agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Soğuk Kompost
(https)

Beğeni Düzeni320Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-06-2010, 08:24   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-12-2009
ben de evdeki 5kglik bidonlara karpuz,patates vb artiklar ile cay posasi ile kuru maya,digerine hersey ayni pekmez,oburune kuru tarhana kattim fermantasyon icin.1 hafta oldu,kabarciklar olustu.ara ara acip baktim.ben artiklari rondoda ufaltmadim,bicakla kucuk parcalara ayirmistim.daha ne kadar beklemem lazim ya da eksik olan ya da yanlis yaptiklarim var mi

tarmasirin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 08:40   #2
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Sevgi epsody ,
geçen yıl yaptığım ama kimsenin tüketmediği reçellerim var .
Artık meyvelerin tazesi varken kimse de yemez - bunları karıştırarak gübre yapmak için kullanabilirmiyim ?
Evet derseniz büyükçe bir bidon edinip orada karışımı hazırlayacağım .
Elimde bir miktar miyadı dolmuş bira mayası var , onu da eklesem bir sakıncası olur mu ?
Saygılar .

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 08:59   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Reçeller karbon kaynağı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Sevgi epsody ,
geçen yıl yaptığım ama kimsenin tüketmediği reçellerim var .
Artık meyvelerin tazesi varken kimse de yemez - bunları karıştırarak gübre yapmak için kullanabilirmiyim ?
Evet derseniz büyükçe bir bidon edinip orada karışımı hazırlayacağım .
Elimde bir miktar miyadı dolmuş bira mayası var , onu da eklesem bir sakıncası olur mu ?
Saygılar .
Arkadaşın başlığa gösterdiğn ilgine samimi cevaplarım olacak, kompost çalışman varmı bilmiyorum, eyer kompost çalışmalarında bulunuyorsan, bira mayasıyla aktif edeceğin reçelleri kompost karışımın da kullanarak çok yararlı bir iş yapmış olacaksın, kompost ta değerlendirmek istemiyorsan fermantasyonla sıvı gübre olarak kullanabilirsin, tabii ph 6.5-6. gibi yapacak şekilde sulandırman gerekecek çalışmanda başarılar dilerim, sevgiyle kalasın Saygılarımla.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 11:08   #4
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Sn . epsody ,
fermantasyonla sıvı gübre olarak değerlendirmeyi planlıyorum .
Sadece bira mayası ilaç olarak kapsüller şeklinde - sanırım tek tek kapsülleri açıp değerlendirmem gerekecek

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 08:49   #5
Ağaç Dostu

Eksik olan aktifleyici.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarmasirin Mesajı Göster
ben de evdeki 5kglik bidonlara karpuz,patates vb artiklar ile cay posasi ile kuru maya,digerine hersey ayni pekmez,oburune kuru tarhana kattim fermantasyon icin.1 hafta oldu,kabarciklar olustu.ara ara acip baktim.ben artiklari rondoda ufaltmadim,bicakla kucuk parcalara ayirmistim.daha ne kadar beklemem lazim ya da eksik olan ya da yanlis yaptiklarim var mi
Arkadaşım dışardan aktifleyici ilave etmezsen fermantasyon işlemi gecikebilir, ama merak etmeyın geciksede işlem sonuçta tamamlanacaktır, tamamlandığında turşu gibi ekşi tatlı bir koku oluşarak durum meydana gelecektir.

Aktifleyiciyi hamur mayasını pekmezle karıştırarak aktif ederek katarak bu işlemi hızlandırmış olacaksın, em bukaşı kullanarak daha etkin sıvı gübre elde edebilirsin, Yeşil adım sitesini ziyaret ederek temin edebilirsin. başarılar sevgiyle kal.

Eski 22-06-2010, 18:10   #6
Yeni Üye

Alıntı:
simdi uzerleri tursudaki gibi beyazlanma oldu.daha ne kadar bekletmem gerek

Eski 22-06-2010, 19:36   #7
Ağaç Dostu

Beyaz küflerin varlığı iyiye işeret

Alıntı:
simdi uzerleri tursudaki gibi beyazlanma oldu.daha ne kadar bekletmem gerek
Kokusu hakkında malumat yazmamışsınız ama bidonun içindeki eriyik durumuna gelen sıvı gübreyi bitkilerinizin sulama suyuna katarak kullanabilirsiniz, bu eriyik durumuna gelen gübreyi fazla bekletmemelisiniz.

Bidon içinde kalan posayı doğrudan bitki toprağına karıştımayın, isterseniz bahçenizde boş bır alanda açacağiniz çukura gömerek ilerki zamanda bitkilerinizi buraya ekerek gübre ihtiyacı duymadan bitkileriniz gelişeceklerdir.

Başka sorularınız olursa detaylarını verirseniz size ayrıntılarla cevaplaya bilirim ilginize teşekkür eder sevgiyle kalın.

Eski 07-07-2010, 20:39   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Kokusu hakkında malumat yazmamışsınız ama bidonun içindeki eriyik durumuna gelen sıvı gübreyi bitkilerinizin sulama suyuna katarak kullanabilirsiniz, bu eriyik durumuna gelen gübreyi fazla bekletmemelisiniz.

Bidon içinde kalan posayı doğrudan bitki toprağına karıştımayın, isterseniz bahçenizde boş bır alanda açacağiniz çukura gömerek ilerki zamanda bitkilerinizi buraya ekerek gübre ihtiyacı duymadan bitkileriniz gelişeceklerdir.

Başka sorularınız olursa detaylarını verirseniz size ayrıntılarla cevaplaya bilirim ilginize teşekkür eder sevgiyle kalın.
merhaba,kaplarin kokusu degisik.bazilari tursu gibi kokuyor,bazilari cok kotu kokuyor. hizimi alamayip.4-5 adet 5kglik kaplara yaptim da.gecen seneden kalan yemedigim receller var,kotu kokanlara katsam olur mu?ayrica bu sitede okudugum kahve telvesi gubresini de denedim.bitkilerin benden cekecegi var.sonra bu sivi gubreyi verecegim.umarim katletmem onlari fazla gubreden

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025