agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Soğuk Kompost
(https)




Beğeni Düzeni320Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-05-2011, 08:26   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi novazet Mesajı Göster
Sn. Epsody; bugün kontrol etmek melas eklemek için fermentasyon kovasının kapağını açtım. Üzerinde beyaz küfler oluşmuştu. Bu sonucun başarılı olduğunu mu gösteriyor?
Fermantasyon kovasında beyaz küflerin olması doğal bir oluşum, endişe edilecek bir durum yok, sarı küflerde kabul ediebilir, sarıdan sonra yeşil ve siyah küfler gelmektedir, bunlar kabul edilmezler sebebide oksidayonun ortaya kuyduğu oluşumlardır.

Fermentasyon işlemi havasız ortamın bakterileri tarafından oluşmaktadır, fermantasyon kabının içinde hava alımına müsade etmemeliyiz, kap içinde boşluk kalıyorsa bu boşluğun oksijeninden etkilenmemek için ayrıca bir ürtü örtmekte fayda vardır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi novazet;
Şişelerdeki sulandırılmış melasa akşamdan toz hamur mayası kattım. Bu melası sabah kovaya ekledim.
Kovadan aldığım sıvı eriyik, bu eriyiği yaklaşık olarak 1:500 oranında sulandırarak evdeki çiçekleri ve bahçedeki bitkileri suladım. Suyla seyreltmede bu oran doğru mudur?
Arkadaşım seyreltme oranına yapacağım yorum için eriğin ph 'nı bilmem gerekir, eczahanelerden alacağın ph kağıtları ile bu konuda fikir edinebilirsin, sulandırma oranlarında 6-6,8 ph seviyesine çekerek bu oranları sağlıyabilirsin.

Ama pratik olarakda sulama suyu içersine katarak uygulamak bence en iyisi olmaktadır, çalışmaların iyi gidiyor sonuçların kayda değer olarak kabul edilir, hep başarılar seninle olsun hoşça kal, sevgilerimle.

Ahu_E beğendi.
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025