agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Lithops (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/3956.htm)

Ayşe Yıldız 05-12-2012 10:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yamadorian (Mesaj 1060780)
-5 C ye kadar dayanıyorlar.Hatta sisli havaları seviyorlar.Ama bir-iki hafta sonra kesinlikle iç mekana alınmaları gerekiyor.(ısıtılmayan mekana)

+5 Olmasın. Donmazlar mı?

Ayşe Yıldız 05-12-2012 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi polemos (Mesaj 1060781)
Teşekkür ederim sayın yamadorian. 17 C sıcaklıktaki odada ya da mutfakta durması problem olmaz sanırım.

Mutfak nemli olduğu için çok uygun değil bence ben iyi sonuç alamadım mutfakta duruyorken. Nem yüzünden geç yeniliyorlar kendilerini.

filizakkaya 08-12-2012 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1060088)
Sn filizakkaya;
Daha 4-5 gün olmuş ;) Toprağınız çok ıslak olmasın ki çürümesinler, nemli olsa yeter. Bir de umarım düzenli olarak havalandırıyorsunuzdur. Streçi kapatıp öylece bırakmayın, arada bir açıp, biraz bekledikten sonra tekrar kapatın ki hava da alsınlar.
Umarım ilk denemenizde size hayal kırıklığı yaşatmaz minikler ;)

Sayın gülenmelek bugün itibarıyla 20 tohumdan 5 tane tohum filizlendi.strecle üzerini örtüyorum ama gündüzleri işyeri sıcak olduğundan açıyorum ve iş çıkışı tekrar streç ile kapatıyorum.umarım hepsi olmasa da büyük çoğunluğu filizlenir.kurşun kalem ucu kadar bile yoklar foto almaya çalıştım ama net çıkmıyor.ilerleyen günlerde paylaşırim artık:)çok mutluyum ama cook:)

filizakkaya 08-12-2012 10:48

birde sadece camsil şişesine doldurduğum yağmur suyu ile suluyorum. Ama siz o sulama yetersiz derseniz sulamayı arttırabilirim

polemos 14-12-2012 02:02

Dışarıda sıcaklık 0 C'ye yaklaştığı için içeri aldım. Ev içerisinde 18 C'den aşağı bir yer yok. Umarım geç kalmamışımdır

polemos 03-02-2013 22:07

1 Eklenti(ler)
Mutfakta duran lithopsumun gövdesi küçülüp üstündeki yarık açılınca içine dikkatlice baktım. Yeni gövde geliyor hem de 4 parçalı :)

...nokta 11-02-2013 00:15

2 Eklenti(ler)
Lithopsumda değişimler oluyor ilk gördüğüm an kalbime inecekti parçalandı sandım ama sonradan tamamen görünce durumun farkına varıp normale döndüm :)

Eklenti 368918

Eklenti 368919

n.yıldız 12-02-2013 16:12

Arkadaşlar merhaba.
Sivas gibi soğuk bir memlekette lithops yetiştirebilir miyim? Eğer cevabınız evet olursa hemen bu minik yaratıklardan edinmeye çalışacağım. Sanırım Ankara'daki yapı marketlerde bulunur. Burada bulmam mümkün değil. Tohumdan yetiştirmeyi de göze alamıyorum. Çok yavaş büyüyorlar galiba.
Her konuda çok sabırlıyımdır ama çiçekler konusunda asla.
Artık Sivas'tan Ankara'ya yolu düşen bir arkadaşım olursa hemen fırsatı değerlendirmem lazım. Ya da Ankara'dan Sivas'a :)

yamadorian 20-02-2013 21:18

Merhaba, kışın dondan koruduğunuz müddetçe yetiştirebilirsiniz.

n.yıldız 20-02-2013 21:51

Cevap için teşekkürler. Şimdi hemen lithops arayışına girmem lazım.

meltemozhan 09-03-2013 11:33

Lithops (çiçek açan taş)

bende 3 ay önce internet sitesinden aldım iş yerimdeki arkadaşlarım sürekli çiçegim gelip oynuyorlardı baktım olmuyacak evıme goturdum hiç su vermedim int edindiğim bilgiler sayesinde ve çiçegim boy atı 3 cm kadar görünce çok mutlu oldum sabırsızlıkla çiçek açacağı günü bekliyorum :) :rolleyes:

alibaba 16-03-2013 21:23

Doğuran lithopslarım :))
http://www.agaclar.net/forum/1121831-post45.htm

onyxus 17-03-2013 15:55

[Güneş ışığını birebir taklit eden ampullerin altında büyüyorlar (fazla ısınmadan fazla kavrulmadan) .Asla güneş ışığını direkt almıyorlar . Bu tohumlar için yıkıcı olur. Belki bir yaşını geçtiklerinde alıştıra alıştıra güneşe çıkarabilirim.
Havalandırma ve sıcaklık ne fazla ne esik. Yani bir nevi Namibia ortamını taklit ediyorum.]

Sayın Sayın AizoaceaeFAN,
Mesajınızın üzerinden epeyce zaman gerçi ama, sakıncası yoksa alıntıda bahsettiğiniz ampullerin marka, model ve ne kadarlık alan için ne özellikte olduğunu öğrenebilir miyim?
Teşekkürler.

cnr 29-03-2013 12:02

bugun itibariyle lithops ekimine baslamaya karar vermiş biriyim, burada yazılanlara sadece goz gezdirme fırsatım oldu ve cok degerli bir bilgi kaynagı oldugunu gordum. emek veren tum arkadaslara tesekkurler. bakalım ilerleyen günlerde başarabilecekmiyim..

bu arada merak ettiğim bir soru var bu canlı taş bitkisinin göze en çok hitap eden bir türü varmıdır?

gizsu 30-03-2013 16:37

1 Eklenti(ler)
Arkadaslar benim litopsun birtanesinin dis yapraklari curumus ve diger yapraklarda yumusamis nasil kurtarabilirim biranda oldu..

ezo 10-06-2013 21:32

2 Eklenti(ler)
lithops juli min gövdesinde buruşma var. Sayfalrda okumuştum bu fazla **** az suladığımın göstergesiydi ama şimdi forumda nerde okuduğumu bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Işte resmi..

kaktüsçüm 22-09-2013 19:08

lithopslara bakamıyorum galiba..gelişimleri hiç iç açıcı değil

kaktüsçüm 22-09-2013 19:09

1-2 tane çürüttüm sonra az sulamaya başladım..ama hiç büyümüyorlar, çiçekte düzgün açmadılar, ve içinden yeni lithops çıkarken daha küçük çıkıyor

hnd76 23-10-2013 19:03

5 Eklenti(ler)
Eklenti 449283
Eklenti 449285
Eklenti 449286
Eklenti 449287
Eklenti 449289

...nokta 24-10-2013 11:04

Merhaba arkadaşlar aklıma takılan bir soru var da lithopslarımızı kaktüs coşturan tarzı bi ürünle sulasak zararı olur mu ki?

balurcaği 26-10-2013 22:26

Merhaba Arkadaşlar

İnternetten satın aldığım 3 lithopsumu, bütün araştırma ve yardım taleplerime rağmen başka türlü bir yönlendirme olmadığından internetten sipariş ettiğim kaktüs toprağına ektim.

Ekimden biraz önce fısfısla hafiften nemlendirdim. Ekimden sonra herhangi bir sulama yapmadım. İki gün kadar sonra az bir sulama yapmayı düşünüyorum. Okuduklarımdan bu sonuca varabildim.

Genelde toprak kullanılmaması, sadece taş kırıkları kullanılması gerektiği yönünde yönlendirme var. Ne yapmalıyım sizce? Daha dün ektim onları, bir hafta sonra söküp çakıla eksem zarar görürler mi? Bu su işini de bir türlü çözemedim. Su verip vermemem gerektiği konusunda bin türlü görüş var. Kışa yaklaşıyoruz, bu dönem lithopsların sulamasının kesilmesi gerektiği dönem. Fakat kargoda geldiler, kökleri açık şekilde. Biraz olsun sulamam gerekmez mi bir kaç gün sonra?

Lütfen birileri yardım etsin.

Sudenur 26-10-2013 23:40

Sayın balurçaği, kesinlikle sulamayın, susuzluktan değil, toprağını ıslak veya nemli tuttuğunuz takdirde kaybedersiniz lithopslarınızı. Hel de bu mevsimde.. Mart sonuna kadar ne toprağını değiştirin ne de elleyin, bırakın uyusunlar, havaların ısınması ile birlikte çakıl karıştırdığınız toprağa alır ve sulamayı dikkatli ve iki üç hafta da bir yaparsanız iyi olur, güzel günlerde büyütün.. :)

balurcaği 27-10-2013 08:48

sudenur çok teşekkür ederim. sulamayacağım. siparişlerim köklerinden sökülmüş şekilde topraksız geldikler. İlk ekimde toprağa tutunmak için biraz olsun su gerekir diye düşündüm eski alışkanlıklarla.

onları ekip tatile ailemin yanına geldim. iki gün sonra gittiğimde sanki kurumuş olacaklar diye korkuyorum:)

balurcaği 27-10-2013 08:49

sudenur çok teşekkür ederim. sulamayacağım. siparişlerim köklerinden sökülmüş şekilde topraksız geldikler. İlk ekimde toprağa tutunmak için biraz olsun su gerekir diye düşündüm eski alışkanlıklarla.

onları ekip tatile ailemin yanına geldim. iki gün sonra gittiğimde sanki kurumuş olacaklar diye korkuyorum:)

hnd76 28-10-2013 19:18

3 Eklenti(ler)
İnanılmaz bir olay; lithopsumun saksısının dibinde birçok yavru vardı, gözlerime inanamadım..
Geçen seneki tohum kapsülünü saksısına bırakmış ve ben daha yeni farkettim... Hemen 777 attığım mesajdaki resimli haline baktım, meğerse o tarihte de varmış. Onları o kadar çok gözlemliyorum ki gözümden hiçbir şey kaçmaz zannederdim. Ben anlamadan büyümüşler bile.

Eklenti 450265
Eklenti 450266
Eklenti 450267

balurcaği 29-10-2013 13:09

Nazar değmesin çok güzel görünüyorlar. Benim lithopslarım da iki gün önce böyle görünüyordu:(

tranquila 03-11-2013 11:00

1 Eklenti(ler)
Benim de artık bir lithops'um var ;) cok sevimli değil mi? Dün aldım. Hiç sulamadım. Bu sonbahar çiçek açıp açmadığını bilmiyorum. Deneyimli arkadaslar yardımcı olabilir misiniz? Sulamalı miyim? Su an aydınlık bir yerde duruyor ama cam önünde mi alsam acaba?

olcim 04-12-2013 16:37

3 . kez tohumunu ektim , umarım bu denemem olumlu olur . Sizlerinkilere bayıldım , ben çimlendiremedikçe bir daha deniyorum . Sabır sabır sabır !
Ellerinize sağlık .

tranquila 05-12-2013 21:24

1 Eklenti(ler)
Bizde bir kıpırdanma var, kollarımızı açtık 😊
Çiçek mi beklemeliyim yoksa :eek:

tranquila 11-12-2013 15:13

Daha önce lithopsu çiçek açan arkadaşlar bilgi verebilir misiniz? Lithops çiçek açarken böyle yaprakları açılıyor mu? Yoksa çiçek açmasıyla bir ilgisi yok mu? :rolleyes:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025