agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-06-2007, 13:47   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-05-2007
Merhaba. Buket hanım, yıldız çiçeği ile ilgili yazınızı biraz önce okuma fırsatım oldu. Yıldızlarınızdan ilk resimdeki yıldız çiçeğinin aynısını (aldığım yumruların poşetindeki resim öyle idi) mart ayında bende bahçeme diktim. Ancak daha önce yazdığım gibi, dört tanesi çıktı fakat diğerleri çıkmadı. Bende Penelophe arkadaşımızın dediğini yapıp, dün toprağın içindeki yumruları buldum ve yumrularda, kendimce çürüme belirtisi görmedim. Diktiğim yer, gölge bir alandı. Acaba o yüzdenmi filizlenmediler diye düşünüp, yumruları saksıya dikip, güneş bir ortama bıraktım. Aklıma başka bir fikir gelmedi. Ankara ortamında nasıl olacaklar, filizlenecekler mi? diye merakla bekliyorum. Sizin fikrinizi de alabilirmiyim?

NİDA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2007, 22:24   #2
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Yıldız çiçeği

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NİDA Mesajı Göster
Merhaba. Buket hanım, yıldız çiçeği ile ilgili yazınızı biraz önce okuma fırsatım oldu. Yıldızlarınızdan ilk resimdeki yıldız çiçeğinin aynısını (aldığım yumruların poşetindeki resim öyle idi) mart ayında bende bahçeme diktim. Ancak daha önce yazdığım gibi, dört tanesi çıktı fakat diğerleri çıkmadı. Bende Penelophe arkadaşımızın dediğini yapıp, dün toprağın içindeki yumruları buldum ve yumrularda, kendimce çürüme belirtisi görmedim. Diktiğim yer, gölge bir alandı. Acaba o yüzdenmi filizlenmediler diye düşünüp, yumruları saksıya dikip, güneş bir ortama bıraktım. Aklıma başka bir fikir gelmedi. Ankara ortamında nasıl olacaklar, filizlenecekler mi? diye merakla bekliyorum. Sizin fikrinizi de alabilirmiyim?
Sevgili Nida, öncelikle acemi olduğumu belirtmek istiyorum, oldukça acemi olmakla birlikte, bahçemdeki yıldız çiçeklerini sanırım güzel yetiştirdim.( oldukça çok beğeni alıyorum) Benim bahçemdeki yıldız çiçekleri sabah güneşi gören , öğleden sonra ise gölgeli bir duvar dibinde ekilidirler. Genellikle akşamları sulanırlar. Bu arada Kıbrıs'ın iklim şartları kesinlikle Ankara'ya benzemiyor onu belirtmeliyim. Yazları çok sıcak, kışları ise serin. Fotoğraflarını gördüğünüz 3 taneyi bu yıl şubat ayı içerisinde satın alıp ektim ancak geçen seneden ektiklerim yaklaşık 1 metre boyunda yeşil yaprakları olmalarına rağmen henüz çiçek açmadı. Yani yeniler eskileri geçti. Açtıklarında onların da fotoğraflarını yükleyeceğim.
Bu arada eskilerin durumunu merak edip ben de biraz karıştırmıştım hatta kendimce topraktan çıkarıp, iyice yıkayıp tekrar ekmiştim. Bu arada bir yumruyu da kopartmıştım. Kopan yumruyu da başka bir yere ektim bir müddet sonra her ikisinin de yeşil yapraklarını gördüm .Yıldız Çiçeklerimin 1. sinin adı Devil Rua imiş onu da yenile öğrendim.

Düzenleyen Buket Aknar : 14-06-2007 saat 22:36 Neden: Türkçenin doğru kullanımı
Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 08:46   #3
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Galeri: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi NİDA Mesajı Göster
Ankarada Yıldılar daha geç filizlenirler, güneşe almakla iyi etmişsiniz. Ama uzun boylu formlardansalar saksıda cılız ve sağlıksız yetişirler. Bence filizlenince yarı güneşli bir bahçe köşesine almanız daha uygun olacaktır.
Birde Ankara da don tehlikesi nedeni ile sonbaharda çiçekler bitince topraktan yumruları çıkarıp, temizleyip, serin bir yerde muhafaza edin ve donlar geçtikten sonra tekrar toprağa ekin...

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026