![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2009
|
ben de evdeki 5kglik bidonlara karpuz,patates vb artiklar ile cay posasi ile kuru maya,digerine hersey ayni pekmez,oburune kuru tarhana kattim fermantasyon icin.1 hafta oldu,kabarciklar olustu.ara ara acip baktim.ben artiklari rondoda ufaltmadim,bicakla kucuk parcalara ayirmistim.daha ne kadar beklemem lazim ya da eksik olan ya da yanlis yaptiklarim var mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi epsody , geçen yıl yaptığım ama kimsenin tüketmediği reçellerim var . Artık meyvelerin tazesi varken kimse de yemez - bunları karıştırarak gübre yapmak için kullanabilirmiyim ? Evet derseniz büyükçe bir bidon edinip orada karışımı hazırlayacağım . Elimde bir miktar miyadı dolmuş bira mayası var , onu da eklesem bir sakıncası olur mu ? Saygılar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Reçeller karbon kaynağı.
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Eksik olan aktifleyici.
Alıntı:
Aktifleyiciyi hamur mayasını pekmezle karıştırarak aktif ederek katarak bu işlemi hızlandırmış olacaksın, em bukaşı kullanarak daha etkin sıvı gübre elde edebilirsin, Yeşil adım sitesini ziyaret ederek temin edebilirsin. başarılar sevgiyle kal. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Beyaz küflerin varlığı iyiye işeret
Alıntı:
Bidon içinde kalan posayı doğrudan bitki toprağına karıştımayın, isterseniz bahçenizde boş bır alanda açacağiniz çukura gömerek ilerki zamanda bitkilerinizi buraya ekerek gübre ihtiyacı duymadan bitkileriniz gelişeceklerdir. Başka sorularınız olursa detaylarını verirseniz size ayrıntılarla cevaplaya bilirim ilginize teşekkür eder sevgiyle kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |