![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
|
Konuya vakıf olmuşsunuz.
Alıntı:
Özelden yazılan bu mesajın cevabını bir kopyasın forumlarada taşıyarak paylaşımlara sunacağım. Ben size bu işlemi madde madde açıklıyarak sonuç almanızı kolaylaştıracağım. 1. Atıklarınız için mutfağınızda hava almaz contalı kapağı ve tahliye için bir musluk bulunduran bir kabınızın olduğunu kabul ederek, işe başlıyabiliriz. 2. Atıklarınızı doğruyarak küçültmekte yararar var, her atık ilevesi ile aktifleci Em preparatını ile edip kapımızın içinde boş kalan yerdeki havadan atıklarımızı izole etmek için bir örtü malzemesi bulundurmakta fayda var, bu işlem tamamlandıktan sonra contalı kapak kapatılıp atıkların hava almaması sağlanmalıdır. 3. Atıklarınızın üzerinde ortam sıcaklığına bağlı olarak beyaz küflerin oluşmaya başlaması ile işlem olgunlaşma sürecine girmiş olmaktadır, aynı zamanda atıkların bulunduğu kap açıldğında da turşu kokusu oluşmuş olmaktadır. 4.Musluktan alacağınız eriğin ph 3.5-4 arasında dır, siz bunu klorsuz su ile sulandırarak seyreltmelisiniz, sıvının ph'ı kontrol işlemi forumlarda anlatıdığı üzere ölçmelisiniz. 5. Kabınızda bulunan atıkların kendi suları bittikten sonra siz kolorsuz su ilavesi ile Em preparatı ilave ederek işleme devam edebilirsiniz. 6. Oluşan sıvı gübreyi fazla bekletmeden tüketmelisiniz, aksi takdirde olaya çürükçül bakteriler müdahil olarak zararlı patojenler üreyebilir. 7. Atıkların posalarını toprağa gömerek kompostlaştırabileceğiniz gibi başka atıkların kompostlaşmasında aktivatör işlemi içinde kullanabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar dilerken konuya ilginizden dolayı teşekkürlerimi sunarım, sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|