agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Soğuk Kompost
(https)




Beğeni Düzeni320Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-03-2010, 16:25   #1
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Algül Hn.
Ekşimiş yoğurt suyunda yalnızca laktik asit bakterileri bulunur. EM'e ise, Japon Prof Teruo Higa tarafından yeryüzünde bilinen 2000 kadar yararlı mikroorganizma içinden birbirleriyle iyi geçinen ve birbirlerinin etkilerini artıran 82 tanesi (ana gruplar olarak ifade etmek gerekirse: laktik asit bakterileri, fototropik bakteriler, mayalar, aktinomisetler ve yararlı küflerdir) uzun yıllar süren deneyler sonucunda biraraya getirilerek bir yararlı mikroorganizma kokteyli üretilmiştir. EM, sadece organik maddeden kompost yapımında değil, tarımda kimyasal gübre ve pestisitlerin yerine de kullanılmaktadır. Çevrede de kirlenmiş göl ve derelerin temiizlenmesi amacıyla da kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Etkin Mikroorganizmalar başlığına bakabilirsiniz.

Eşinizin kullandığı malzeme Bukaşi veya herhnagi bir tür yararlı mikroorganizma emdirilmiş başka bir malzeme olabilir. EM'de aynı etkiyi yapıyor. Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 01:55   #2
Ağaçsever
 
algül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 61
bilgiler için teşekkürler.

algül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 02:05   #3
Ağaçsever
 
algül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 61
sayın doğasever size birşey sormak istiyorum yaptığımız kompost ve sıvı gübreleri devamlı kullandığımız sürece artık ekstra gübre ya da başka takviye almamız gerekmeyecek değilmi? toprağın tüm isteklerini karşılamış olacakmıyız? sonuçta doğa da aynı kompostu yapıyor yaprak dal hayvan cürüntüleriyle ama biz EM ile daha hızlı yapmış olacağız ve doğada herhangi bir harici gübre kullanmadığına göre tamamen doğal diyebilirmiyiz? böylece lezzetli sebze ve meyveler yetiştireceğimi düşünüyorum.


Düzenleyen algül : 09-03-2010 saat 02:07 Neden: imla hatası
algül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 10:22   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Gerçek organik oluşumlara doğru.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi algül Mesajı Göster
yaptığımız kompost ve sıvı gübreleri devamlı kullandığımız sürece artık ekstra gübre ya da başka takviye almamız gerekmeyecek değilmi? toprağın tüm isteklerini karşılamış olacakmıyız?

böylece lezzetli sebze ve meyveler yetiştireceğimi düşünüyorum.
Sayın algül hanım, surunuzun karşılığı olan bilgiler benim çalışmalarımın konusunu oluşturmaktadır, size cevap vererek gerçek manada bilgilendirmiş olacağım; Önce isterseniz linkini verdiğm bahçeme bir göz atınız, daha sonra sizin yukardaki sorularınızla beraber izlenimlerinizden sonra oluşan sorularınızıda bütün ayrıntılarıyla seve seve yanıtlamaktan zevk alacağım.

Sizi tekrar bu başlıkta bekliyorum,sevgiyle kalın

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14353

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 11:19   #5
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi algül Mesajı Göster
sayın doğasever size birşey sormak istiyorum yaptığımız kompost ve sıvı gübreleri devamlı kullandığımız sürece artık ekstra gübre ya da başka takviye almamız gerekmeyecek değilmi? toprağın tüm isteklerini karşılamış olacakmıyız? sonuçta doğa da aynı kompostu yapıyor yaprak dal hayvan cürüntüleriyle ama biz EM ile daha hızlı yapmış olacağız ve doğada herhangi bir harici gübre kullanmadığına göre tamamen doğal diyebilirmiyiz? böylece lezzetli sebze ve meyveler yetiştireceğimi düşünüyorum.
Algül Hanım,

Yorumunuz için teşekkürler!
Çok haklısınız. EM kullandığınızda başka bir gübreye ihtiyacınız yok.
Organik madde + Toprak + EM yeterli ve üretilen sebze ve meyveler %100 doğal ve lezzetli.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 05:46   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Fermantasyonun laktik asit bakterileri.

Laktik asit bakterilerinin mucizelerinden.

Arkadaşlar havalar ısınıpta toprak canlıları harekete geçmeden, kimyasal ilaç kullanmadan kendimizin kolaylıkla yapabileceği bir preparattan bahsetmek istiyorum, mutfak atıklarımızı ufaltarak kapalı bir kapta laktik asit bakterileriyle mayalıyarak çok güzel bir steril edeci bir prerarat hazılayabiliriz, diyeceksinizki laktik asit bakterisi nerede bulunur, bu bakterinin bolca bulunduğu yerlerden bir taneside mutfaklarımızda tüketemiyerek kalan yoğurtların ekşimesi ile kullanmayarak çöpe giden bu organik atık durumundaki ekşimiş yoğurt laktik asıt bakterilerinin bolca bulundu bir malzeme olarak burada işimize yaramaktadır.

Atıklarımızı bu ekşi yoğurt ile kapalı bir kapta mayalıyarak, ve mayalanan bu eriyikleri klorsuz suyla incelterek bahçelerimizde oluşan zararlıları larva döneminde elimine ederek zararlarını azaltmanın yanında bu organik eriyiklerin içindeki enzimlerlede bitkilerimizi gübrelemiş olacağız.

hepgül beğendi.

Düzenleyen epsody : 11-03-2010 saat 05:54 Neden: harf eksikliği.
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025