Sn Algül Hn.
Ekşimiş yoğurt suyunda yalnızca laktik asit bakterileri bulunur. EM'e ise, Japon Prof Teruo Higa tarafından yeryüzünde bilinen 2000 kadar yararlı mikroorganizma içinden birbirleriyle iyi geçinen ve birbirlerinin etkilerini artıran 82 tanesi (ana gruplar olarak ifade etmek gerekirse: laktik asit bakterileri, fototropik bakteriler, mayalar, aktinomisetler ve yararlı küflerdir) uzun yıllar süren deneyler sonucunda biraraya getirilerek bir yararlı mikroorganizma kokteyli üretilmiştir. EM, sadece organik maddeden kompost yapımında değil, tarımda kimyasal gübre ve pestisitlerin yerine de kullanılmaktadır. Çevrede de kirlenmiş göl ve derelerin temiizlenmesi amacıyla da kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için
Etkin Mikroorganizmalar başlığına bakabilirsiniz.
Eşinizin kullandığı malzeme Bukaşi veya herhnagi bir tür yararlı mikroorganizma emdirilmiş başka bir malzeme olabilir. EM'de aynı etkiyi yapıyor. Saygılarımla.