View Single Post
Eski 08-03-2010, 13:15   #181
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Webgezer'e yukardaki ve diğer başlıklardaki açıklayıcı bilgileri için çok teşekkür ediyorum. Bu mesajda yaptıklarımızı değil, yapamadıklarımızdan birini anlatmak istiyorum.

Maalesef Algül Hanım Kovaların fiyatı konusunda haklı. Evet, pahalı ancak, Sn Webgezer'inde yukarda değindiği gibi, bu kovalar onbinlerce üretilmiyor. Size işin aslını anlatayım:

Yeşiladım kovaları rotasyon tekniği ile üretiyor. Bu teknikte kalıp maliyeti enjeksiyon yöntemine oranla daha düşük. Ancak, enjeksiyon kalıplamada da en az onbinlerce kova üretmeniz gerekiyor ki, ekonomik olsun. Yani enjeksiyonda hem kalıba hem de stoklamaya oldukça büyük miktarda sermaye bağlamanız gerekiyor. Bu ekonomik krizde, bu kadar sermaye bağlamak bize pek akılcı gelmiyor zaten bu sermayeyi de faizle borç almanız gerekiyor. O yüzden daha pahalı olan ama az sayıda üretimi mümkün kılan Rotasyon Tekniğini tercih ettik. Eğer bir miktar sermaye birikimi sağlarsak, Enjeksiyona geçip fiyatı düşüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Algül Hanım, bizler iyi kapitalist olsaydık, EM ile uğraşmazdık çünkü hiçbir iyi kapitalist, 5-6 yıl dönüşünü beklemeden bir işe yatırım yapmaz. İyi kapitalistlerin yaptığı tüm işlerde para en geç 1 veya 2 yıl içinde geri dönmelidir. Saygılar.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön