Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m_eroglu33
Sayın lilium soğanlardan ürettiğiniz yavru soğanların resimlerini eklemişssiniz. Bunların 1 yıllık olduğunu belirtmişsiniz. Muhtemelen bunların büyük soğan hale gelmesi 3 yılda olacak. Neden tohumları ektikten sonra büyük soğan olması için 3 yıl beklemek yerine 1 yıl sonra söküp yeniden ekiyorsunuz? Neden toprakta bırakmıyorsunuz?
|
Toğumların ve pulların ekimini sık yapıyoruz,(ot mücadelesi ile daha iyi mücadele ediyoruz) aynı yerde ikinci yılda kalacak olurlarsa çok sıklaşırlar. ikinci bir yararı toprağı yeniden işleyip kabartıyoruz, gübreliyoruz, daha iyi kök çalışması yapıyor, ve daha seyrek ekiyoruz.
Alıntı:
Lilium ekim zamanı sonbahar diye biliyorum.
|
Bizlerde öyle biliyoruz, denemelerimizde bekletme de çok bir şeyin değişmediğini hatta bekletmemek daha iyi kök tacı kesilmiş soğan toprakta bekleyip hem nemini kaybetmiyor hem zamanı geldiğinde daha çabuk adapte oluyor.
Alıntı:
Pul yaprakları ne zaman ekmeliyiz?
|
Topraktan çıkarılan iri soğanlardan pullar hemen alınır, ve serin gölge bir yerde bekletilir,bu pullardan küçük soğancık oluşmaya başlar, oluştuktan sonra bunları kum gübre toprak karışımına iki santim ara ile ekilir, Aralık gibi çimlenirler, yani iki devre yaparlar yılbaşı öncesi yılbaşı sonrası. Pulların ekimini de resimledikten sonra koyacağım.
Alıntı:
Bu zaman kadar bu pul yapraklar çürümezler mi toprak altında
|
Çok sularsanız çürürler,çok su vermiyeceksiniz az çok az nemlendireceksiniz.
Toğumlar iyi olgunlaştıkları dönemde toğumları alıp hemen ekebilirsiniz.
Alıntı:
Pul yapraktan üretim, tohumdan üretim yöntemlerinden hangisini önerirsiniz?
|
İkisini de öneririm, bence en iyisi saptan üretim fakat onda biraz tecrübe ve iyi takip istiyor.