![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Sn lillium, zambaklarımın 1 hafta önce çekilen fotoğrafını ekliyorum. ( fotoğraf makinesini kardeşime yollamıştım. ondan rica ettim içindekiler şimdi geldi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
TABİİ Kİ yapalım Sayın lilium ![]() Sizden aldığım belli aralarla yaklaşık 50 soğanım var onlar İstanbul'da ve harika açtılar onları kıyıp kesemiyorum.Bence en güzel kokan lillium çeşidi candium olandır ve en kibar şekli olanı. Çünkü bir kaç çeşit alıp denedim. Balıkesir Burhaniye'de pazardan köylülerden demetini alıyorum vazoma koyuyorum ev mis gibi kokuyor ve saplarını 2 günde bir kesiyorum soğuk su ve buz koyuyorum inanın 15 günden fazla vazoda kalıyorlar. Ayrıca bir sapta 5-6 çiçek açıyor diğerleri gibi çok büyük değil 3 tane oluyor tabii zevke göre değişir demek lazım Ayrıca saksıda da gayet güzel büyüyorlar.Ben bu çiçeği seviyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Sn kgursan, önerileriniz için teşekkür ederim. Sn lilium o güzel lilium candidum'u satışa açınca fırsatı kaçırmadım. ![]() Diğer önerilerinizi de not aldım, çok teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
merhaba lilium soğanlarımı bu aldığım süzgeç sepetlere dizmeyi düşünüyorum ![]() teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu.
|
Sn firuzan., bunlar L.candidum için uygun derinlikte olabilir , ama Oriental liliumlar için yeterl, derinlikte değil. Oriental liliumlar için derinlik en az 18-20 cm olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Süzgeç gibi birseyi seçmemdeki neden saksıları tek tek toprağa gömmek zor oluyordu ve yer kaplıyorlardı saksıyı yerinden alınca da çirkin duruyordu böyle bir yerde dursunlar diye yaptım.Bu arada sizden almış olduğum lilyumların üst filizlenmiş kısımlarını toprağın üstünde bıraktım yanlış mı yoksa ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
beyaz zambak
Sn. lilium soğanlarım şimdi geldi. Gayet sağlıklı görünüyolar öyle değil mi? ![]() Ekmek için ağustos sonunu mu bekliyeceğiz yoksa hemen dikmelimiyim? Bir de fotonun altın da kendiliğinden dökülmüş pullar var. bu pulları ne yapmalıyım? Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu.
|
O zaman yüzeysel dikmiş oluyorsunuz???!! Tam soğanın üstünde, filizlerin soğandan çıkmış olduğu nokta nın üzerinde 8-10 cm toprak olmalı. Filizler tam soğandan çıktığı noktadan itibaren kökler verecek bu kökler toprak içinde kalmalı. Diğer deyimle filizin 7-10 cm kısmı toprak içinde kalmalı. Bu durum L.candidumdan farklı olan noktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Evet haklısınız ben de kavun içini beğendim fakat derin değil gerçi ben ona göre kazıp derine dikeceğim çapı da oldukça geniş 50 cm den fazla 1 liraya aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Lilium candidum üretimi
İyi gelişmiş iri soğanlarınızı ayırmanın şu an zamanıdır. İsterseniz sizler gibi küçük üretenler için bir çalışma yapalım sizlede artık öğrendiniz ama yinede bir bilgi tazelemesi ne dersiniz. Olduğu yerde pullarında yavru yapmış iri anaç bir soğan. ![]() ![]() Pulu soğandan ayırıyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Şimdi gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum, resimli anlatımınızdan sonra geçen sene o kadar zambağı nasıl yok ettiğimi anlamış oldum. Ben de sizin yaptığınız gibi pulları ayırdım ama hiç birinin üstünde yavru yoktu. Üstelik gelip geçip bol bol da suladım. Demek ki neymiş; öyle herşeyi biliyorum havasına girip davranmamak lazımmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lonicera, Hepsinde böyle bir gelişme görmeyebilirsiniz bu tür gelişmeler üç dört yıl hatta beş yıl toprakta kalmış iri soğanlarda görülebilir. Yavrusuz puldan da üretebilirsiniz, (yavrusuz pul bölümü anlatmayı unuttum, ![]() Yavrusuz olan ana soğandan ayrılan pulları serin ve gölge bir yerde bekletip üst resimdeki gibi yavru soğan oluşmasını sağlıyabilirsin, bu oluştuktan sonra aynı şekilde ekebilirsin. Not: Hiç sulamadan da dışarıda bir yerde yağan yağmurlar yeterli gelebilir, sulayıpta su dengesini tutturamazsanız hepsini çürütürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Üstadım , demek yanlışı sadece sulama konusunda yapmışız. Ben hem pullar üzerinde yavru olmadan ektiğim için hem sık sulamayla katlettiğimi düşünmüştüm. Ama ne su vermişim, gelip geçtikçe, toprak üstünü kuru gördükçe ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lonicera, Ben de sizler gibi hatalar yapa yapa öğrendim, ama hataları da bırakmadım illaki o hatanın ne olduğunu öğreneceğim çevremde bilende yok bildiğini zannettiklerime sorduğumda ise bilgi vermekten kaçınmışlardır, bilgiyi ve tecrübeyi o kadar zor edindim ki, şimdi de bilmeyenlere bildiklerimi paylaşmaktan büyük keyif alıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lillium Resimlerle desteklenen anlatımınız çok güzel olmuş. Bendeki lilliumlar henüz çiçekteler. Çiçekleri solanları, yapraklar kuruyana kadar toprakta tutmaya devam etmem gerektiğini ve daha sonra topraktan çıkarabileceğimi hatırlıyorum. Yoksa yanılıyor muyum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Resimli bilgilerle çok güzel olmuş bu konuya aboneyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
casablanca
sonunda açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kodak üretimini tarif ettiğim resimlerden göstermeye çalışayım. ![]() ![]() Çürümüş ve ya kurumuş gibi duran uçlar. Bunlar yapraklardan oluşan ve yaprağı kuruduktan sonra bir daha yaprak açmayacak pullardır, bunlar öylece kurumuş ve ya çürümüş gibi görülebilirler. Daha sonraki yıllarda ise resimde de görüldüğü gibi kardeşlenme veya küçük yavru soğanlar yaparlar. Yeni yapraklar soğan özünün ortasından çıkar., aynı şekilde çiçek sapı da burada oluşur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu.
|
sn. serdarca., Bu casablanca değil, Oriental liliumlardan bir çeşittir. Casablanca Beyaz renkli bir ORİENTAL lilium çeşididir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Lilium ; o da birşey mi ,bir de bunlara bakın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Benim casablanca'ların da tomurcukları olgunlaştı ,iki tomurcuğun uçları 1 cm kadar açıldı.İnanılmaz olan bu haldeyken bile kokusunu alabiliyor olmam ![]() Bahçe de onlarca olduğunu düşünüyorum da..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün ilk çiçeğini gördüm ,sanırım akşamları kokusu daha yoğun oluyor.Kamil bey teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu.
|
Sn nurcanaybay., Bu resimdeki lilium casablanca değil!! Benolhazaroğlunun resimleri casablanca?!. Sizin ki belki symplon veya başka çeşit olabilir, Çünki anterler portakal renginde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O zaman symplon'dur.2 Casablanka 2 symplon dikmiştim.Casablancalar çok cılız kaldı ,tomurcuk oluşturdu ama sanırım bitler den dolayı hepsi hızla yapraklarını döküyor ,tomurcukların uçları kahverengileşiyor ve tamamen açamıyor. Biraz araştırma yapmıştım ,lilium'lar da bitlerin sebeb olduğu mozaik virüsü olabilirmiş.Önce yapraklar da çizgiler halin de izler bıraktılar sonra hızla bozulmaya başladılar. Sn.Kgursan ,bu konu da ne düşündüğünüzü öğrenmek isterim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Yaprak bitleri emgi yapar, ballama yapar ve de virüs taşır-bulaştırır, ama sizdeki sorun bu mu fotolardan anlayamadım. Dökülme ana göre kökte çürümeden gelir. kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|