View Single Post
Eski 04-07-2009, 23:35   #436
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi callypso Mesajı Göster
Sayın Lilium bu sene ilk defa zambak yetiştiriyorum ve sizin yardımınıza ihtiyacım var : ilkbaharda derin saksıya 3 "casablanca" soğanı diktim, bunlardan sadece biri sarı renkli çiçek açtı,ayrıca iki adet de ithal soğan aldım -turuncu renlki her sapta 5 çiçekli buket açtı, çiçekleri kestim, çiçeksizlerin de "kafalarını" kestim, sapları oldukça uzun bıraktım,yaprakları yemyeşil duruyorlar, hiç solmaya niyetleri yok, soğanları sökmem lazım mı,ne zaman ? söküp tekrar yeni toprağa mı dikmem lazım yoksa diğer soğanlılar gibi serin yerde veya buzdolabında mı bekleteyim,oyle ise -dinlenme süresi nekadardır ? eski soğanlar dikildikten sonra sulama yapılır mı ?
bahçede yetiştirme imkanım yok,saksı kullanarak devam edeceğim

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
saygılar
Sn lilium cevaplayacaktır ama 1-2 öneri de ben yapayım. Çiçek sapları hafif sararmaya başlayınca suyu kesin (azaltın), saplar kuruyunca da dipten çekin kopacaktır. Sonbahara kadar saksıyı çok hafif nemli olarak gölgede muhafaza edin, Ekim ayı cıvarında isterseniz soğanları çıkarıp yeniden saksılara dikin veya saksıyı dışarıda bırakın kışı dışarıda geçirsin, Soğanlar uyanıp sürgün vermeye başlayınca sulamaya başlayın. O güne kadar saksıdaki toprak fazla kurumasın, çok hafif nemli kalsın yeter.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön