arkadaşlar bu gün bende mutfak atıklarından oluşan bir düzenek hazırladım.musluklu bir bidon içine kullanılmamış bir bayan kilotlu çorap bıraktım.bu çorabın bir tarafını blender den geçirdiğim atıklarla doldurdum tabii içine melas yani pekmez ve ekmek mayası birde kefir yogurdu ekledim diğer tarafını ise büyük bir parça kefir mayası koyarak (canlı bakteri üretmeye devam etmesi için) bidonu arıtılmış su ile doldurdum.
çorabın bel kısmını dışarıda bırakarak(atık ilave edebilmek için)kapağını kapadım.üzerini siyah bir örtü ile kapayarak kapalı balkona az güneş alan bir yere koydum.6 saat sonra kontrol ettiğimde koku oluşumu yoktu.gaz çıkışı için arada kapağı gevşetip tekrar sıkmayı düşününüyorum..
yorumlarınızı bekliyorum...
|