View Single Post
Eski 24-06-2011, 11:04   #326
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Çalışmalar iyi yönde.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smarty17 Mesajı Göster
Ben yeni bir kapta biriktiriyorum.Doldumştu vede sıcaklık hissettim.İyi birşeymi ? Vede bu sefer daha farklı düzenek kullanacağım.Kullanmayı düşündüğüm kap (Resim 1) vede EM olmadğığ için kuru ekmek mayası, pekmez, yoğurt suyu, kullanmayı düşünüyorum. İşe yarar mı ?
Elbette yarayacaktır

Arkadaşım smarty17;Aktifleyici olarak Yoğurt suyunu ve ekmek mayasını ayrı bir kapta pekmezle aktif ederek köpürmesini sağladıktan sonra atıklarının arasına birer miktar koyarak hava sızdırmaz kabınızı doldurup üzerinede klorsuz su ilavesi yaparak kapağı kapatıp süreci başlatmış oluyorsunuz.

İşlemde mikro organizmalar atıklardaki organik maddeyi parçalama işlemini fermantasyon yöntemi ile mineralize etmeye ve bu atıkları sahip oldukları mineralleri ayırarak suya bırakacaklardır.

İşlem sürecinde birçok kimyasal olaylar içinde ph dereceside 3,5- 4,5 gibi değerler alacaktır, işlemin devamı içinde bu eriyikten istifade etmek istersen kabındaki musluğu kullanarak eriyik aldığın kadar kabına klorsuz su ilave edereken bir miktar da hazırladığın aktifleyici de koymalısın.

Yukarıda bahsettiğim eriğin ph şını ve ec değerlerini yetiştireceğin bitkilerin ve toprağının yapısına uygun hale getirmek için gereken sulandırmaları yapmalısınız.

Bu konunu yorumunu aldıktan sonra diğer sorularınızada gereken cevabı vereceğim sevgilerimle başarılar dilerim

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön