agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Soğuk Kompost
(https)




Beğeni Düzeni320Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-05-2010, 19:29   #11
Ağaç Dostu
 
S Güngör's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 199
Yapmayı çok heves ettiğim bir şeydi bu. Bilgilendirmeler için başta teşekkürler.

Ben bütün sene (bütün yaz) biçtiğim çimleri bir yerde topluyorum. Görünen kısmı saman oluyor ama içleri çok ilginç haller alıyor.
Karıştırınca garip gazlar çıkıyor. İçine açıp bakınca yer yer kararmış yer yer beyazlaşmış olarak buluyorum. Pek hoşuma gitmiyor.
Fundalık toprak gibi olsun istiyorum ama 2 yıl önce biriktirdiklerim ancak toprak kıvamına geldi.

Sizin anlattığınız uygulamayı büyük ölçekteki çim artıklarına uygulama şansımız var mıdır?

Aslında yazılanları büyük oranda okudum. Şimdi önce mayayı hazırlamamız gerekiyor sanırım. Maya için saydığınız şeylerden aklımda yoğurt suyu ve ekmek mayası kaldı. Bu ikisini pekmez meyve vs gibi atıklarla besleyeceğiz sanıyorum. Bu karışım kıvama gelir gelmez buzdolabında yerini alacak. Zamanı gelince ben çimleri biçeçeğim. Hepsini (sığmaz ama) kapaklı bir varile koyacağım. Buzdolabındaki karışımı ilave edeceğim. Karıştıracağım. Buraya kadar tamam.
Bundan sonrası da kolay 10 15 gün gölge serin bir yerde bekleyecek. FAkat bir noktasını netleştiremedim kafamda işin. Kapağını kapatıp beklemeye almadan önce varil içindeki son karışımın kıvamı ne olmalıdır? Su katmalıyız değil mi? Bu kısmı hakkında bilgi rica ediyorum. Ve varsa eksiğim tamamlamınızı...

S Güngör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025