![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Selam. Lilyum kazablankalarımın cicekleri gecti saplarını kesip gezete kagıdına sarıp iyice ıslattım karanlık bir köşede saklamaya aldım . şimdi bu saplar sogan oluşturacakmı sevgili lilyum. balkondaki mis zambaklarım her sene bölünerek cogalıyor kışın sökmüyorum .Kışın dondan etkilenmiyor fakat cok aşırı sıcaklarda toprak kurursa soganlar zarar görüyor . Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Saksida yetistirdigim liliumlari bahceye alabilirmiyim yoksa simdi zamani degil mi? Burada zambaklari kisin bahcede birakiyorlar sökmüyorlar. Ertesi yil yine cikiyor. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Liliumları bahçeye almanın tam zamanıdır, çiçeğini döktükten sonra söküm yapıp, hem kardeşlenenleri ayırırsın hem de toprak işlemesini yaparsın, sökmeseniz de olur, iki yılda bir söküp ekerseniz daha iyi olur. Zambak kış bitkisidir bizlerin de zambakları bütün kış dışarıda duruyor. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
teşekkür ederim lilium cevabınız icin kestigimiz dalları torfa gömüp nemlendirsek daha kolay bir yöntem olmazmı acaba _? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Torf çok su alıp sapları çürütebilirsiniz, serin karanlık bir yere yayıp üstünü bir bezle örtün iki üç günde bir sipreyle hafifce nemlendirmeniz yeterlidir. |
|
|
|
![]() |
|
|