View Single Post
Eski 13-05-2011, 07:27   #307
_kevser_
Ağaçsever

_kevser_'s Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2011
ben de konu içerisindeki bi çok yazıyı okudum ancak takdir edersiniz ki sahip olamadığımız teknik bilgiler ve isimler gerçekten baş ağrısı yaptı daha doğrusu ayrıntılarıyla anlayamadım ama hiç anlamadm da sayılmaz tabi

özetleyecek olursak organik atıklarımızdan gübre yapma işlemini fermantasyonla da sağlayabiliriz hatta fazladan sıvı gübremiz de olaabilir
ama burda EM diye bi faktör var ki kafamı karıştırdı o fermantasyon sıraasında ortaya çıkacak zararlı mikroorganizmaları egale ediyo sanırım
evet buraya kadar anladıklarım bu sonrasında ise bu kovayı sorayım bir de
ben de o hazır üretilen kovadan değil de şu büyük soğuk su saklamak için kullanılan kovalardan kullansam(su termosları yani muslukları da var hem onların bir de hava geçirmiyolar )verimli olur mu acaba ?
hmmm
bir de benim dde kendi çapımda organik madde yönünden zengin toprak üretme yönünde çabalarım olmuştu ki ben de bi adet büyük saksının içerisinde mutfak atıklarıyla toprak karıştırarak ve bi süre üzerini kapatıp bi eriyik oluşturmuştum ve hatta kullandığım bu toprak bitkilerimin çok güzel çiçeklenmesini sağlayarak beni onore ederek çok mutlu etti
dediğim gibi sayfadaki yazıları şöyle bir okudum ancak sahip olamadığım teknik bilgi yoksunluğu tıkanmama sebep oldu
yine de teşekkür ediyorum
fikir sahibi olabildim en azından

_kevser_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön