View Single Post
Eski 13-05-2010, 18:29   #201
S Güngör
Ağaç Dostu

S Güngör's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Yapmayı çok heves ettiğim bir şeydi bu. Bilgilendirmeler için başta teşekkürler.

Ben bütün sene (bütün yaz) biçtiğim çimleri bir yerde topluyorum. Görünen kısmı saman oluyor ama içleri çok ilginç haller alıyor.
Karıştırınca garip gazlar çıkıyor. İçine açıp bakınca yer yer kararmış yer yer beyazlaşmış olarak buluyorum. Pek hoşuma gitmiyor.
Fundalık toprak gibi olsun istiyorum ama 2 yıl önce biriktirdiklerim ancak toprak kıvamına geldi.

Sizin anlattığınız uygulamayı büyük ölçekteki çim artıklarına uygulama şansımız var mıdır?

Aslında yazılanları büyük oranda okudum. Şimdi önce mayayı hazırlamamız gerekiyor sanırım. Maya için saydığınız şeylerden aklımda yoğurt suyu ve ekmek mayası kaldı. Bu ikisini pekmez meyve vs gibi atıklarla besleyeceğiz sanıyorum. Bu karışım kıvama gelir gelmez buzdolabında yerini alacak. Zamanı gelince ben çimleri biçeçeğim. Hepsini (sığmaz ama) kapaklı bir varile koyacağım. Buzdolabındaki karışımı ilave edeceğim. Karıştıracağım. Buraya kadar tamam.
Bundan sonrası da kolay 10 15 gün gölge serin bir yerde bekleyecek. FAkat bir noktasını netleştiremedim kafamda işin. Kapağını kapatıp beklemeye almadan önce varil içindeki son karışımın kıvamı ne olmalıdır? Su katmalıyız değil mi? Bu kısmı hakkında bilgi rica ediyorum. Ve varsa eksiğim tamamlamınızı...

S Güngör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön