![]() |
Ben ayın 12 sinde ektim galiba 5.gün ilk filizi gördüm sonra yavaş yavaş çıkmaya başladılar sabah akşam sprey ile sulama yapıyorum bol ışık alan bir yerde duruyor arasıra güneşe çıkarıyorum bir saat kadar ara sırada kapağı açıp havalandırma yapıyorum.
Yani anlayacağınız gözüm hep onlarda ve artık saymıyorum çünkü karışıyor. Cemo yan yatma olayına gelince şu an kökleri tam gelişmediği için toprağa fazla tutunamıyorlar sprey ile sulama yaparken tazyik yüzünde bazılarının yan yattığını gördüm ve spreyleme işini uzaktan yapmaya başladım ama tekrar düzeliyorlar merak etme |
Alıntı:
Hatta Sevgili Gülnar Önay Ablamın yazdığı kitapları da okuyorum. Ama lithopslar beni üzüyor. Asla derinde de değiller, fısfıslıyorum da? |
Giderken yoğurt kabımı karşı komşuma bırakmıştım, biraz önce aldım, benim minişler 53 tane olmuşlar. Kendime ektiklerimin hepsi çimlenmiş, geri kalanlar komşumda onunkileri daha görmedim. Artık yoğurt kabının üstünü örtmüyoruz değil mi?
|
Yukarıdı wolkan'ın yazdıklarını okudum, sanırım hala kapak kapanacak.
|
wolkan,toprağa yapışan lithopslar sanırım orda çürüyecekler:(Doğrulmak gibi bir emare yok arkadaşım.Ne yapsam acaba?
|
Arkadaşlar acaba tohumlarımız tek bir türden miydi yoksa hepsi farklı farklı lithopslaramı aitti. Sanırım bunu öğrenmek için bayağa bekliycez:) Benim üç tane filiz aynen duruyor. Dün fısfıslarken birtanesini yerinden çıkartmışım yanlışlıkla sonra onu tırnak ucuyla toprağa itip yanlarına toprak takviyesi yaptım bekliyorum umarım birşey olmaz.
|
Forumda yazmıştı Uyar Abi hepsi aynı tür...
Bende de yerinden çıkan birkaç filizlenmiş lithops vardı. Pressel ile toprağa çok küçük bir delik açıp, yine pressel ile filizleri hafifçe tutup toprağın içine koydum. Derine değil ama, birşey de olmadı gayet yerinde keyifleri. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sanırım bendekilerin hepsi çıktı artık bundan sonrası daha önemli sanırım |
Arkadaşlar fıs fısa devam ediyoruz. Ama bu aralar hatta kışa kadar güneş yüzü göstermeyin. Çünkü şu anda ülke genelinde sıcaklıklar bir hayli arttı. Çimlenen o lithopslarımızı bu kavurucu sıcaklarda yakmayalım. Hepimiz üzülürüz sonra. Birde üst kapakları açık kalsın artık dediğim gibi sıcaktan bunalırlar. Gölge şart ama bol ışıklı gölge. Ara sıra bir büyüteçle kontrol edin bitkilerinizi.
Ayrıca fısfıs yaparken yana yatmalar olduğu hakkında bazı şikayetlerimiz var. Bunu kontrol altına almak istiyorsanız perlit tavsiye ederim. Küçük taneli perlit (lithopsların başları kadar yani) temin edebilirseniz bitkilerin diplerine doğru onları destekleyecek şekilde kabın yüzeyine serpebilirsiz. Bu hem nemi tutmayı sağlar hemde sağa sola yatmaları engellemiş olursunuz. Ayrıca yana yatmalardan dolayı kökler dışarıda kalmış olabilir bu sayede kökleride korumuş oluruz. Saygılarımla, Ömer CANIZ İstanbul |
2 tane lithops filizi var :)) 28 haziranda tohumları ekmiştim.. 6 günde yeşillendiler :)
|
Sanki büyüme yavaşladı gibi wolkan:(üstünü açtım, ışık alan cam önüne yerleştırdim.Arada yan yatanlar oluyor hala,kürdan yardımıyla düzeltiyorum.Captan verdim dün,mantar olmasınlar diye.Su fısfıslamaya devam ediyorum.Minik akvaryum taşlarıyla(perlit büyüklüğünde) destekliyorum bir yandan da.Durum bu benimkilerde
|
Benim lithopslarda aynı Cemo'nun anlattığı gibi:) Sağdan soldan destekliyorum ve büyüme çok yavaşladı.
|
Ben de, bana lithops sevgisini aşılayan sevgili İlkin ve sevgili İklimsiz'e teşekkür ederim.:)
Eklenti 42666 Eklenti 42667 |
Lithops yetiştiriciliği ve genel bilgiler (Çeviri)
Ayrı bir başlığa taşıdım. İlk mesaja eklenmeyecek kadar uzun çünkü... Teşekkür ederiz :) |
3 Eklenti(ler)
Çiçek açıyor bu minikler.:)
Biraz erken değil mi? İkinci fotoğraftaki Lithops Fredericinin yanyana dördünün içinde tomurcuk var. Eklenti 43844 Eklenti 43845 |
Sevilay Hanım, lithopslarınıza çok iyi baktığınız belli oluyor. Tüm güzelliklerini sizlere çiçeklerini göstererek belirtiyorlar. Sizden ricam çiçek açma döneminde saksının yerini hiç oynatmamanız. Ve ayrıca cole koduna açma tarihlerini ve sürelerini not etmeniz.
Saygılarımla, Ömer CANIZ İstanbul |
Sevgili İlkin, İklimsiz ve Ömer bey,
Biliyorum, çok başınızı ağrıttım doğruyu bulacağım diye.:) Sonunda bir çeviri bile yaptırdım hepimizin faydalanması için. Yaptığım iş ne olursa olsun, hakkını vererek yapmak gibi bir huyum var. Bu konuda daha öğrenci olduğumu, öğrenmem gereken daha çok bilgi olduğunu biliyorum. Ömer bey, uyarınızı dikkate alacak, çiçek açma tarihi ve sürelerini mutlaka not alacağım.:) |
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir siteye giremiyorum, çoğunlukla burada olmama rağmen bilgisayarı açmaya fırsatım olmuyor.
Minik lithopslarınız ne alemde acaba.? Neden sorduğuma gelince... Ben büyük çoğunluğunu kaybettim. O kadar dikkat etmeye çalışmama rağmen sabah olunca bakıyorum birkaçı yok olmuş, ertesi gün bakıyorum yine azalmışlar. Nedenini hala bulamadım. Çok üzgünüm. Acaba beceriksizler sıralamasında başımı çekiyorum? Sabah akşam fısfıslamama rağmen neden böyle oldu acaba? |
Belki de bu sefer çok sulandığı için çürüyüp gittiler. Ben sadece akşamları biraz spreyle suluyorum artık, bende bir kapsülden birsürü filiz çıktı arada benim de kaybettiklerim oldu ama şuanda o ince hallerine göre baya bir büyüdüler ve bir sürüler. Ölmezlerse bir kısmını seve seve paylaşırım isteyenlerle...
|
Alıntı:
|
Sevgili ilkin, resimlersen senin lithopsları , bize fikir olurdu. Benimkiler çok küçükler.Güneşe ne zaman çıkaracağız bu bebeleri?
|
Arkadaşlar benimkiler hala sapasağlam hiç bir şey yok kapağı atalıda çok oldu artık üstlerini kapatmıyorum hatta birkaçını alıp saksıya ektim bakalım ne olacak diye eğer bu saksı işi tutarsa hepsini saksılamayı düşünüyorum minik saksılar bile hazır:)) tabi biraz büyütüp dağıtmayı düşünüyorum çünkü 100 ün üstünde filiz var ikişer üçer ekersem bayağı saksı yapıyor hepsini nereye koyarım sonra
|
2 Eklenti(ler)
İlk resim 24 haziran günü çekildi. ikinci resim de 5 ağustos günü.
Baya büyümüşler anlaşılan. ;) Eklenti 44510 Eklenti 44511 |
Benimkiler bol ışık alıyor, haftada 1-2 kere de güneşe çıkartıyorum 2-3 saat güneş alıyorlar. Akşamları da spreyle fısfıslıyorum, bazı günler 2 günde bir fısfıslıyorum. Yaptığım çok özel birşey yok. Umarım sizinkiler de gelişir güzelce.
|
İlkin senin lithopslar gerçekten tombiş tombiş olmuşlar. Toprak mı ekledin üstüne? Lithopsları, sitede önerildiği gibi kum ağırlıklı karışıma ekmiştim. Arada sıvı gübre veriyorum yine de çok küçükler :(
|
Benimkiler kaktüs toprağı karışımındalar, dere kumu, torf, bahçe toprağı var çokca da minik taş var. Geçenlerde kökler biraz dışarıda kaldı diye köklerin üstüne yine kaktüs toprağı karışımından döktüm. Yaptığım özel birşey yok yani.
|
Gülşen, biz kum ve bahçe toprağına ektik. Sulaya sulaya beton oldu toprak:)) Eee beton olan toprakta nasıl kök salsınlar.
|
Benimkiler resmen kumlu toprakta ama kala kala dün bir baktım bir tane kalmış..Sanki beş tane havaya uçmuş.. Kuşlar yemiş olabilir mi acaba ? 2-3 gündür üstü açıktı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025