View Single Post
Eski 25-05-2011, 16:59   #313
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Epsody
Mikroorganizmaların renkleri konusunda söyledikleriniz çok genel bir tanımlamadır. Ancak çok fazla genelleştirmek de doğru değil çünkü örneğin penisilin de yeşildir ama faydalıdır. Bir başka örnek ise, Aspergillus. Bu da siyah renktedir ve yararlıdır. Kolay gelsin. Sadece bu saptamayı belirtmekte yarar var.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Fermantasyon kovasında beyaz küflerin olması doğal bir oluşum, endişe edilecek bir durum yok, sarı küflerde kabul ediebilir, sarıdan sonra yeşil ve siyah küfler gelmektedir, bunlar kabul edilmezler sebebide oksidayonun ortaya kuyduğu oluşumlardır.

Fermentasyon işlemi havasız ortamın bakterileri tarafından oluşmaktadır, fermantasyon kabının içinde hava alımına müsade etmemeliyiz, kap içinde boşluk kalıyorsa bu boşluğun oksijeninden etkilenmemek için ayrıca bir ürtü örtmekte fayda vardır.



Arkadaşım seyreltme oranına yapacağım yorum için eriğin ph 'nı bilmem gerekir, eczahanelerden alacağın ph kağıtları ile bu konuda fikir edinebilirsin, sulandırma oranlarında 6-6,8 ph seviyesine çekerek bu oranları sağlıyabilirsin.

Ama pratik olarakda sulama suyu içersine katarak uygulamak bence en iyisi olmaktadır, çalışmaların iyi gidiyor sonuçların kayda değer olarak kabul edilir, hep başarılar seninle olsun hoşça kal, sevgilerimle.


Düzenleyen Dogasever : 25-05-2011 saat 17:00 Neden: ek
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön