hizliresim.com/lV1zeK.jpg[/IMG]

Icarius 10-12-2020 14:57

1 Eklenti(ler)
Bende burada tohum çimlendirme serüvenimi paylaşmayı düşünüyorum.

kutunun en dibine lav taşı koydum, üstüne toprak koydum. iyicene suladım ve tohumlarımı üstüne serpiştirdim. onlarda suladım ve kutunun ağzını kapayıp streçledim. bakalım çıkacaklar mi acaba çok heyecanlıyım!

Icarius 14-12-2020 09:06

Güncelleme: 4. Gün ve çimlenme görmeye başladım. Ektiğim 50 tohumdan şu anda gözüme çarpan 15 civarı. 10. gün gibi streçi söküp kapağı açmayı planlıyorum böylece net çimlenme sayısını elde edebilirim. Bu yüzden fotoğrafını henüz çekmedim.

Icarius 17-12-2020 17:22

1 Eklenti(ler)
Eklenti 715230

Yedinci günün akşamında tohumlarımın hepsinin ciktigini gordum ve dayanamayıp acmaya karar verdim umarım bir sorun olmaz :D Dikkatimi çeken sanırım burada 50'den fazla tohum olması! Umarım hic birine sorun gelmeden büyütebilirim :p

Bilen biri sorumu cevaplarsa ayrıca çok mutlu olurum. Şimdi bunları ne kadar sıklıkla sulamam lazım? Bu toprak bayaği ıslak olduğu için sanki 1 ay böyle kalır gibi duruyor.

Cancan12 05-10-2024 21:26

Sorun nedir

2 Eklenti(ler)
Lithopslarım buruşmaya başladı sadece o bölgede buruşma var güneş yanığı mı yoksa hastalık mı tedavisi nedir?

Mesut Temiz 06-10-2024 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cancan12 (Mesaj 1625329)
Lithopslarım buruşmaya başladı sadece o bölgede buruşma var güneş yanığı mı yoksa hastalık mı tedavisi nedir?

Hastalık değil de güneş yanığı gibi görünüyor... Normalde biraz daha az güneş alacağı bir yere alıp güneşe yavaş yavaş alıştırmanız önerilir.. Ancak zaten sonbahara girdiğimizden güneş artık pek sorun olmayacaktır...

Cancan12 06-10-2024 21:59

Cevap için teşekkürler.Kış öncesi son güneşlerini alsınlar diye içeriden balkona aldım ama yaramadı, şimdi suladım ve iyileştirmeye çalışacağım.

Cancan12 12-10-2024 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cancan12 (Mesaj 1625329)

Maalesef lithopsum çürüdü ve öldü başka bir lithopsumda aynı problemi yaşadı(sulamadan önce buruşukluklar başladı güneş yanığı olacağını düşündüm) o da ölüyor topraklarını değiştireceğim inorganiklik oranını arttıracağım.

Mesut Temiz 14-10-2024 15:12

Lithopslar kadar hassas hiçbir sukulent görmedim.. Çocukluğumdan bu yana her tür kaktüs ve sukulenti başarıyla yaşatım, büyüttüm, çoğalttım, bir tek lithopslarda başarılı olamadım... Aylarca iyi gidiyor, sonra şartlarında hiçbir değişiklik olmamasına rağmen bir anda çürüyebiliyor... Sırf ölmelerine yol açmamak için lithops almayı bıraktım... Gayet iyi bakabilen ve çoğaltabilenler var tabii, ama oran olarak az olduklarını söyleyebilirim...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025