agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Soğuk Kompost
(https)

Beğeni Düzeni320Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-05-2011, 08:51   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
himone Arkadaşıma paylaşımlar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
Sizin yaptığınız çukurun genişliği aşağıdaki linkteki gibi ise yakşalık 2 metre genişliği mi var? Çünkü resimdeki çukurun her tarafını yapraklarla örtmüşsünüz...
Arkadaşım Çukuru toplıyabileceğin malzemelerin kuru haline göre hesap ederek açmalısınız, çukura koyduğum malzemeleri katlar halinde koyarken, bir miktar kuru yaprakları örtü olarak seriyorum, yaş malzemeleri oksidasyonun etkilerinden korumak için bu şekilde koku ve sinek oluşumunuda engellemekteyim.

Bu işlem istenirse toprak üstündede uygulanabilmektedir,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
Birde haziran'da açtığımız çukura hergün evde çıkan atıkları atarsak bahçenin o tarafında sinekler dolmaz mı? Çünkü çukurun ağzı kapalı olmayacak dolana kadar...
Arkadaşım söylediğim gibi yaş malzemeleri örtmek zorundayız, bu işi yapmak için elimizde devamlı bir kuru malzeme bulunmalı, mevsimine göre yaprak olur kuru ot olur, kuru malzemelerimizi her zaman yaşı örtecek durumda kullanmalıyız , koku oluşu malzemelerimizin enerji kayıplarını arttıracaktır.

İnsan bu işi günülden yapmaya başladığı zaman gerekli oluşumlar sağlamada zorluk yaşamıyor, örtü malzemenin altında kompost süreci işliyor, belli zamanlarda alt üst etmek homojen karışım sağlamaktadır.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2011, 20:14   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2010
Sn. Epsody; bugün kontrol etmek melas eklemek için fermentasyon kovasının kapağını açtım. Üzerinde beyaz küfler oluşmuştu. Bu sonucun başarılı olduğunu mu gösteriyor?

Name:  IMG_6684.JPG
Views: 6048
Size:  53.9 KB

Şişelerdeki sulandırılmış melasa akşamdan toz hamur mayası kattım. Bu melası sabah kovaya ekledim.

Name:  IMG_6687.JPG
Views: 8217
Size:  13.3 KB

Kovadan aldığım sıvı eriyik, bu eriyiği yaklaşık olarak 1:500 oranında sulandırarak evdeki çiçekleri ve bahçedeki bitkileri suladım. Suyla seyreltmede bu oran doğru mudur?

Name:  IMG_6688.JPG
Views: 5198
Size:  10.4 KBName:  IMG_6682.JPG
Views: 5142
Size:  8.2 KB

novazet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2011, 08:26   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi novazet Mesajı Göster
Sn. Epsody; bugün kontrol etmek melas eklemek için fermentasyon kovasının kapağını açtım. Üzerinde beyaz küfler oluşmuştu. Bu sonucun başarılı olduğunu mu gösteriyor?
Fermantasyon kovasında beyaz küflerin olması doğal bir oluşum, endişe edilecek bir durum yok, sarı küflerde kabul ediebilir, sarıdan sonra yeşil ve siyah küfler gelmektedir, bunlar kabul edilmezler sebebide oksidayonun ortaya kuyduğu oluşumlardır.

Fermentasyon işlemi havasız ortamın bakterileri tarafından oluşmaktadır, fermantasyon kabının içinde hava alımına müsade etmemeliyiz, kap içinde boşluk kalıyorsa bu boşluğun oksijeninden etkilenmemek için ayrıca bir ürtü örtmekte fayda vardır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi novazet;
Şişelerdeki sulandırılmış melasa akşamdan toz hamur mayası kattım. Bu melası sabah kovaya ekledim.
Kovadan aldığım sıvı eriyik, bu eriyiği yaklaşık olarak 1:500 oranında sulandırarak evdeki çiçekleri ve bahçedeki bitkileri suladım. Suyla seyreltmede bu oran doğru mudur?
Arkadaşım seyreltme oranına yapacağım yorum için eriğin ph 'nı bilmem gerekir, eczahanelerden alacağın ph kağıtları ile bu konuda fikir edinebilirsin, sulandırma oranlarında 6-6,8 ph seviyesine çekerek bu oranları sağlıyabilirsin.

Ama pratik olarakda sulama suyu içersine katarak uygulamak bence en iyisi olmaktadır, çalışmaların iyi gidiyor sonuçların kayda değer olarak kabul edilir, hep başarılar seninle olsun hoşça kal, sevgilerimle.

Ahu_E beğendi.
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2011, 16:59   #4
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Epsody
Mikroorganizmaların renkleri konusunda söyledikleriniz çok genel bir tanımlamadır. Ancak çok fazla genelleştirmek de doğru değil çünkü örneğin penisilin de yeşildir ama faydalıdır. Bir başka örnek ise, Aspergillus. Bu da siyah renktedir ve yararlıdır. Kolay gelsin. Sadece bu saptamayı belirtmekte yarar var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Fermantasyon kovasında beyaz küflerin olması doğal bir oluşum, endişe edilecek bir durum yok, sarı küflerde kabul ediebilir, sarıdan sonra yeşil ve siyah küfler gelmektedir, bunlar kabul edilmezler sebebide oksidayonun ortaya kuyduğu oluşumlardır.

Fermentasyon işlemi havasız ortamın bakterileri tarafından oluşmaktadır, fermantasyon kabının içinde hava alımına müsade etmemeliyiz, kap içinde boşluk kalıyorsa bu boşluğun oksijeninden etkilenmemek için ayrıca bir ürtü örtmekte fayda vardır.

Arkadaşım seyreltme oranına yapacağım yorum için eriğin ph 'nı bilmem gerekir, eczahanelerden alacağın ph kağıtları ile bu konuda fikir edinebilirsin, sulandırma oranlarında 6-6,8 ph seviyesine çekerek bu oranları sağlıyabilirsin.

Ama pratik olarakda sulama suyu içersine katarak uygulamak bence en iyisi olmaktadır, çalışmaların iyi gidiyor sonuçların kayda değer olarak kabul edilir, hep başarılar seninle olsun hoşça kal, sevgilerimle.

Düzenleyen Dogasever : 25-05-2011 saat 17:00 Neden: ek
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025