Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı
Sayın sarıcan zeytınlı bahce ve hocalarımıza tesekkurler
artık bu iş bir delılık halıne gelıyor benım için
|
Sn. Safranlı Sizin bu konuya ilgi duyarak yaklaşmanız yerinde bir haraket olmaktadır, bizler bu konunun gelişmesini sağlıyarak çalışmalarımızı güncelde daha pratik yaklaşımlar sunmaktayız, bu yaklaşımlara geçmden önce size bu konunun detayları hakkındaki bilgileri aktarmadan önce geçmişteki bilgilerimi sunmak isterim.
Bu çalışmalar
bu konu başlığında başlamıştı bu günkü uygulamalar içindeki gelişmeler baharda bahçelerin yeşillenerek otlanmasını her kesin bir külfet olarak algılamasının aksine benim için bu yeşillikler bir azot kaynağı olarak değerlendrme çalışmalarına götürmekteydi.
Bahçemin yeşil otlarının toplanarak 2 tonluk polyester depo içinde kendi yöntemlerimle oluşturduğum aktifleyici ile beraber yeterli miktarda ilave ettiğim hümik asitli kuyu suyu içinde fermantasyon işlemini başlatıyordum.
Fermantasyon işlemi tamamlandıktan sonra fergitasyon(sulama ve gübreleme) sistemi içinde damlama olarak bitkilerimin gelişmesini temin ederek bitki yetiştirmede bitkilerimi gübreleme işinde minumum maliyetlede ekonomi sağlıyordum.
Sezon bitince depo içinde kalan posalarıda, toprak içinde oluşturacağım kompost içinde aktifleyici olarak kullanmaktaydım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı;
Pazar gunu ıtıbarıyle dun saksıda bıber ekmıştım (yanlış anlasılmasın yaklasık 10 dönüm meyve bahcesı ve çiçekçilikle ugrasıyoruz)ilk denemelerım için biberler uygun olucak
|
Yukarıda paylaştığım güncel bilgileri sunarak sizide ekonomik olan bu sistemle 10 dönümlük bahçenizde büyük yararlar sağlıyabilirsinizi, bu bilgilerimin gerçekliğini bahçemi izliyerek sizde fark edeceksiniz.
Bahçemden yansıyan bu güzellikler
bu çalışmamın delilleri olmaktadır